Strie na prsiach v 10. týždni

matikeks
5. mar 2014

Ahojte. Som v 10tt a uz mam strie na prsiach ☹ je to normalne ze tak skoro sa mi spravia strie? Ani som njak nespozorovala zvacsenie prs 😀 akurat dost casto ma bolia ... no pevne som dufala ze striam sa vyhnem :-/ moja mamina ich nemala vobec a ani jej mama ani mamina sestra a tak som tak trosku dufala ze ich nebudem mat ani ja. No a este zijem v anglicku viete mi poradit nejaky krem proti striam???

lucymk
6. mar 2014

@matikeks ahoj mna pri prvom tehu tiez dost boleli prsia a spravili sa mi strije,ale az neskôr.cele tehu som sa previdelne mastila kremomom proti striam okrem prs a aj tak sa mi mesiac pred pôrodom zacali robit uplne vsade.brucho ,stehna ,zadok.pri dalsom tehu som sa mastila obycajnou niveou,indulonou,detskym olejom, proste co mi prislo pod ruku.nabrala som tie iste kila co pri prvom tehu a strie sa mi uz spravili iba na bruchu,ale len trosku.dufam ze som ti aspon v niecom pomohla,ale ja na ziadne drahe kremi proti striam uz neverim.

lucymk
6. mar 2014

@matikeks este som zabudla,ze moja svakrina sa cele tehu nemastila a nema na sebe ani jednu striu,tak je to asi invidualne

ynett
6. mar 2014

@matikeks záleží od elasticity kože, niekto môže krémovať ako besný a i tak sa spravia strie a niekto nekrémuje a kožu má tak elastickú že sa tie strie nespravia.
baby tu chválili bud krém Elastiq alebo Bi - Oil. tak skús.

silaviat
6. mar 2014

ja som od zaciatku tehu pouzivala detsky olejcek - z libraca, teraz cca mesiac dozadu som presla na neutrogena body lotion cream oil - bola akcia v boots drogerii .. a nemam jedinu striu ... obcas som si detsky olej naliala priamo do vane... podla mna je dolezite udrziavat pokozku stale namazanu aby nepraskala .. cize mazat sa i niekolkokrat denne hydratacnymi kremamy ..

matikeks
autor
6. mar 2014

@silaviat
@ynett
@lucymk
dakujem pekne za odpovede . doteraz som sa nemazala ziadnymi kremamy tak to asi bola chyba. mame doma niveu soft s jojoba olejom a vitaminom e bude to stacit alebo predsa len mam skocit kupit nieco lepsie ?

ynett
6. mar 2014

@matikeks podľa mna je podstatné hlavne mazať mazať mazať 🙂 aspon to trošku zmierni. ked sa ti minie tak potom skús kúpiť aj niečo iné. ťažko poradiť lebo naozaj záleží od kože 🙂

lucymk
7. mar 2014

@matikeks presne tak ako ti radi ynett mastit a len mastit.po mojej skusenosti neviem aky je krem vhodny.asi to isto zalezi od koze.ja sa momentalne mastim detskym olejcekom co mam doma

lucymk
7. mar 2014

@matikeks este ma napadlo ze niektore baby v tehu davaju ten olejcek aj do kupela

lencika
30. mar 2014

neviem ci pomozem ale ja som pouzivala na strie a stale aj pouzivam krem proti striam od Bepanthenu tak ak vyskusaj pokozka je po nom naozaj taka pruzna

patka182
5. jún 2014

Baby a ked uz mam strie? Ako sa ich zbavit???

milota164
30. jún 2014

ja som pouzivala krem proti striam od Bepanthenu, najlepsie je pouzivat ho od zaciatku tehotenstva ale pomoze zmiernit aj existujuce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre