Stravovanie a jedálniček v tehotenstve

janka2509
27. júl 2021

Ahojte, prosím vás ako vyzeral vás jedálniček počas tehotenstva? Pri prvom tehotenstve som pribrala 24kg a rada by som sa takému priberaniu pri druhom tehu vyhla.

mamamasama
27. júl 2021

rovnako ako mimo tehotenstva.. vlocky, jogurty, tvarohy, kuracina, losos, olivovy olej, celozrny chlieb, orechy a kila ovocia a zeleniny

mamamasama
27. júl 2021

@janka2509 prepac, ale neda mi opytat sa. Ako si sa stravovala v prvom?

kiki68
27. júl 2021

@janka2509 moc nepotesim, lebo mozes pribrat vodu ako ja, nabrala som 20kg vody. Je fakt, ze ako vyslo, tak za 3 mes zislo. Ale nebol to tuk. Ja som nejedla sladke ( bolo mi z toho zle ) , jedla som vela ovocia, zeleniny, sojove maso ( chutilo mi velmi) , potom jogurty, ine mliecne som nesmela a vegan jogurty hlavne. Syr som tiez nesmela. Co som mala rada bola ryza a hlavne spravit si ryzovy nakyp. To som sice musela pajcovat s ryzovym a sojovym mliekom, ale aj tak to bolo vyborne. Ku koncu tehu som si dala aj vegan zmrzlinu. A hlavne kila pomarancov a jablk a hrusiek , sliviek. Skrz moje zhorsene intolerancie som nemohla vela veci, co bezne mozem . Cize ani oriesky velmi, cokoladu, musela som davat pozor . Alex je zdravy, len nema rad maso ( asi nejaka suvislost so sojovym masom) 🙈😀 Dolezite je jest v tehu tak, aby to telo dokazalo stravit a nepchat do seba fastfood bordel vo velkom .

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kkovacovak
27. júl 2021

@janka2509 bolo mi prvé 4 mesiace tak strašne zle že som nič normálne nemohla zjesť. Začala som priberať až v 6. mesiaci. Strava sa nijako nelíšila od pôvodnej. Možno trošku viac sladkého ale nič prehnané. To koľko priberieš vôbec nemusí byť vec jedenia. Aká bola počiatočná váha?

janka2509
autor
27. júl 2021

@mamamasama To sa snažím teraz, že hlavne jogurty a ovocie. Obed a večeru si dám čo navarím a medzitým sa snažím ovocie. Sladké a slané nejem. A snažím sa obmedzovať aj pečivo.

janka2509
autor
27. júl 2021

@kkovacovak Mňa práve začína nspinat na vracanie keď som hladná. Tak sa najem a potom keď mi to "trávi" tak je mi z toho zle. Taký začarovaný kruh. A k večeru som už taká nafuknuta ako balón. Tehotenstvo som začala so 60kg a rodiť som išla 84kg. Ako cvičením som do pol roka bola znovu na 60kg, ale aj tak by som nechcela toľko nabrať.

janka2509
autor
27. júl 2021

@kiki68 Veď to, že mám pocit že som ako balón. A k večeru sa to už nedá vydržať. Ráno je zase dobre a k večeru znovu nafuknuta. Snažím sa obmedzovať pečivo, radšej si dám jogurty s ovocím a sladké a slané nejem vôbec.

kkovacovak
27. júl 2021

@janka2509 a zlé trávenie, zápcha atď nie je problém? Lebo ak si do večera nafúknutá tak či to nie je z toho. Alebo to môže byť aj voda v týchto teplách ak sa cítiš ťažká. Ale ak ti je zle keď si hladná tak sa zas až tak neobmedzuj a jedz po troškách ale častejšie. Poznám baby čo skoro nič nejedli a zrazu 20kg naviac a rovnako také čo to neriešili a mali max do 10kg. Netrápila by som sa tým toľko. Telo si zoberie čo treba a niekedy to proste neovplyvníme.

euka210
27. júl 2021

@janka2509 normalne...prve 3-4 mes som jedla z coho mi nebolo zle, sladke som obchadzala na 5m, stale som schudla a potom normalne na co som mala chut, aj sladke.

kiki68
28. júl 2021

@janka2509 take je tehu, je to bezne. Ma to svoje fazy

patinqaa
27. mar 2024

@janka2509 janka viem ze je to tema 3 roky dozadu. Ale kolko ste pribrali v druhom tehu ? Davali ste si pozir ? Aky bol jedalnicek ?
Riesom to iste. Moj vaha 65kg a pri prvom 20kg hore a toto ja uz nechcem zazit. Samozrejme jem vsetko aby bolo babo zdrave ale kus myslim aj na seba. Dakujem

janka2509
autor
27. mar 2024

@patinqaa nepoteším vás, pri druhom som pribrala 30kg, teda ešte viac ako pri prvom. Rodiť som išla ako 90kg a domov som prišla 85kg takže čistá katastrofa. Hneď po kontrole na gynde som začala cvičiť a po pol roku som zhodila na pôvodnú váhu. Ale cvičila som doobeda aj večer.

patinqaa
27. mar 2024

@janka2509 hormony.
Ja som tiez nachylna na priberanie.
Dakujem vam pekne za komentar

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre