Strata energie v prvom trimestri

beatka1988
2. apr 2013

Ahojte🙂
chcem sa opytat,ci tu je nejaka buduca mamicka,ktora pocas prveho trimestra straca energiu. Ja som hrozne vycerpana. Rano vstanem je mi v pidstate fajn ,ano zlati do obeda a od obeda som ako tulen 😅 ...nic sa mi nechce,zaludok protestuje,co zjem je zle,ledva sa donutim von ist na prechadzku...nic nevladzem...je to v prvom trimestri normalne? S priatelom sme citali aj v jednej knizke,ze zena je unavena ... Ak tu nejaka zienka je,s podobnym problem ,co robite ,aby Vam bolo lepsie?

reanda
2. apr 2013

@beatka1988 ja som bola ako tulen uz od rana 😀 .. co robit? cakat 😉

saska.t
2. apr 2013

@beatka1988 je to uplne normalne a aj vo vsetkych clankoch o prvom trimestri napisane,mozes len cakat,kedy to prejde,najskor v zaciatkoch 2 trimestra.

fadda
2. apr 2013

Ked mozes tak proste lenos..samo to prejde. Vyrad z jedalnicka tazke jedla,tie podporuju unavu..Ale prve tri mesiace su nevyspytateľné

reanda
2. apr 2013

@beatka1988 ale inac, mne pomahalo, ked som bola donutena sa prekonat a nieco robit.. pri prvom tehu som chodila do prace, popoludni.. doobedie bolo hrozne, ledva som sa obriadila a potom len lezala pod paplonom, triasla sa od zimy, vsetko ma bolelo, ako keby mam tri chripky odrazu.. ked som mala vstat a ist do roboty, bolo mi az do placu.. ale ked uz som sa vychystala a aj potom v praci to uz bolo lepsie.. a teraz pri druhom tehu, ked som pri malej nemala cas polihovat a sustredit sa na to, ako mi je zle, tak mi to tiez nejak rychlejsie uslo

beatka1988
autor
2. apr 2013

Dakujem za nejake reakcie...takze sa dotulenim do druheho trimestra a potom uz bude hadam oki🙂

beatka1988
autor
2. apr 2013

@fadda tazke jedla vobec nejem,z toho ma natahuje...len ovocie ,zeleninku ,kuracie masko... 😝

anjelicek26
2. apr 2013

@beatka1988 - hlavne oddychuj a vela spi. Telo prekonava velke zmeny, aj ked to zvonka este nevidno. Mne prve tyzdne padala v praci hlava nenormalne, proste poobede nezadrzatelna unava, trvalo to fakt dobre do 14.tyzdna, kym sa to zacalo lepsit - ja tomu hovorim - kym si telo na tie vsetky hormony zvyklo.

Mne pomahal fakt len oddych, vela pitia a pridala som si vitaminy pre tehotne, mne klesalo od zaciatku tehu uz zelezo rychlo...

aadulik2110
2. apr 2013

@beatka1988 je to normálne... vždy som si hodinku zdriemla odpoludnia, keď som prišla z práce. Potom som sa išla prejsť a keď som sa vrátila venovala som sa povinostiam a skoro som chodila večer spať.

beatka1988
autor
2. apr 2013

@anjelicek26 dakujem krasne za prispevok. Ukludnili ste ma🙂 som prvorodicka a predsa to prezivam troska intenzivnejsie vsetko🙂

beatka1988
autor
2. apr 2013

@aadulik2110 jaaaj ako by som ja chcela skoro chodit spinkat...ved este teraz strasim tu :-P

sisi31
3. apr 2013

@beatka1988 ahoj.ja som teraz v 10 týždni,stále len ležím ,aj to počasie je nanič,som doma na rizikovom Pred 2 týždňami som bola unavená na "zgegnutie" a vysvitlo,že štítna žľaza nepracuje, ako by mala,a práve to ešte zhoršuje únavu.Mudr.mi zdvihla dávku liekov a trošku je to lepšie.ÚNAVA JE ZNAKOM PRVÉHO TRIMESTRA,takže prajem veľa síl,všetko je O.K.

zuzulica
3. apr 2013

@beatka1988 Ja som bola úplne ko asi do 16tt.

beatka1988
autor
3. apr 2013

@sisi31 jaj tak sa drzkajte,kedze si na rizikovom:( vela sil!!!!

aga2011
7. jan 2014

@anjelicek26
@beatka1988 ahoj kočky prosim vas, myslite,ze pomože na tu unavu v prvom trimestri uzivat aj vitaminy, aby telo nebolot ake vystavene a unavene. dakujem.

beatka1988
autor
7. jan 2014

@aga2011 podla mna mozes,ale neviem ci to na unavu pomoze,kedze podla mna je unava priznakom hormonalnej zmeny v tvojom tele...no vyskusaj🙂

silvia62256
12. jan 2014

Ja som na tom rovnako, nespoznavam sa. Predtym ked priatel odisiel do prace som vyskocila a od rana fungovala, teraz vzdy na chvilu este zaspim a potom sa len gulam v perinach a sledujem hodiny. Varit nevarim, lebo vara mi hrozne smrdi, tak vzdy len rychlo troska spracem a na poslednu chvilu letim do prace. Robim sice iba 6 hodin denne, ale uz po prvej hodine na nohach som uplne vypluta a bola by som schopna si lahnut na zem uprostred predajne :D ale tiez to beriem ako normalne, ved teraz sa v nas deju tie najvacsie zmeny, mimco rastie neskutocnym tempom, takze je to uplne prirodzene...a je to asi spojene aj s tym ze nam vacsine byva zle, malo jeme, takze aj tam chyba energia...

tinacho
9. feb 2014

no tak som rada, že nie som sama. Som taka unavená, že sa fakt nespoznávam. Zaspala by som aj po stojačky. To som len v 6tt. Prv som bola úplná raketa, lietala behala a teraz .....no des. Neverila som tomu, že to je až takéto. Fakt ako hovorím lepšie 1x zažiť ako 10x počuť. Takže idem spať. 😀

celasapremenim
11. feb 2014

kebyze nechodim do prace, tak cely den prespim, to iste
a v kazdom tehotenstve som to mala 🙂 ...do konca tretieho mesiaca, potom v pohode
tento pocit inak velmi ovplyvni strava, ak by si sa stravovala bezlepkovo a bez mlieka tak, ako treba, s prislusnymi nahradami v strave, tak by si taka unavena nebola 🙂 mne sa to par krat podarilo, momentalne nie

lienka174
3. apr 2014

@celasapremenim
ja som bezlepkac, a tak sa aj patricne stravujem, ale musim povedat, ze som v 8tt a unavena som nonstop. V praci rano som ok, ale poobede uz zo mna nic, este ze mam chlapa co navari a poupratuje 😀

celasapremenim
3. apr 2014

@lienka174 to si ma prekvapila, ze aj pri takej strave ti to pretrvava 🙂 jednoducho, pri tom najrychlejsom deleni a vyvine teda mame spat a jest 🙂
ja uz som celkom ok, no detuse dve a domacnost + do prace chodim normalne mi veru daju zabrat

janusshka
3. apr 2014

ja som v 9tt a nevládzem nič, ale vôbec nič 😀 prídem z roboty, vyvenčím psíka a končím, ľahnem a ležím, lebo aj keď veľmi by som chcela, nevládzem. Je to pre mňa dosť nepríjemné, že som taká "neschopná" ale nedokážem to nijak ovplyvniť. Som rada, že zvládam prácu....Aj keď včera poobede som asi prvý krát bola celkom v pohode, tak som rýchlo porobila doma čo sa dalo 😀

lienka174
3. apr 2014

@celasapremenim vcera robil manzel zeleninovy salat a grilovane kuracie prsicka, nic zvlastne, ale chutne a zdrave, jedla som pomalicky, uz asi 10min po zjedeni som myslela, ze explodujem, strasne ma bralo na vracanie, ale nevraciam, chvala 😉 a ked niekedy mam pocit, ze keby som to skusila aj sama, mozno by mi bolo aj lepsie. Mne je dobre, iba ked spim 😀 aj to sa uz posledne dva dni prebudim rano o 2 a pozeram do stropu 😀 vobec neviem co mam robit, tak asi mi nezostava iba to prekapat ☹

lienka174
3. apr 2014

@janusshka mne je to uz aj trapne, manzel robi vsetko a uz mam pocit, ze ma podozrieva, ze si to vymyslam 😀 ze som unavena sa ani necudujem, vstavam 5x do tyzdna 4.15am, takze mi to je uuuplne jasne, ale co uz, v praci som to este nepovedala, nakolko som v zahranici, tu o mna nikto nezakopne az do 12 tyzdna, takze este 4tt a uz si budem musiet zmenit asi pracovnu dobu 🙂

celasapremenim
3. apr 2014

no, tak to mas nafigu, ja to takto zdaleka zle nemam, citila som sa sice unavena a rychlejsie sa unavim pri roznych cinnostiach, ale chodim do prace a riadne skoro 🙂 pre deti, na kruzky, im sa doma venovat, ucit sa s dietatom a byt upratujem sama aj navarim, drahy robi rano ranajky pre rodinu, ja vecere a cez vikend varime bud spolu, alebo ja navarim
my to tak mame, ze co koho napadne, to spravi, takze niekedy manzel pozehli napr. len tak a vela sa venuje detom, chodime aj von denne....no keby som to mala tak ako ty, neviem si predstavit, ako by to vnimali deti

lienka174
3. apr 2014

prave som v praci, dala som si sojovu tycinku a je mi uplne na ..... 🙄 no nevadi, niejak to prezijem, upratovat dom sa snazim sama, lebo ked poslem manzela, aj tak upratujem za nim 😀 😎 ale s tym jedlom uz som zufala, z coho mi nieje az tak zle, tak su jogurty, a banany ale hadam teraz nebudem iba na jogurtoch a bananoch?? ci?? 😀 aspon budem super zdrava 😀 a inac ta obdivujem celasapremenim, ze zvladas vsetko, klobuk dole.....sikula 😉

bambula610
10. apr 2014

Ahoj, no ja som tiež od začiatku tehotenstva bola poriadne unavená. V živote som necítila takú neskutočnú únavu ako teraz. Podľa mňa je to normálne..... aj to je jeden z príznakov tehotenstva..... 🙂 🙂 🙂

klimino
27. apr 2014

Ešte že som našiel vaše príspevky milé mamičky 🙂. Tiež som sa bál, že by to mohla byť nejaká zlá vec.. ale chvála panu Bohu, je to v poriadku. Už čakám na 2 trimester, aby sa tá moja už odlepila od postele a gauča 😝

lienka174
14. máj 2014

@klimino tak ako? este stale unavena? ja uz sa musim priznat, ze ani nie, poobede ano, ale to je z toho, ze rano vstavam do prace 4.15, ale to som bola aj pred tehotenstvom 😀 kedy mas presne termin? pozeram ze novembre, ja 14-teho 😀

klimino
14. máj 2014

@lienka174 , úvana je našťastie zažehnaná 🙂 ..
vieš, únava je pre tie ženy, čo sú doma. tie čo musia vstávať do práce alebo kvôli niečomu vstať, tie tú únavu preklenú ako nič :D. Predný termín ešte nie je. to musí moja ešte gynekológovi zabehnúť 🙂.

lienka174
16. máj 2014

@klimino tak to by sa uz aj patrilo navstivit 😀 my uz mame za sebou aj prvy scan, tak som rada, v praci sa ma akurat teraz rano pytali ludia ci som v tom, ze mam niejake velke brucho 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre