Ahojte, už som tu písala, že sa mi objavilo slabé krvácanie asi v 7tt, bola som vtedy u lekára povedal, že je to v poriadku a nasadil mi pre istotu Duphaston 2x1tbl to bolo minulú stredu. Teraz by som mala byť v 8tt a stále mávam občas taký hnedastý výtok nie nejako veľa a skôr vždy na večer ale bojím sa, či som nemohla potratiť. Ja sa totiž vôbec už necítim ako tehotná nemám žiadne príznaky akurát ma trochu bolia prsia, ale ani to nie moc. Pred asi 2 týždňami mi bolo hrozne že som takmer ani z postele nevstala nevracala som síce ani vtedy, ale teraz už nemám príznaky žiadne. Občas ma pichne v podbruší a niekedy aj zospodu mám také pichnutie alebo taký tlak ale väčšinou to hneď prejde. Ten výtok sa niekedy objaví a niekedy je pokoj. No aj tak mám obavy na poradňu idem o 2 týždne a hrozne sa bojím čo mi povie doktor mám však strach z najhoršieho. Skôr tam už nepôjdem keďže okrem tých tabletiek by aj tak v takom skorom štádiu nemal asi čo robiť...Neviem či mi môže aj práca škodiť robím dvanástky denné a nočné. Mali ste niektorá niečo podobné, lebo ja som už zúfala myslím už len na to, že čo ak už ani tehotná nie som lebo som čítala aj o tých zamlčaných potratoch kedy žena ani nemusí krvácať len zmizne akcia srdca :( Ďakujem za odpovede.
Kúp si angelsound keď máš take stresy a počúvaj srdiečko. A buď rada že nemáš príznaky, potom budeš chcieť aby si ich nemala keď ti bude nonstop zle 🙂 ja som tiež raz mala potom nemala. Nestresuj už toľko, čo ma byť bude.
Silno Ti drzime palce!
@vermitrova angelsounds je minimálne od 12.tyzdna.
@nika4495 aj mne vymizli príznaky okolo 9.tyzdna.prestali prsia bolieť. Neboj sa. Dokina by ťa mohla vypísať aspoň kým spinis.
@nika4495 hlavne by si mala byt doma.povedala si dr.ze robis denne/nocne 12 hodin a on ta nedal PN ? Pri krvacani by mal byt kludovy rezim.
on sa ma vôbec nepýtal kde robím jediné čo vždy povie, že tehotenstvo nie je choroba a žena môže pracovať... ja sa fakt vôbec ako tehotná necítim ani ie prsia ma nejako nebolia skôr len svrbia a akurát som stále smädná a chodím častejšie na WC ale to môže byť aj z toho, že toľko pijem...:/ zle mi vôbec nie je skôr jem všetko čo vidím :(
@nika4495 ja dufam ze aj ostatne dievcata budu so mnou suhlasit,ale nezda sa mi postup tvojho dr.spravny. moj lekar mi vyslovene povedal,ze prvy trimester je rizikovy a mam sa setrit. A to nekrvacam. Tehotenstvo nie je choroba ale urcite treba byt obozretny a ked krvacas,mas brat lieky a lezat. Som skupine Aprilovky 2019. Je tam vela dievcat co krvacaju a su doma na PN ! Lieky, Vylozene nohy a klud. Pridaj sa k nam do skupiny a napis tam to iste co sem. Uvidis tie nazory!!! Podla mna je fakt nonsens aby si robila. Neexistuje.
@nika4495 ak ti mozem poradit -zajdi zajtra k dr. Povedz mu ze robis 12 denne nocne. Avidis co ti povie. Pozrie ta ultrazvukom a aspon budes mat istotu, ze babatko tam je. Zamlknuty potrat urcite nemas neboj. Ale ak chces byt kludna,zajdi si. A ak ti povie,ze si stale tehotna, tak okamzite do kludu ! Aby si si nic nevycitala !!!
no ja už teraz vkuse robím vypadla kolegyňa a nemá tam už teraz kto byť, ja viem že malé je prvoradé lenže naposledy mi doktor povedal že akcia srdca tam je že je to v poriadku a pravdepodobne okrem tých tabletiek by aj tak nič iné neurobil...:/ asi to nejako pretrpím tie 2 týždne kým pôjdem do poradne pretože mám pocit že už teraz si o mne musí myslieť že som precitlivelá a bežím tam s každou sprostosťou...:/ ja len dúfam že je to len môj blbý pocit a že to bude v pohode len mi je divné že nemám tie príznaky.
@nika4495 určite chod zajtra k lekárovi, lebo inak sa budeš ešte dva týždne stresovať a to vam obom vôbec neprospeje ..a nech ti napíše papier že nemôžeš robiť nočné...čo ja viem, tak mamina kolegyňa hneď ako otehotnela doniesla do roboty papier a na nočné už nechodila...a to robila na 4 zmeny..a dalo sa to urobiť aby chodila iba na ranné a poobedne...ak stále trocha krvacas tak nech ti vypíše PN....nech si doktor myslí čo chce..prvoradé je tvoje bábo 🙂 alebo keď bude doktor protivny tak ho zmeň ...držím palce 🙂
Akože baby.. podľa mňa ak sa tam plod udrží, tak preto lebo to tak ma byť a nie preto lebo niektorá robí 12stky.. čo potom ostatne mamičky ktoré majú aj ďalšie detičky a tie treba obriaďovať? To si ako majú všetky ľahnúť a kludovy režim? Prvé tehotenstvo som zistila až v 4 mesiaci že som tehotná, robila som denne a nočné 12stky.. všetko bolo Ok, dokonca aj porod.. druhé tehotenstvo som zistila v 4 týždni a bol to missed v 8tt, nakoľko sa nevytvoril plod, pritom som sa úplne šetrila.. keď to ma prísť tak to príde a je jedno či budeš dvíhať činky, podľa mňa je tvoj doktor profesionál.. moj vypisuje tehu knižky až v 4. mesiaci.. uvidis sama 🙂 držím palce, ja som tie čierne myšlienky mala obe tehotenstva a nakoniec vidíš 50:50
Ahoj , môže to byť hocičo . Ja som tak krvácala v 12tt , veľa ale veľa krvi. Už som si myslela že je po všetkom no dnes tu mám pri sebe pol ročného zdravého syna. Takže nestresovat . Držím palce ;)
no ved práve ja viem že ak sa má udržať tak sa udrží a ak nie bohužiaľ...preto som ani netrvala na tom aby som bola doma aj ked pracujem v prostredí kde je dosť infekcii a žiarenia...ale skôr mám strach z toho že mi vymizli tie príznaky aj keď zas tak veľa som ich nemala ale všade som čítala, že to bola predzvesť potratu...
@nika4495 každé tehotenstvo je iné a každá sme iná.. ja sa tých myšlienok nezbavim už nikdy, stále na to budem myslieť, rovnako aj o rok, keď si spravíme ďalšie dieťa.. proste istota je to až keď sa to narodí a dokonca aj vtedy som mala prvé dva mesiace ešte take čierne myšlienky a stále som ju ako chorá sledovala či dýcha 🙂 verím, že bude všetko v poriadku, určite to bude veľký maly hrdina ❤️
@nika4495 ak chcea ist na PN a gynekolog ma iny nazor, moze ta vypisat aj tvoja vseobecna lekarka ;) hoci mozno by bolo lepsie, keby si bola v praci, lebo doma sa budes len pozorovat ze co a ako....
inak drzim palce, psychika je polovica uspechu 🙂
@nika4495 ahoj áno tehotenstvo nieje choroba ale podľa mna tvoj Dr je dobrý trdko,špiníš predpise ti tabletky na udržanie a nezaujíma ho tvoja práca? To čo je? Len za ním pekne chod povec mu že špiníš a robíš stále 12h denne nočné,že chceš ísť na pn.Ach moja asi nemáš šťastie na Dr.Prvy trimester je najdôležitejši.Drzim palčeky a prajem všetko dobre hlavne zdravicko obom
@nadazdi áno súhlasím jedine stym že plod ktorý sa má udržať bude ok a slabí odíde.Ale nezdieľam názor že keď robí tehotná žena 12ky a má krvácanie aby sa Dr neopýtal na prácu.V akom prostredí pracuje a či sa nedá ak tak len 8h by jej vypísal papier o tehu.Takto sa profík nechová no aspoň môj názor.Moja dáva tehu knižku až po 12tt.Niekto má problém v tehu niekto ani nevie že je tehu.Fakt každá sme iná a každá sa boji o svojho drobca v brušku
@nika4495 vyskusaj ist za svojou obvodnou lekarkou.Ja som tiez pracovala 12h denne a ako som otehotnela tak som sla na PN do 12teho tyzdna som bola PN u mojho obvodneho po 12tt som uz bola u gynekologa PN...Predtym som raz potratila tak preto som to riesila takto...a ja som mala priznaky len slabe krce v podbrusku...teraz som v 22tt a este ani raz som nevracala a keby sa to malinke vo mne nehybalo a keby som nepriberala ani neviem,ze som tehu....takze bud vklude ...priznaky nemusis mat,len sla by som radsej na PN aspon do toho 12tt.
..ja neviem, tieto začiatky sú vždy take.. buď alebo.. niekto pije fajči a nosí železo do zberných surovín na chrbte celé tehotenstvo.. a niekto sa pyta na pnku v 6tt, každá sme iná 🙂 pokial nie sú zistené žiadne zdravotné dôvody a k potratu príde asi to bol chybný plod.. ja som tiež mlada baba, prvé som si krásne donosila a druhé zrazu odišlo.. pri ďalšom tehotenstve nehodim malú do kúta a neostanem s vylozenymi nohami, ale budem normálne ďalej fungovať.. najhoršie sú aj tak tie rizika predčasného pôrodu, ale takto na začiatku je to už len v rukách božích ako sa hovorí
ved ja viem, ani som nikde nepísala, že chcem ostať doma, len som vystrašená hlavne preto, že sa mi dlhšiu dobu nedarilo otehotnieť a bojím sa, že ak sa to pokašle, tak zas to nebude potom také jednoduché...
@nika4495 ani si neviem predstaviť ako sa cítiš.. ja som si to potom aj vyčítala, že isto som potratila lebo som na to stále myslela, ale myslela som na to aj keď som čakala malú :D proste som potom vypla koníka, lebo tu sú len samé potraty a začala som sa venovať tehotenstvu po týždni, že som si pozerala ako moje babatko rastie :D
@vermitrova angelsound je az od 12tt, avsak treva ho pouzivat s mierou.
Je to primitívny a hlavne velmi lacny prístroj, ktorý pouzivanim rohrieva plodovu vodu.
Lepsie je ho nepouzivat. Proste to nechat na prirodu.
Ja som.taktiez krvacala v 5,6,7 tt. Tam mi v nemocnici lekar povedal ze mam prazdny vak, a davno mal byt plod s akciou srdca a mam ist domov potratit.
So slzami v očiach som to povedala manzelovi co ma s prvou dcerkou cakali vonku. Bolo to strašne.
Nastastie sa lekar mýlil. Dcerka je zdrava, porodila som ju krasne v termine a dnes ma 8 tyzdnov.
Viem ze taketo stastie nemusi mat kazda, a bohuzial nie vzdy to takto konci.
Ale je tolko, tolko veci kvoli ktorym moze nastat potrat, ze sa z toho moze zena zblaznit.
Najprv krvacanie, spinenie, sex, rozne testy na vývojové chyby, poruchy tlaku, sono, atd atd.
Sama sa stresuje a zbytocne.
Radsej nech si kazda z vas povie, ze je vsetko v poriadku, babatko miluje a tesi sa nan. To mu isto k zdraviu pomoze viac ❤
Vy ste maminky. Vy prve musite babatku verit a milovat ho.
@nadazdi vies tu nejde o to,ze ked si na PN mas nohy vylozene a nic nerobis a hodis malu do kuta...ale ide tu o to,ze ked sa citis slabsie unavenejsie tak mozes spomalit a oddychnut si. Ja tiez fungujem normalne,staram sa o deti,domacnost...len proste v tej praci som bola 12h denne niekedy sa stalo,ze som sa prvykrat od rana najefla az okolo 17tej koli tomu,ze sme nestihali a proste nebolo to vhodne,aby som tam bola tehu...ako jasne mohla som ostat,len kebyvsom potratila 2x tak uz by som si to vycitala.
@nika4495 chod na pn aspoň do 12tt a potom pokecať s personálom nech ti prispôsobia podmienky ak sa dá.Ja som prvý x otehu keď som robila na benzinke.12ky denne nočné a Dr sa má po potvrdení tehu opýtala kde pracujem.Hned potom mi vedúca dala 8h smeny bez nočných ale pracovala som len prvých 6tt potom prišli problémy a už som bola doma až do pôrodu.Prednejsie je bábätko a ty a vaše zdravie hoci viem že peniažky treba.
@nika4495 hlavne klud😊krvacanie, spinenie je uplne bezny jav a pretrvava u mnohych zien kym sa nedotvori placenta😊prvy trimester je hop alebo trop. Ak dietatko nema spravnu geneticku vybavu, mozes byt priputana aj na lozko, ale prirodnej selekcii nezabranis...panika je na mieste, ak by si zacala silnejsie krvacat, vtedy moze byt pod placentou vytvoreny hematom, ktory by ju mohol strhnut a vtedy vyhladaj nemocnicu. Inak si mozes maximalne hladkat brusko a verit, ze to nic neznamena a po prvom trimestry bude dobre😊a k tym priznakom, hlavne co najmenej citaj po nete. Kazde tehu, kazda zena je ina a to co ma jedna druha mat vobec nemusi😉
ja viem že tie príznaky nemusím mať ale ja mám pocit že už ani prsia ma nebolia a to som čítala že o takmer u každej bola známka potratu....:/
@nika4495 už nečítaj o potratoch ani príznaky potratu.Nemusis mat žiadne príznaky a babo je v poriadku.Taktiez poznám take babule čo mali príznaky a prišli o bábätko ani otom nevedeli až keď prišli na ďalšiu kontrolu.Mysli pozitívne aj keď máš obavy a debatuj snim že spolu prežijete pekne chvíle aj v brušku aj na svete 😊
@nika4495 ok, tak teda nemas priznaky a citala si, ze to znamena len zle🤔Ako to teraz ovplyvnis, ked sa budes stresovat a neustale pozorovat? Ci myslis, ze nieco dokazes zmenit? Akurat sa zbytocne trapis, lebo toto je naozaj vec medzi nebom a zemou a ani z medicinskeho hladiska sa tak skore stadiu tehotenstva nijak ovplyvnit neda okrem preventivneho nasadenia progesteronu a jeho derivatov, ktore uz uzivas🤷♀️😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nika4495 Ahoj moja. ja mam za sebou dva takéto zamlcane potraty... A tento strach co opisujes som mala aj pri druhom aj pri tretom tehotenstve. To tretie uz bolo konecne uspesne a beha mi tu rocne šidlo 🙂
Velmi rada by som Ta niecim utesila a ukludnila, ale sama na sebe viem, ze aj tak nic realne nepomáhalo... Jedine vedieť, ze v tom nie som sama. Hlavne ma este viac stresovali reci o tom, ze sa stresovat nemam, lebo to nie je dobre pre bábätko. No jasne, ze ma to stresovalo este viac...
Chvalabohu som mala super gynekologa, cele tehotenstvo som chodila na kontroly kazde dva týždne, aby som sa menej bála a par krat som prisla aj pomimo to, ked som spinila, lebo som spanikarila, ze mi miznu nevoľnosti.
A ak by si to fakt nemohla vydržať, sedatif pc su homeopatiká, to mozes aj tehotná.
Velmi drzim palce 🙂