Ahojte žienky, strašne ma trápi jedna vec, bude to asi nadlhšie lebo sa rozpíšem. Neviem čo si mám mysliet lebo dvaja dr. mi povedali nieco ine, a skusala som aj hladat na nete, alebo sa aspon nejakeho maleho naznaku zachytit ale mam pocit ze som sa len viacej vystrasila. Brala som 3 mesiace antikoncepciu, a potom sme sa s priatelom dohodli ze vysadime a chceme babo. Otehotnela som na prvu supu do mesiaca, absolutne ale nemam ani sajnu co sa ovulacie tyka ze kedy som ju mohla mat. Urobila sok si 4 tehotenske testy vsetky vysli pozitivne. Tak som isla k mojemu obvodnemu gyn. uz na istotu, lenze ten ma zmrazil s tym ze v maternici nevidi nic, a vidi nejaky objekt na lavom vajickovode, okamzite ma poslal na antolsku s tym, ze ide o MMT a na druhy den to budu vyberat. Stanovil mi diagnozu bez toho aby mi odobral krv na hcg. Tak sme este utekali na kramare, za prednostom kliniky, a ten mi robil uzv, s tym ze sice tam nic nevidi, ale ze to este nic neznamena. Hcg v krvi som mala 448, a to bol prvy a jediny odber s tym ze mam dojst o 7-10 dni na kontrolu. Povedal mi ze oba vajickovody mam ciste, a ze ten objekt na pravom moze byt cysta, a ze mam male mnozstvo volnej tekutiny v maternici (citala som si o tom a zevraj je to znak MMT) ale ze ta tam moze byt z vela dovodov. Este na upresnenie PM som mala 5.3.15 ale s tym, ze mam 31 az 35 dnovy cyklus. Podla PM by som mala byt uz v 6 tyzdni ale mne sa to nezda, pretoze eete minuly mesiac som brala tabletky, a asi zhruba 2 tyzdne po mrche som si robila pre istotu tehu test, pretoze sme chceli ist na oslavu, a ten bol vtedy negativny. Cize mne to podla mojich vypoctov vychadza na 3-4 tyzden. Ale som taka zufala uz, nevydrzim uz cakat na kontrolne vysetrenia ci je male tam kde ma byt. Nic ma absolutne neboli, nekrvacam, doktor mi aj zvonku aj zvnutra tlacil na ten objekt na pravom vajickovode a absolutne ma nic nebolelo, tak dufam ze je to ozaj len ta cysta a nie MMT, tak som sa chcela opytat, ci ste sa s tymto uz niektora stretli, ze by to babo v maternici este nebolo len vidiet. Onedlho idem zasa na uzv a odber hcg tak uvidim ci to hcg stupa ako ma, ale som zufala, babatko sme sice necakali ze sa podari na prvy sup ale je velmi chcene nechcem onho prist ☹ ☹
načo tak skoro chodíte k lekárovi, ja som tam prišla zakaždým okolo 8 tt, raz dokonca v 15tt a už tam bolo vidieť všetko tak ako malo byť. ale dúfam že ti to všetko vyjde tak ako si želáš.... Držím palce.
@bonaqa2013 mne vzdy doktor zdoraznoval, ze hned ako zistim ze som tehotna mam sa ozvat aby sa vylucilo mimomaternicove. Vzdy som zavolala, povedala kedy som mala ms a objednal ma sam. Bolo to tak 2 krat. Pokial by sa jednalo skutocne o mimomaternicove a cakas do 8 tyzdna, tak mozes veselo zomriet do par hodin po prasknuti...takze si myslim, ze skora navsteva je na mieste ked to povie lekar..
@mala_zuzu ja som po ivf, tiež som mala pozitivny test a také zvláštne pocity na ľavej strane, tak píšem dr, že som mala dostať ms, neprišla. To je človek vlasne v treťom tt keď nedostane. Ty píšeš, že si 3,4 tt ráta sa to od začiatku ms áno, na to mi dr opísala, že v tomto období sa v žiadnom prípade nedá mmt diagnostikovať, plodik má veľkosť maku, vajcovod má šírku 0,5 cm! Neexistuje že by tam dr takto skoro niečo videl. Nech ti sleduje hcg, či ti stúpa ako má.
ahoj skús sa poradiť s odborníkom na stránke www.poradnagynekologa.sk
Ďakujem vám velmi pekne 🙂 dnes som bola na ultrazvuku, a doktor sa čudoval čo to mám za gynekológa, že mi urcil diagnozu MMT bez toho aby mi vzal krv vobec. Nakoniec sa v maternici ukazala krasna fazulka, s tym ze sa jedna jednoznacne o vnuteomaternicove tehotenstvo a som v 4tt. A vravel ze ten objekt na pravom vajecniku co ma strasili bol len maly janko hrasko na ceste do maternice. Tak sa velmi tesim a dufam ze vsetko bude aj nadalej ako ma byt 🙂 🙂
@kubisova Ahoj neboj, ked povedal, ze je na ceste, je to super, bude to fajn 🙂. Ja som ich mala viditelne v maternici az pri nejakom 19000 hcg - co ked prepocitame na jedno je okolo 9 tisíc, tak este zo 2 - 3 dni a snad bude tam kde ma byt 🙂. Este pri 4400 u mna nic nebolo vidiet.
@kubisova Tak to podla mna vôbec ale vôbec nevyzera beznadejne 🙂 ... dnes si sprav krasny dnik a snaz sa nerozmyslat nad tym, lebo prakticky to ovplyvnit nemozes, ale mozes ovplyvnit to, ze budes pokojna a bez stresu. Je to sice tazke, ale ja som tiez cakala niekolko dni vo velkom strese a potom som tak trochu rezignovala, ze ako bude tak bude. A dopadlo to dobre. Tak si uzi krasny slnieckovy den a zajtra urcite budes mat hcg vysoke a bublinka bude v maternici 🙂. Urcite daj vediet, ako to dopadlo 🙂
Dobry den prosim vas o radu,posledna ms bola 30 maj.ovulka bola 14.juna,bolo mi strasne zle urobila som si test ten pozitivny.sla som k lekarovi ten test potvrdil urobil hcg z krvi to bolo 120,ultrazvuk neukazal nic,to bol pondelok.V piatok som sla opat na hcg zvysilo sa to na 480 a ultrazvuk stale nic.Vystrasil ma ze to bude mimomaternicove.Dnes som bola opat na ultrazvuku a stale nic,teraz neviem ci sa mam obavat toho najhorsieho alebo je skoro na ultrazvuk:(
@frufruwa podla mna je este velmi velmi skoro aby nieco videl na uzv, ved ked posledna ms bola 30 maja...dnes je len 1.6 ved to je len 2 tyzdne po ovulacii to je uplne nemozne aby videl nieco na uzv, a ak hcg stupa pravidelne podla mna to mimomaternicove urcite nebude, neviem preco ta hned strasi ked je este tak strasne moc skoro. Uzv zachytavaju v neskorsom tyzdni plod, aj to ked je hcg okolo 1000, podla mna mas este 2 tyzdne cas aby sa to ukazalo. A nenehaj sa strasit, tak ako vystrasil mna, pokial nemas bolesti ani nekrvacas a hcg ti stupa obden ako ma tak sa este len ukaze; len mu treba dat cas 🙂 niektori doktori mam pocit ze maju diplomy na okrasu, ako moze povedat po 2 tyzdnoch po ovulacii ze mimomaternicove, a plasit tehotnu zenu v prvom trimestri este, ako jadne ze moze byt mmt, ale musi brat do uvahy ze teraz mozes byt tak 2 tyzden co je jasne ze to nieje este vidiet 😉
ahojte, napisem tu aj ja svoju skusenost. trafili sme sa, po 6 tyzdnoch som si uvedomila ze ups nemam "tetušku". mozgové závity na plné obrátky bola, nebola, starosti, sťahovanie. nic test ukaze ci ano alebo nie mozno ze sa len oneskorili. na teste dve palice ako svet. juchuuuuuu som tehotna. to bola streda. nedela krvacanie cerstva krv hmm to nie je dobre, pohotovost lekar. vysetrenie - neprijemny lekar- info nie ste tehotna... ok tak asi testy zlyhali aj dnes rano som si robila a bol pozitivny. aha - sestricka vezmite krv. cakanie hodinu... no vyzera to tak ze tehotna ste HCG 1290 radost. ani ma len druhy krat nevysetril vôbec nepátral kde to tehotenstvo je, co uz malo v maternici podla mojej lekarky vidiet a on NIČ. lekar dal duphaston + injekcia. chodte domov v pondelok sa hlaste u svojho gyn. Este stale radost. v pondelok lekarka s cudnym zamyslenym vyrazom na tvari a uz som vedela ze daco nie je OK. a nebolo.... MMT okamzita hospitalizacia.plač. operacia dopadla dobre 4 dni v nemocke, nebolo treba odstranit vajcovod. v nemocke precitanie co je MMT nerf na lekara na pohotovosti, co sa mohlo stat, PRECO MMT? ani sami netusia, ziadne cysty, ziadne zrasty, polypy, nic tam nebolo. nechcelo sa mu prejst dalej. v prepustacej sprave presakovanie krvi do brusnej dutiny. ale chvalabohu za moju uzasnu dr. potom pauza a skusame dalej verim ze coskoro budu dve palice a bude to tam kde to ma byt. co ma prist pride a hlavne klud a pohoda to je najdôlezitejsie....
Veľká chyba ist na gyndu tak skoro. Tehotenstvo uz neplánujem, ale uz by som pred 8tt nešla. Su panikarski lekári a ja som ho zažila tiez. Vsetko, co ty, ze mmt, lebo vyliata tekutina, lebo nieco na ľavom vajcovode, nic v maternici. Zničili mi prve 2 tt, co som vedela o tehotenstve, revala som vkuse a výsledok tohto zážitku je moj dvojročný risko 😉 segra - nic v maternici nevidno, hospitalizovali ju, ze v piatok cistenie. V piatok ráno lekár objavil v 7tt srdiecko v maternici! A jež toho hanicka. Tak kľud. Bud z toho este babo 😉
@zuzannaaa ahoj Zuzi fuuu tak to netusim robila som si aj ja ovulacne (myslim ze to su ovulacne testy) 🙂 a netrafili sme sa asi to tak malo byt....tak skusame dalej.... palice by mali byt rovnako tmave ale tebe sa to pekne zafarbuje .. spermie v tele vraj vydrzia 48 hodin urcite by som skusala dva dni pred a aj potom ale nie kazdy den kazdy druhy aj tie spermie sa musia trosku posilnit 🙂 velmi ti drzim palceky ak sa snazite a dufam ze sa nam to coskoro podari.....
@andys11 ja by som na gyndu nebola isla keby nebolo to krvacanie a ked je cerstva krv tak panika nastala.... aj ked som nemyslela ze skoncim v nemocnici. embryo bolo vo vajcovode a krv uz presakovala do brusnej dutiny takze to bolo velmi nebezpecne.... jasne ak otehotniem a to zistim a bude vsetko ok tak pojdem k dr. neskor. a dakujem ja verim ze bude aj ked hodiny tikaju ako šialene :D
jeeej tak tehotenskeeee jeeeej tak to je ake krasssssneeeee super silno blahozelam ... v ktorom si tt.
este si nebola u dr??? kedy si mala naposledy "tetušku" 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mala_zuzu ahoj, ja som si presla podobnym scenarom. Po zisteni ze som tehu som sla v 4 tt na sono. Lenze NIC tam nebolo vidiet a doktorka tiez nasla nejaku bublinku na vajcovode. Zobrala mi aj hcg a poobede mi volala, ze mam ist okamzite do nemocnice, ze sa jedna o MMT, lebo mam vysoke Hcg - to bolo uz okolo 4tisic a nic nebolo vidno. Tak som bezala do nemocnice, tam ma hospitalizovali a poriadne ma pozerali kazdy den s tym, ze sa vacsina vyjadrila, ze to nie je tehotenstvo zdrave. Brali mi hcg a to stupalo velmi rychlo, takze kazdym dnom som cakala ze to uz niekde vo mne musi prasknut... Az na 3. den mi jeden doktor nasiel v maternici 2 vacky. Na 5. den ma prepustili s tym, ze cakam dvojicky a preto taky chaos s vysledkami. Aj to sa vsak vyjadrovali velmi opatrne, ze mam nepravidelne gestacne vacky, takze moze to este dopadnut zle. Ale srdiecka sa obe rozbehli a som uz v 9. tyzdni. Takze ta velmi dobre chapem co prezivas. Hlavku hore, tieto dni budu dlhe ale snaz sa odputat od stresu, lebo zazraky sa deju a ja verim, ze ty budes podobny pripad ...drzim ti palce..