Zdravim.
Pisem hlavne kvoli ukludneniu.
Nasla som dnes stopy krvi na toaletnom papieri. Zacalo to hnedym vytokom, a o hodinu na to uz bol vytok miestami krvavy.
Tak sme zasli na pohotovost. Spravili sono, babu bije srdiecko a vsetko vyzeralo normalne. Tak ma poslali domov ze nech oddychujem. Nezistili preco tam bola krv.
No a uz som nazad doma a stale ked idem na wecko vidom krvavy vytok. Neni tej krvi zatial vela ale stale tam je.
Viete ma prosim uklidnit s Vasimi skusenostami, kedy ste nasli mensie krvacanie a bolo to ok? lebo kazdy raz co tu krv vidom sa bojim dalej.
Dakujem
zdravim, som vydesenejsia ako vcera. Vcera vecer iz ziadna krv nebola, dneska rano uz som nasla jasne cervenu stopu cerstvej krvi. to bolo asi pred hodinou a dalsiu krv som uz neobjavila odvtedy. Panika?
@feferonkan len pokoj. ak by bolo tej krvi viac, zajdi zase na pohotovost. ked je jej len trosku, moze to byt aj prasknuta cievka. hlavne oddychuj a nenamahaj sa
@feferonkan tvoja vydesenost ti nepomoze.. Moze to byt LEN prasknuta cievka alebo nieco horsie.... Ale ked lekar vravel ze si ok tak hadam ma pravdu... Ak si si neni ista zavolaj na pohotovost alebo tam chod
@jance333 nemohla by som si kupit Ascorutin? viem ze sa dava na posilnenie ciev. Ci by vadilo ze si ho dam bez vedomia lekara?
@feferonkan mne ascorutin predpísala hematologička. môj lekár z toho nadšený nebol, tak som ho prestala brať. tak či tak nijak to špinenie neovplyvňovalo (kvôli potratom som bola sledovaná i na hematol. a pichala si fraxiparine - to len preventívne, nemal s tým nič spoločné ani sa mi nepotvrdili žiadne problémy s krvou)
@feferonkan ahoj, ak je to jasne červená krv, išla by som na pohotovosť aj sto krát, pre dobro vás oboch. Gynekologička ma na to upozornila, že krvácanie jasne červenou krvou treba ihneď riešiť.
dakujem za vsetky rady. po navsteve sukromnej polikliniky mi nasadili duphaston tak dufam ze uz to prejde
@feferonkan ja som v 12tt krvacala ako pri menstruacii, isla som na pohotovost, pichli injekciu na zastavenie krvacania a nechali si ma tyzden v nemocnici. Pocas vysetrenia mi mlada lekarka, ktora bola ocividne vytocena, ze som si dovolila ju zobudit o 2 rano, povedala, ze to isto potrat, lebo tehotna nema co krvacat. Po prepusteni som isla za svojim gynekologom a ten mi povedal, ze ta hospitalizacia bola zbytocna, lebo islo len o uchytenie sa placenty a ze vacsina lekarov na to zabuda a zbytocne vystresuju pacientky.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
po 3 potratoch som mala tretie tehotenstvo automaticky brané ako rizikové, takže ma tiež vystrašilo všetko a lekár tiež sledoval pozorne. okolo 14tt som mala krvavý výtok, Duphaston som brala od začiatku tehot. vypísal ma na PN, mala som ležať a keby sa nezlepšovalo, mala som utekať na pohotovosť. bola som, prvýkrát ma mladá lekárka vyšetrila zdola tak necitlivo, že som celú noc krvácala ako na jatkách, ale do nemocnice som nešla, keďže ma predtým poslala domov ležať (popravde som nevládala ani zobudiť muža, nieto ešte niečo riešiť). druhý deň som išla na pohotovosť zase, to ma už lekár domov nepustil. celý čas kontrolovali bábo, bolo vitálne a v poriadku. po pár dňoch ma poslali domov (nepamätám, aké lieky mi dávali, myslím že nejaké injekcie na zastavenie krvácania) a ležala som asi mesiac. a celý čas som viac alebo menej špinila. lekár mi potom povedal, že by to malo prestať do cca 17tt, že to môže byť z uchycovania sa placenty alebo také niečo. po 17tt to naozaj ako zázrakom prestalo a zvyšok tehotenstva úplne bez problémov.
takže ak ťa vyšetrili a všetko bolo ok, určite doma lež, nedvíhaj nič ťažké a utekaj na pohotovosť, ak by nastalo krvácanie čerstvou jasne červenou krvou. držím silno palce, nech ste obaja s bábom v poriadku 😘