Splodenie dieťaťa - pohlavie

kllamarka
9. feb 2016

Ahojte, som v 4M tehotenstva a celkom ma zaujali temy ohladom sposobov splodenia chlapca/dievcata.
Je zname, ze pred ovulkou - dievca, cez ovulku/po - chlapec. Zaujimalo by ma, ci to povacsinou zodpoveda realite a hlavne - ake mate skusenosti, v pripade sexu skoro kazdy den. Pred, pocas, po ovulacii 🙂 Je to cista zvedavost a za prispevky dakujem.

ruthike
9. feb 2016

Dietatko sa splodi jedine pocas ovulacie - nie pred ani po. Vygoogluj si. Pohlavie zavisi len od toho ktory chromozon spermie sa naviaze na chromozon vajicka matky. Vajicko je vzdy xx a spermia xy - x je pre dievca a y - pre chlapca. Ostatok su babske povery. Dnes uz pri umelom oplodneni vedia vyselektovat zelane pohlavie

atika11
9. feb 2016

@kllamarka Nám to tak vyšlo,presne na ovuláciu a pohlavie chlapec 🙂 .Pred ovuláciou bývajú plodené vraj dievčatá a keď každý deň,tak to je asi 50 na 50,lebo sa nevie,kedy presne bolo splodené,ale myslím,skôr dievča,lebo spermie s chromozomom XX,majú dlhšiu životnosť,aspoň dľa biologie.

luciaminarechova
9. feb 2016

@ruthike Hlúposť. Ovulácia je uvoľnenie vajíčka.To ešte istý čas zostáva v tele ženy - čaká na oplodnenie. Prípadne si spermie počkajú na vajíčko. V tele ženy dokážu niekoľko hodín prežiť.

luciaminarechova
9. feb 2016

@kllamarka Pohlavie dieťaťa sa ničím nedá ovplyvniť.

pribinak
9. feb 2016

Ja zasnem, comu vsetkemu este su Baby schopne uverit

ruthike
9. feb 2016

Okey - ako pises - len ako sa otehotnie pre ovulaciou - vsak tam nie je vajicko. Spermia nejaky ten cas zotrva aktivna v optimalnom ph prostredi, ale k oplodneniu dojde len pocas ovulacie. Pred k oplodneniu nedochadza. Alebo uz ked sa teda natahujeme, len pocas lutealnej fazy, ked sa vajicko uhniezdi v maternici. Z tohto pohladu sa da otehotniet iba po ovulacii - teda po uhniezdeni. Ak neratame nestastne ektopicke tehotenstva

ruthike
9. feb 2016
renyreny
9. feb 2016

My sme mali sex pred ovuláciou a čakáme dievčatko 🙂

ruthike
9. feb 2016

@renyreny to preto lebo ako pise aj lucia - spermia prezije dlhsi cas - aj 24 hodin. Nemusis mi verit, ale v ramci osvety - nik neotnehotnie pred.

renyreny
9. feb 2016

@ruthike áno veď ja viem, že je to tak 🙂 ja sa nehádam ja len odpovedám zakladateľke 😉

kllamarka
autor
9. feb 2016

Ano, praveze spermie nejaky cas preziju, XX dlhsie - preto (aspon co som sa docitala) tak pri sexe pred ovulaciou (4-5) dni, tak si na vajicko pocka viac tych XX 🙂

anjelaa
9. feb 2016

@kllamarka hlúposť to určite nie je, spermie xx majú dlhšiu životnosť a preto je väčšia pravdepodobnosť, že pred ovuláciu sa podarí dievčatko a v čase ovulácie zas chlapec, pretože tie sú rýchlešie a teda v čase uvoľnenia vajíčka sú rýchlejšie v cieli 🙂 A áno aj nám to vyšlo, snažili sme sa pred ovuláciu a máme dievčatko. A poznám viac takých, ktorý majú presne podľa toho pohlavie dieťatka. Aj keď určite sa na to nedá spoliehať, len šanca môže byť väčšia.

evittam
9. feb 2016

@pribinak Ja už sa nedivím ničomu odkedy čítam niektoré "perly" tu na MK, dievčatá čúrajú do sódy bikarbóny aby prišli na to čo budú čakať alebo či sú tehotné, veria všelijakým iným sprostostiam a poverám a babským povedačkám - no ale čo už - 21.storočie prináša všeličo... 😉 😀

margarita
9. feb 2016

@kllamarka
u nas sa potvrdzuje, ze taketo famy su cista blbost 😀
volou nedokaze nikto ovplyvnit, ktora zo 60 milionov spermii bude najrychlejsia

teda pardon, je tam asi "vyssia pravdepodobnost", ale napr. nase prve tri boli presne planovane, pocate na prvy sup pocas ovu. a mame dievca, chlapca, dievca. podotykam ze sme sa trafili do ovu, ja som pri merani BT vedela 11 rokov presne, kedy je, bola alebo bude.
a toto posledne, bola som nabeton presvedcena, ze je to bezpecne, sex vyse tyzdna pred planovanou ovu, a cosi kamsi zrazu cakame chlapca...dost vela dni pred ovu.

evittam
9. feb 2016

@margarita No veď toto - ale niekomu nevysvetlíš.....Fakt nechápem či to níe je aj tak v konečnom dôsledku jedno - veď cca okolo 20.tt sa to žena dozvie tak či tak a môže aj skôr ak po tom tak veľmi túži. 😉

zuzka0605
9. feb 2016

u nas to uplne sedi.mame dievcatko pocate na 10den cyklu a chlapceka na 14ty.pohlavie dietata nevyberies ale je tam vyssia pravdepodobnost.

evittam
9. feb 2016

No fakt už len "zíram" ....Ešte, že ja som nikdy neriešila v aký deň cyklu, v ktorú hodinu a podobne som si vrzla a počala a či aj dokonca teplota sedela. 😀 😀 😀

bonaqa2013
9. feb 2016

ja som čítala, že veľmi mladé a staršie páry majú dievčatká a ostatní chlapcov. U mojich rodičov by to aj šlo....

majka99999
9. feb 2016

@bonaqa2013 co je to starsi par?

bonaqa2013
9. feb 2016

ako som prečítala tak som napísala....Starší pár bude asi od 35 vyššie....

majka99999
9. feb 2016

@bonaqa2013 tak my mame 2 chlapcov a len pri druhom mal mm viac ako 35 rokov, inac ja pod 35 😀

miadomi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kamila7125
9. feb 2016

@evittam ja som otehotnela cez antikoncepciu len zrazu cervena neprisla bolo mi divne a tak...prvy test druhy treti a neako sme v 13tt
Ze ovulacia. ..to je osud ked zena.nema mat babatko moze merat teplotu aj v muzovych trenkach aj tak s toho nic nebude 🙂

nanulik
10. feb 2016

pohlavie dietata ovplyvnuje svetlo v miestnosti ked sa dieta plodi. dievcata sa robia po tme (pi.u vidis, pi.u spravis)

fopka
10. feb 2016

@evittam že čuraju do sody.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 umieraaaam

fopka
10. feb 2016

@nanulik 😀

evittam
10. feb 2016

@fopka Nooo, to si ešte nepočula? 😀 😀 😀 😀 Ja keď som to tu čítala, tak som sa skoro dočúrala - a hlavne, že tie ženy tomu aj veria, že to funguje....No ale čo už....
@miadomi No veď toto. 😉

evittam
10. feb 2016

@majka99999
@bonaqa2013 Inak o tomto som aj ja čítala - nie na MK-nejakú štúdiu alebo čo to bolo - fakt sa nepamätám. No napríklad u nás by to aj vyšlo - syna sme splodili ja 29, partner 32, dcérku ja 35 a partner 38....Ale napríklad mám zo pár známych čo majú dievčatká a mali ich do 25 max.u chlapa 30.....Takže tiež ťažko povedať. Je to stále len o tej spermii, ktorá oplodní to vajíčko a my to nijak neovplyvníme - môžeme aj na ušiach tancovať. Môj názor. 😉

kllamarka
autor
10. feb 2016

@evittam Je to skor len o pridani skusenosti. Mna to pobavilo, lebo odkedy som druhy krat tehotna, tychto teorii sa vyklulo neurekom. :D Mam uz dceru a som spokojna. Ked spatne rozmyslam, tak asi bola splodena mimo ovulacie 🙂 Mala som vtedy 27, partner 28.
Teraz to bolo pocas ovulacie (ale sex bol stale pred-pocas-po :D ..neviem - tak asi tych XX prezilo viac :D) a mam uz 34, partner 37. Dozviem sa tak, ci tak co teraz cakam za par tyzdnov, ale kto ma cas a chut nech posle vlastnu skusenost pre zaujimavost 🙂.

majka99999
10. feb 2016

@evittam svagor plodil okolo 25 a dievcatka 2, holt osud. Ja som spokojna, chcela som aspon 1 chlapca, a ked bol prvy, tak teda nech je aj druhy. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre