DOBRY DEN UZ DRUHY TYDEN SPINIM, NA ZACATKU TO BYLO SILNEJSI Pak slabsi ted zas trochu silnejsi v pondeli mam kontrolu, ale kontrolu tu provadi ve skotsku jen sestricky..budu uprimna mam vytr v plachtach docela se bojim.. Je tohle prosim normalni? Ma s tim nekdo zkusenosti?
Ano velmi cerstvu, od 2tt cele 2 mesiace som spinila a to dost silno (povedala by som az krvacala). Dr mi predpisal progesteron a povedal ze v 1 trimestri je to na prirode, viac pre to spravkt nevie - telo sa s tym bud vysporiada alebo nie. Este mi dal instrukciu ze ak by som krvacala viac nez je bezna menstruacia, mam ist na pohotovost (islo by asi o potrat)
Pre mna spinenie v kazdom tehu znamenalo hematom. Ale ked som poctivo lezala a fakt nic nerobila,vstrebal sa.
Daj si pre istotu kludovy rezim,ziaden sex a namaha a uvidis co povie lekar... drzim palce
Ale vsak si mohla ist k gp s tym ze by si povedala ze krvacas a on by ta poslal hned do nemocnice na scan. Ja som sice v anglicku ale mna tak poslal. Nic moc mi nepomohli, neviem ci nieco inak robia v skotsku ale aspon by si vedela na com si. Urcite by som necakala na sestricku.
Spinenie moze aj nemusi byt priznakom spontanneho potratu.
U mna: ano spinila som tiez tak asi 10 dni, isla som na kontrolu a moj gynekolog ( urobil mi sono) povedal, ze to bude spontanny potrat, ze sa mam pripravit, ze proste pridu take silnejsie menstruacne bolesti + bude to ako menstruacia ale take vacsie kusky pojdu zo mna. Aj to tak bolo, po par dnoch v cca 7tt to v praci na mna prislo, pamatam si to este dnes😖 taky chlapec sa ma pytal potom cestou z prace v autobuse ci si nechcem sadnut...asi som velmi zle vyzerala.
Potom som isla opat ku gynekologovi a dal mi tabletky na "vycistenie" ( vytvaraju slabe kontrakcie na vycistenie a nie je treba kyretaz ).
Nebolo to vsak nic take hrozne ( priroda to tak zariadila a asi to bolo aj lepsie ) gynekolog mi povedal, ze tieto spontanne potraty nastavaju vo vacsine pripadov ak plod nie je v poriadku. O 2 mesiace som bola opat tehotna a teraz mam doma zdravu 3,5 rocnu dcerku🙂
Takze hlavu hore 🙂 nemusi to byt nic a keby to aj bol potrat je to uplne prirodzene...priroda vie co robi. Nasledujuce tehotenstvo bude OK. Chod na kontrolu a drz sa.😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kiklop7366 moze to byt niečo a nemusí rozhodne by som šla k doktorovi ja som teraz spinila 10dni a dnes prisiel koniec bolesti a krvacanie