Špinenie/krvácanie počas celého 1.trimestra napriek užívaniu liekov.

juli87
18. dec 2019

Ahojte, je tu viac podobnych diskusii, ktore som si uz presla, no kedze som nenasla ziadnu aktualnu z tohto roka, tak sa skusim spytat . Som v 8+4tt a cca od 5tyzdna spinim. Uz som vybrala dve balenia utrogestanu, beriem Kanavit a tiez ascorutin. No spinenie stale pretrvava. Uz som kvoli tomu bola 4 x u doktora a na pohotovosti (vzdy ked sa to zintenzivnilo), no stale mi povedali, ze je tam akcia srdiecka, babo rastie a ze mam pokracovat v uzivani predpisanych liekov. Predvcerom bol vytok cerveny, sla som hned rano k lekarke, kde mi spravila sono, potvrdila aktivitu srdiecka, pichli mi injekciu...na chvilku sa to zastavilo, no dnes rano som zase mala tmavoruzovy vytok, s malymi zrazeninkami (vyzeraju ako take tenke vlasocnice - ospravedlnujem sa za realisticky opis). Zajtra mam prist zase na injekciu. Ked som sa pytala na dovod tohto spinenia, vraj je to komplikovanejsie zahniezdovanie. Chcela som sa spytat, ci niektora z vas mala podobne skusenosti, ze ste spinili / krvacali vacsinu prveho trimestra a ako to dopadlo? Je to moje druhe tehotenstvo, prve prebiehalo uplne bezproblemovo, preto som z tohto dost na nervy. Do toho idu este sviatky, mam obavu, ako budu prebiehat :( ...Dakujem za akekolvek Vase skusenosti, postrehy, komentare.

mogaa
18. dec 2019

@juli87 tam treba len počkať, bud sa to udrží alebo odíde...možno kruté ale je to tak...lieky na udržanie berieš, lekári nemajú viac čo urobiť....ešte ale to predpokladá že ti vraveli - kludový režim - žiadne chodenie, žiadne stresy...

sweat
18. dec 2019

@juli87 ja som začala spiniť cca v 8 tt, začalo to prudkým krvácaním, myslela som, že je po všetkom. Bábo v poriadku. Doktorka nič nenašla. Utrogestan som brala už od začiatku, keďže som po IVF.
Týždeň nato opäť krvácanie, tentokrát omnoho silnejšie. Bábo opäť v poriadku. Tu už doktor našiel hematom. Špinila som bez prestávky až do 16 tt, potom pár dní kľud, pár dní akoby ružový, občas hnedasty výtok a potom už nič. V 17 tt na ultrazvuku po hematome ani stopa. Aktuálne som 19 tt, babetko sa vyvíja tabulkovo, všetko vyzerá byť v poriadku, tak snad to dotiahneme do úspešného konca. 🙏🙏🙏
Príliš sa tým nestresuj, podľa môjho doktora je špinenie v tehotenstve bežné a netreba robiť paniku. Aj keď som sa tým nie vždy riadila. 🙄😀
Držím palce

deti95060810
18. dec 2019

mala som tiež pri druhom...krvácala som masívne až 3 krát. zakaždým som skončila v nemocnici. špinila a striedavo silno krvácala do 5 mesiaca...Potom sa to úplne zastavilo. Brala som nejaké ružobé tabl - už si nespomínam na názov. Dcéra sa narodila v termíne. všetko OK.

27ivana
18. dec 2019

Tiez som krvacala a spinila. Tusim do konca 4 mesiaca. Mala som tam zamlcane dvojca, ktore si vsimli az neskor. A postupne sa vyplavovalo. To sposobovalo krvacanie. Bolo tam riziko, ze stiahne so sebou aj druhe babo, ale dcera vydrzala. Narodila sa po termine, vyvolavanim. Teraz ma 6 rokov a uz chapem, preco vydrzala aj to krvacanie. Nepoznam tvrdohlavejsie a bojovnejsie dieta ako je ona. Drzim palce!!!! 😊

lenuskaa33
18. dec 2019

@juli87 ahoj, ja som tak spinila... mala som kludovy rezim, kym nie je ta krv jasne cervena neboj sa... hlavne v klude, nestresuj sa, viem je to tazke, babo to citi takze v klude si uzi sviatky... pekne odpocivaj . ja som si cele tehu este pichala fraxiparin, ale ja som to mala komplikovanejsie ( som mala medzi prvy a poslednym tehu dva spontanne potraty).

sonnenshein
18. dec 2019

Od cca 5-6tt az do cca 15tt presne toto iste @juli87 (vcitane tych vlasocnic)
Aktualne 25tt, a vsetko vyzera byt v absolutnom poriadku. 🙂

juli87
autor
18. dec 2019

Baby, dakujem Vam za vsetky Vase odpovede. Snazim sa byt co najviac v klude, vykaslala som sa aj na vianocne upratovanie. VIem, ze sa da jedine cakat, ako napisala @mogaa, no ta neistota je hrozne ubijajuca. Asi som potrebovala vediet, ze v tom nie som sama...Dakujem vam a pekne sviatky vam prajem

patusikk
21. dec 2019

Mne sa zasa stalo, že namiesto 7 dňovej menštruácie mám už len 5 dňovú do toho už zo pár týždňov mám tlaky alebo také napätie v podbrušku je to veľmi nepríjemné a už ma to znervozňuje aj ma pobolieva...Styk som mala 1.11. a 17.11. od vtedy som už dva krát mala "menštruáciu"....môžem byť tehotná? alebo to môže byť nejaký problém?

juli87
autor
23. dec 2019

@patusikk v tomto pripade by som urcite zasla k lekarovi. Moze to byt cokolvek. Za rozhodenym cyklom vzdy stoji nejaka hormonalna nerovnovaha, ktora moze mat rozne priciny. Tehotenstvo, cysta, stres, antikoncepcia, prekonanie choroby...ale ked spominas to pobolievanie v podbrusku, radsej sa nechaj skontrolovat odbornikom...budes mat istotu.

patusikk
23. dec 2019

@juli87 Ďakujeeem 🙂 ale budem musieť ešte chvíľu pretrpieť kvôli sviatkom....

juli87
autor
23. dec 2019

@patusikk Tak drzim palce, nech to prilis neboli a pekne sviatky prajem 🙂

patusikk
23. dec 2019

@juli87 Ďakujeem aj tebe 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre