Špinenie a ascorutin v 1. trimestri (bez hematómu)

busybumblebee
18. apr 2019

Ahojte, som v 10tt (3. mesiac) a 2x som mala slabé špinenie s krvou, ktoré bolo ale jednorazove a okrem toho len béžový až bledohnedý výtok v malom množstve. Bábätko je v poriadku, veľkostne je presne také, aké by malo byť, hýbe rúčkami aj nožkami a srdiečko nám krásne bije. Na sone nie je vidieť žiadne krvácanie z maternice ani hematóm. A ešte by som doplnila, že toto špinenie nesprevádzali nikdy žiadne bolesti. Vraj sa takéto špinenie môže objaviť aj v čase, kedy by som mala mať menštruáciu. Užívam progesterón a gynekológ mi povedal, že si môžem kludne kúpiť aj ASCORUTIN, ale na internete som sa dočítala, že nie je vhodný pre tehotné ženy, no na druhej strane som našla veľa príspevkov o tom, ako ho ženy v 1. trimesti užívali. V lekárni mi povedali, ze áno toto sa bije, nemala by som ho užívať sama od seba, ale keď mi ho naordinoval gynekológ, tak je to v poriadku. Prosím je medzi Vami nejaká, ktorá ho užívala? Nemusím sa báť? Akékoľvek skúsenosti privítam. Aj ohľadom toho špinenia. Ďakujem a želám pekný deň 😊

nika3136
18. apr 2019

@busybumblebee
Ahoj, ja som užívala, nemusíš sa báť, všetko dobre dopadlo.

vinejka6
18. apr 2019

@busybumblebee aj ja som ascorutin užívala, síce nie v 1.trimestri, ale myslím, že je to bezpečné, nakoľko je to kyselina citrónová a prebytok a vylúči močom😉
No a čo sa týka toho špinenia, mala som to skoro cele tehu, bolo to dosť na nervy ale 🙏 vďakabohu nikdy to nič nebolo. Spinila som aj v 1.trimestri aj v druhom. Jedine v treťom asi nie😀
Zo začiatku som s tým utekala stále za gyn. Tá ma stále vysetrila a tiež žiaden hematom, ani nič s bábätkom, všetko bolo ok, gyn mi povedala, že mám citlivý krcok a na ňom sa mi vytvára ektropium, čiže ranka na krčku a z tej ranky to môže niekedy zakrvacat čo vnímame ako špinenie. Môže to byť spôsobené pohlavnym stykom, vyšetrením, alebo prilisnou fyzickou námahou pripadne silným tlačenim na WC. No ja som mala niekedy pocit, že spinim z ničoho nič😂
Keď sa spinenie opakovalo, potom už som ani nešla za gyn, cítila som, že je všetko ok a mala som angelsound, takže vždy keď som sa nejak vystrašila, zapla som angelsound a popocuvala❤️
Takže u mňa špinenie neznamenalo nič vážne ani zle, len veľmi citlivý a prekrveny krcok.
Veľa šťastia a držím palce ✊

janulla1
18. apr 2019

ja som brala ascorutin skoro cely 1. trimester a mam krasnu zdravu 8 rocnu slecnu🙂 tiez som spinila

marylon
18. apr 2019

@vinejka6 ja len aby som upresnila.... v Ascorutine nie je kyselina citrónová ale kyselina askorbová čiže vitamín C plus rutín....

noemi155
18. apr 2019

Ja som ho jedla vyše mesiaca 3 krát za deň po dve tabletky kvôli hematomu a to si ešte picham Fraxiparine...
Neboj nič, to ti nemá ako ublížiť.
Držím palce ✊

busybumblebee
autor
19. apr 2019

@nika3136
@vinejka6
@janulla1
@marylon
@noemi155
Dakujem Vam vsetkym za odpovede 😊 verim, ze to pomoze a ze moje dietatko sa bude mat nadalej dobre ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre