Sonoclinic Košice utz 1.trimester

ettie
22. sep 2018

Zdravim mamičky,

Zaujimala by ma Vaša skúsenosť so Sonoclinic v Košiciach, konkrétne ultrazvuk v 1. trimestri.

Ďakujem ;)

ettie
autor
22. sep 2018

Osobne som bola s pani doktorkou veľmi spokojná, všetko vysvetlila, poradila, skontrolovala naozaj nemôžem povedať krivé slovo aj sestričky fajn... príjemný ľudský prístup aj prostredie, len tá cena je prehnaná...hlavne v ďalšīch trimestroch, nehovoriac o tom, že ďalšia fotka +10e a vlastné cd alebo usb +20e.... ale okj, pre kľud duše a zistenie, že je všetko vporiadku človek zaplatí....

Avšak vďaka jednej mamičke som prišla vlastne na to, že celé vyšetrenie prebiehalo len v 2D.... nechápte ma zle, dala by som všetky peniaze sveta za zdravie svojej rodiny, ide mi len o princíp. V daný deň ma to vôbec nenapadlo až po napísaní mamičky tuto odtiaľ, boli sme tam v jeden deň.... ja viem, že 3D je výdobytok modernej doby,ale zaplatiť 60e za vyšetrenie mi príde dosť... pričom na bločku je jasne napísané, aj zobrazenie v 3D/4D....aj keď by to bolo tentoraz asi moje slovo voči personálu,čo tam bolo alebo nebolo...
pri prvej dcére som mala 3D, dokonca mám kamošku, ktorá tam bola pred pár mesiacmi a tiež jej to prepli do 3D a má odtiaľ aj fotku... a áno viem, že v Myslave je to lacnejšie aj na usb dávajú zadara, bola som tam v ďalších trimestroch, ale keďže tam sú nezhody medzi nimi a mojim gyndošom musela som na Rosveltovu....

matulik212
22. sep 2018

@ettie ja som bola pri panovi doktorovi Hatiarovi a bola som spokojna pri druhom som bola pri pani doktorke no meno som nejak zabudla 😂 a tez som bol spokojna a idem aj v 30tyzni cize v 3.trimestri ...na taketo veci nelutujem dat peniaze a duplom ked je to moje prveee a velmi vytuzene baby ❤️ Su to pekne vysetrenia u gynekologicky tak krasne svoje baby neuvidite 🙂 mate sa na co tesit a vezmite aj priatela bude mat z toho zazitok aj on

ettie
autor
23. sep 2018

@matulik212 no prave... len ja som to vysetrenie mala len v obycajnom 2D ako ma moj lekar... a to moj lekar ma pristroj aj na 3D ale mala.som ist tam kvoli tomu ich testu :( takze zazitok sa nekonal

matulik212
23. sep 2018

@ettie cize ani fotecku 3D nemate? Tak to je fakt zvlastne ty kks

matulik212
23. sep 2018

@matulik212 ale je pravda ze ja z 1. Trimestra mam tez obycajnu lebo ze sa mala skryvala a z druheho mam peknu 3D uz

parvinka0001
23. sep 2018

My sme boli v 12tt aj v 20tt v 12tt obycajna foto ale v 20tt dala 3d i ked jedna fotka mohla byt krajsia uz ked sme tam nechali 125€ kedze cakame dvojicky.

terezia32
23. sep 2018

@ettie vyšetrenie sa robi aj v 2D, 3D aj 4D. Jedine na com to ty vies porovnat je fotka. Ale vysetrenie sa robi aj v tom 3 a 4. Napriklad take srdiecko, alebo mozog sa pozera vo viacerych dimenziach. Ono to nie je len take zobrazenie ako uz vidime my 3D, ale lekar vidi tri rezy zaroven. Napriklad prikladam 3D mozgu.

ettie
autor
23. sep 2018

@terezia32 dakujem za vysvetlenie a priklad ;)

@matulik212 toto je fotka, ktoru mi dali teraz ;) v tomto duchu, resp. rezime bolo cele vysetrenie. Ako naozaj som rada, ze je drobec vporiadku a v danom momente ma nenapadlo zamyslat sa nad tym, ze som dietatko z ineho "uhla" nevidela. Aj s pani doktorkou som bola velmi spokojna. Len ma to cele proste zarazilo..na to kolko pytaju penazi...

matulik212
23. sep 2018

@ettie je to biznis cele tehu je biznis lieky vysetrenia a vsetko okolo toho . Niekedy take vysetrenia neboli ale musime povedat ze zeny pri porodoch umierali a deticky tiez . Ja som predtym bola fajciarka a vzdy si poviem kolko som prefajcila penazi !!! Tak tersz kludne dam aj 80€ na 3D

ettie
autor
23. sep 2018

Na porovanie este pridavam fotku, ktoru mi robil pan doktor Hatliar na screeningu v 1. trim. pred 3 rokmi a fotku, od mojho gyndosa zo 7tt....

tatiana262
23. sep 2018

@matulik212 je samozrejme, ze za nase deti a ich zdravie by sme dali aj vsetky peniaze sveta. Autorka nepoukazuje na to, ze je to drahe ale, ze zaplatila nie malo penazi a dostala za to obycajny 2D usg, ktory by mohla mat u svojho gynekologa zadarmo. Mna takisto zaraza za co potom platime tych 60€. Je mi jasne, ze v tom nie je zahrnuty len ten ultrazvuk ale na svojej stranke prezentuju 3D a 4D usg aj v prvom trimestri, tak preco potom robia obycajny 2D? Je to biznis, s tym suhlasim ale nech potom aj dodrzia to, cim sa prezentuju. Je jedno ci to je "len" prvy trimester alebo posledny.

matulik212
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matulik212
23. sep 2018

@ettie za vela veci v zdravotnictve platime nad cim sa nm zakruti hlava napriek tomu ze si platime zdravotnu 🤷‍♀️

ettie
autor
23. sep 2018

@matulik212 ja som len chcela vediet, kto mal aku skusenost, ci mal niekto rovnaku skusenost ako sme mali my s Tatianou. Ci to bola len nahoda alebo sa len zabudlo, alebo je ta fotka urcitym zobrazenim v 3D a ja sa mylim..je ale fakt, ze to urcite neprebiehalo ako vysetrenie pred 3 rokmi.... a to stalo o 10e menej no :D

matulik212
23. sep 2018

@ettie viete co idem tam v 30 tom tyzdni tak sa fakt spytam 😂😂😂😂 ano fotka je v 2D preto bola zadarmo a nie za 10€ ako je v druhom trimestri a fakt je krasna aspon nam vysla ;)

matulik212
23. sep 2018

@ettie a nemozte porovnavat ceny z predchadzajucich rokoch kedze na slovensku islo vsetko hore a vzdy pojde bohuzial zijeme v takej krajine :(

ettie
autor
23. sep 2018

@matulik212 no neviem ja som dostala aj tu fotku v 3D vtedy zadarmo a ozaj dlho mi to pozeral vtedy v tom rezime ;) este aj prsteky na ruckach pocital :D
Myslava ostala cenovo myslim rovnako ;) je na sukromnikovi aku cenu a co vsetko do toho je ochotny urobit a dat v ramci tej ceny... ;)

matulik212
23. sep 2018

@ettie neviem ja som bola fakt spokojna vsetko krasne skontrolovat aj rucky nozky vsetko 🤷‍♀️ A moja gynekologicka mi vravela ze vela pacietky chodia do tej myslavy kvoli cene neviem mozno aj ja vyskusam pri druhom tehu tam a budem vediet porovnat .

ettie
autor
23. sep 2018

@matulik212 ja som bola v Myslave v 2. A 3trim. Prave kvolo cene. Maju vela pacientiek tak sa aj caka ale da sa... V 2.trim tam bol este taky starsi lekar a super vsetko, potom odisiel do dochodku. V3.trim. bol pan doktor Juhas,ako fakt uzasny lekar, kym sa nezacal pytat na mojho gyndosa, potom stale ze je vsetko ok a nakoniec v sprave cosi ine pisane ale nic smrtelne 😃 nakoniec mi ale moj gyndos po porode vravel, ze mu volali z Myslavy, ze tam nema posielat svoje pacientky a to bol kedysi zastupujuci lekar ale doslo na nezhody.. ked som sa pytala sestricky vravela, ze by stale bolo lepsie ist i tak na tu Rosveltovu.. tak reku okj priplatim si, nech je klud... ako som pisala o peniaze mi momentalne nejde, za 2 roky som po 3SP, takze hlavne pre mna je, ze je drobciatko zdrave, len je skoda ze na niektore veci doplacaju pacientky a hlavne nenarodene deti... mozno i ja som bola hlupa, ze som sa hned nespytala, ale naozaj ma to v tej euforii, ze mam zdrave prosperujuce tehotenstvo a dieta sla s kludnym srdcom prec a spokojna s vysetrenim..

matulik212
23. sep 2018

@ettie tak ale je to smutne ze do svojich rozporov tahaju pacietky 🤷‍♀️ To nerobi dobru reklamu nikomu

nela_ke
23. sep 2018

@ettie prosim vas, akeho mate gynekologa,ak sa smiem spytat? Ked vravite,ze maju nezhody s dr.Juhasom v myslave?

ettie
autor
24. sep 2018

@nela_ke Doktor Benyovzsky, bol kedysi zastupujúci lekár v prípade neprítomnosti, po odchode pána doktora Janovského potom začali jeden druhého pred pacientkami spovedať kto je ako s kým spokojný a nakoniec to vyústilo do toho, že mu 3 roky dozadu z Myslavy volali, že tam nemá posielať svoje pacientky 🙂 kto vie čo všetko medzi sebou majú a nemajú, to vie len personál.... Tak ako mne podala svoju verziu sestrička a lekár, tak môžu v Myslave podávať svoju verziu čo sa stalo... ako osobne je mi to jedno, len je škoda, že pecient si nemôže vybrať slobodne lekára len pre nejaké ich nezhody 🙂 už i bez toho si pýtajú parádne sumy, nevravím, že v Sonoclinic bolo zle, len sa stalo čo sa stalo, a je pravda, že Myslava zase je lacnejšia a dostane človek aj nejakú tú pamiatku v cene. Ale zas osobne poznám prípad, kedy v Myslave bolo všetko zle a doktor Dankovčík upokojoval celú situáciu potom a nakoniec bolo všetko vporiadku, a zase aj naopak, kedy dr.Dankovčík vystresoval mamičku a dr. Juhás zase vyvrátil diagnózy a tiež bolo všetko vporiadku, a veď recenzií na obe kliniky je aj na modrom koníku až až vo wiki v sekcii 3Dultrazvuk... (až na skúsenosti z1.trimestra, tie som veľmi nenašla...)

misiacik31
3. okt 2018

Ahojte ako to prosím cenovo vychádza na rooseveltovej? Môj gynekológ ma dnes odporučil k dr. Dankovcikovi na morfologicky 4D USG kvôli genetickej poruche, ktorú mal synček v prvom tehotenstve....dnes som tam nestihla zavolať a na stránke som cenník nenašla tak aby som vedela čo mám čakať. Ďakujem 😉

matulik212
3. okt 2018

@misiacik31 70€ plus 10€ ak chcete foto ;)

matulik212
3. okt 2018

@misiacik31 a necudujte sa ak vam nedvihnu maju toho tam vela ;) staci napisat sms ze sa chcete objednat a oni vam zavolaju

ettie
autor
3. okt 2018

@misiacik31aj mne vraveli napisat len sms na co treba objednat volaju hned ako mozu.
V 1. Trim. Som platila 60e aj s fotkou.
V druhom ako pisala Matka je aj moznost dvd/USB +20e

misiacik31
4. okt 2018

@matulik212
@ettie Ďakujem veľmi pekne za info, tak im ráno rovno napíšem sms a hádam sa ozvú.....no je to teda riadna pálka tak ale tak hádam to bude stáť za to ;)

matulik212
4. okt 2018

@misiacik31 tak mne sa zdal 3D v prvom trimestri dlhsi ako v druhom

matulik212
4. okt 2018

@ettie vidite mne o moznosti dvd usb ani nepovedali 🙂

ettie
autor
4. okt 2018

@matulik212 mne ho ani nerobili aj ked do telefonu tvrdili ze pani doktorka urcite robila.... nerobila :( uz som 3d mala tak viem ako vyzera....

Inak v cenniku to.mali o.tom usb a cd ;) trimem palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre