Sono v 6. týždni a prázdny gestačný vak

kikaaa444
13. mar 2019

Ahojte zienky aké máte skúsenosti s prvým ultrazvukom ? Je možné aby v 6 tt bolo vidno len prázdny gestacny vak ? Dr povedal ze nech prídem o týždeň že je to ešte skoro no mne to neveští nič dobre nakoľko poznám zeny ktoré v 6 tt počuli už srdiečko

titla
13. mar 2019

@kikaaa444 Áno je to možné. Ja som bola u lekára v 5tt a videl tiež len prázdny gestačný vak a o týždeň, už bolo krásne vidieť srdiečko. A to mávam ovuláciu na 11 DC, čiže som vedela, že bábo je o niekoľko dní staršie ako by bolo pri výpočte podľa poslednej MS. Čo sa neskôr aj potvrdilo, lebo už na tom druhom utz v 6tt doktor povedal, že je väčšie.

kikaaa444
autor
13. mar 2019

@titla áno tebe nebolo vidno v 5 tt v 6 tt tým pádom hej .. ja som 6 a nič

sono2
13. mar 2019

@kikaaa444 ťažko povedať. A ovu bola určite v strede cyklu? Lebo ak nie, je možné, že sa ešte len objaví. Ja som mala srdce 6+1

kikaaa444
autor
13. mar 2019

@sono2 tak hcg testy z krvi zodpovedajú 5-6tt

martinka13
13. mar 2019

U nás sa potvrdilo až v 8 tt

titla
13. mar 2019

@kikaaa444 Ale ja som mala ovuláciu skôr. Čiže reálne som bola už v 6tt, i keď podľa MS "len" v 5tt

sono2
13. mar 2019

@kikaaa444 ťažko povedať. Nedozvieš sa tu nič. Len sa budeš trápiť. Počkaj na ďalšie sono.

janulka257
13. mar 2019

@kikaaa444 ja som v 7. týždni mala len prázdny gestačný vak... a teraz som v 22. týždni 🙂 neboj, dobre bude, hlavne sa nestresovať

alexa1983
13. mar 2019

@kikaaa444 ja som mala v 6 tt uz srdiecko, ale kazde tehu je ine 🤷🏽‍♀️

kikaaa444
autor
13. mar 2019

@sono2 ja viem len som chcela dovtedy vedieť či je to bežne alebo nie

janulla1
13. mar 2019

ja som bola na sono , ked mi meskala MS 2 tyzdne, v 6tt, lekar videl prazdny gestacny vak a este aj tvar sa mu nepacil, kazal prist o necele 2 tyzdne, ze sa mam pripravit ze nic z toho nebude a ked som bola na kontrole bolo vidiet bit srdiecko, takze nestresuj, este moze byt skoro, aby bolo nieco vidiet🙂

matka187
20. mar 2019

Ahojte ja som 6+3 podľa poslednej ms. som bola na potvrdení tehu. a gyn mi povedala ze je to tehotenstvo len slabá odozva srdiečka stretli ste sa z takym? 😐 uvidím o 2 týždne

sestinka3
20. mar 2019

@kikaaa444 tak ako si dopadla?ja som bola v pondelok 6+4 na prvý ultrazvuk a tiež oba prázdny vak... Hcg ale zodpovedalo týždňu ...bolo43560...

kikaaa444
autor
20. mar 2019

@sestinka3 ahoj ja som dopadla tak že to bolo tehotenstvo bez plodu . Proste oplodnené vajíčko sa uhnezdilo v maternici ale nevznikol plod . Vraj to môže byt preto že tam mohlo byt veľa buniek a nevedeli sa medzi sebou rozhodnúť z ktorej bude plod . Čiže to je čisto o šťastí . Ale snáď to nebude tvoj prípad ✊🏼🍀 ak nesplníš alebo nemáš iné problémy tak sa ešte môže zjaviť podľa mna . No ono nejde ani tak o hodnotu hcg ale skôr o to ako ti stúpa . Tiež som mala zodpovedajúce môjmu týždňu len mi stupalo pomaly . Tebe brali len raz krv ?

sestinka3
20. mar 2019

@kikaaa444 áno brali len raz moja doki je trochu ľahostajná že ako bude tak bude.... nabudúci týždeň idem k inému

kikaaa444
autor
20. mar 2019

@sestinka3 tak daj vedieť ako si dopadla

susangha
21. mar 2019

ahojte, mám podobný prípad... ja som po ivf - 15.2 odber oocytov a 20.2 vklad 5 dňového embrya. bola som na kontrole 6tt+3, gestačný vak veľkosťou 16mm.. bolo vraj vidieť zltkový vak, ale plod žiaden... vraj po umelom v tomto týždni by už malo byť srdiečko... ale dal mi ešte týždeň a v utorok ked budem 7+4tt sa mám ukázať na sone... strašný stres mám... stále si hovorím, že to bude ok... ale akosi tomu prestávam veriť... aj bradavky ma prestali bolieť.

edzzi
21. mar 2019

Zatiaľ by som vôbec nestresovala, pri prvom tehotenstve mi v 6 tyzdni nebolo vidno nič, ešte sa má trikrát pýtal či mi naozaj vyšiel pozitívny test, v ôsmom týždni už bolo vidno pekne srdiečko 😊

sestinka3
22. mar 2019

@susangha u mňa nebol ani žĺtkovy vak.....len gestacny 😢

sestinka3
23. mar 2019

@martinka13 a v ktorom TT si mala prvý ultrazvuk?

martinka13
23. mar 2019

@sestinka3 v 6.tt. bola dutinka. V 8.tt už srdiečko.

barmankaa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuba1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domca302
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susangha
18. apr 2022

@domca302 ja som to mala podobne v 7+ ze vraj z toho nic nebude...a nakoniec bolo hlboko zahniezdene a v 9+ tyzdni uz bolo vidiet plod aj so sedieckom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre