Máte skúsenosti so somom v 5tt + 3 ? Bolo už niečo vidieť ?
Ďakujem
V prvom tehotenstve videl v 5tt gestacny vacok v druhom nevidel nič v 5tt tam som mala aj ovulaciu posunutu tak preto až v 7tt bol gestacny vacok
V 5tt vidia max gestacny vak. Srdiečko od 6-9tt to je individuálne. Niektomu uvidia už v 6tt a niekomu až v 8tt. A najlepšie na potvrdenie tehotenstva je odber krvi a zvýšené HCG. Úplne najideálnejšie keď po týždni ideš na krv znova a potvrdia zvyšujúce sa HCG.
Musí vidieť plod a akciu srdiečka. Vtedy je to oficiálne tehotenstvo. U mňa bolo vidieť až 9tt.
@eliss94 aj mna lekar objednal skoro, kedze som pred tym mala nejake problemy, niektori objednavaju skor a ini az neskor, ked je akcia srdiecka 🙂 ja som bola 4+5 a bolo vidno prazdny gestacny vak, krv mi ani nebral, kedze toto uz povazoval, za signal, ze je to zacinaju gravidita, ulozena tam, kde ma 🙂 o dva tyzdne potom uz bolo aj srdiecko
ak si nahodou mala posunutu ovulaciu na neskor, mozno uvidi len vysoku sliznicu a vezme krv, aby vedeli vysku HCG ;) ak ta tak objednala asi vie preco, kazdopadne treba byt kludna, ked aj nahodou nebude este nic vidno, objedna ta potom na neskor 🤞🏻🤞🏻
@eliss94 ano doktor mi povedal, ze tehotenstvo to je, vyvratil tym padom mimomaternicove, ale povedal ze na uplne potvrdenie je potrebna akcia srdca....(potom som sa docitala ze moze nastat situacia, ze gestacny vak vznikne, ale embrio sa tam nevyvinie) takze o dva tyzdne ked zistil ze je tam uz aj embrio s srdcovou akciou, tak uz mi vypisal aj tehotensku knizku 😊
Prosim viete mi poradiť? MS mi mešká, test pozitívny. No po styku som začala špiniť. Samozrejme utekala som na pohotovosť. Podľa MS by som mala byt v 4tt+3. Od môjho lekára to nemám potvrdené nakoľko som chcela ísť len tak o týždeň - dva k nemu. No a vcera na pohotovosti mi povedľa lekár po sone že nič nevidí, že tehotná niesom. Skôr to vraj vidí na ovu. Cyklus mám pravidelný. Nechapem tomu. Vraj aj jeden vaječník mám väčší. Dnes ráno test bol silnejší ako včerajší. Moj lekár dnes ordinuje len popoludní a berie len objednané. Termín na objednanie samozrejme žiadny voľný. Prosim mali ste niečo toto niektorá? 🙏🏼♥️
@mbabika podla mojho skromneho nazoru sa obcas aj Pan doktor moze mylit, nemusel este nic vidiet, ale tym padom neuvidi este ani tvoj lekar dnes - takze to budes zbytocne silit. Aj si mu povedala, že mas testy pozitivne ? Tie totiz pozitivne nevychadzaju len tak z nicoho nic ... bud spokojna, ze ciarka bola silnejsia a byt tebou tak si dam pauzu od sexu aspon tyzden a tak sa vyberiem k lekarovi. To spinenie mohlo byt kludne zapricinene sexom, pripadne sa este uhniezduje babatko - ak sa to neopakuje - vypusti to.
Ja som tiez sla takto skoro k lekarke aj teraz som objednana relativne skoro, ale u mna to ma zavaznu indikaciu.
Inak maju pravdu baby, ktore vravia ze treba vydrzat aspon dva tyzdne od vynechania MS.
@eliss94 to bol moj pôvodný plán ísť až okolo12.2. Na prvú kontrolu. Vraj mám ísť k nemu aby mi zobral krv na HCG. Akoze take veci mi narozprával že akoze sila. Od vtedy to spinenie úplne prestalo. Jedine cítim hej podbrušku trosku take bolestivé ale nič strasne. A preháňalo má ale to zas pripisujeme stresu
@mbabika ahoj, ja som podobne ako ty. Tak som zvedavá čo bude ďalej, dúfam a držím ti palce 😉
5tt+6 bola už akcia srdca a hneď som dostala aj tehotenskú knižku
@abcmajacba ahoj budem Ti teda drzat palce🍀 mas aj nejaké príznaky?
@mbabika mňa strašne bolia prsia ale to už od polky cyklu. Včera som mala mini hnedý výtok tak som utekala k dr. a povedal že som asi v 4 tt (pričom by som podľa MS mala byť 6tt) a od včera ma mierne bolí celý čas bruško na čo mi povedal že si mám dať magnézium ale nezaberá mi to. Ale už ma bolí menej. Na sone bolo vidno len "bodku". Ja som tam nevidela nic 🤷🏽♀️ A na kontrolu mám ísť až 1.3 🤦🏻♀️. A ďakujem že mi držíš palce, napíš čo a ako nové 😉
@zuzanockamt ❤️
@zuzanockamt tak mám nádej , že uvidím aj ja niečo 🙏😍
@abcmajacba no lekár povedal že ešte nič nemôže byt vidno len že mám sliznicu už vysoko. Brali mi krv na HCG a dúfam že zajtra budú výsledky. Mna prsia vôbec nebolia. A príznaky... no vo ja viem mám taký pocit že chute mám take intenzívnejšie. Napríklad kola z MC mi chutila ako s príchuťou kovu🙈🙄 chlap sa len čudoval a nechápal. Podbruško má tak akoby pobolieva stale ale nič strasne. Taký normál. Cítim akoby ťažobu alebo zaludok taký cudný. A keď som hladná je zle. To mi je tak nepríjemne. Testy mi silnie skúšam aj zajtra ráno.
@mbabika no ja možno mám o trošku lepší čuch, keď hovoríš o tých chutiach... Daj vedieť ako ti dopadli testy 😊 ja netestujem, mám asi posledné 2 tak šetrím. Vidíš a mne krv nebrali...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
mne nebolo, ja som bola na kontrole 5tt+6 a este len gestacny vak...tak ma objednal znova o dva tyzdne a uz bolo srdiecko 😊