Sono v 12. týždni

12. aug 2024

Ahojte, prosím aké máte skúsenosti s prvým sonom v 12tt? Objednávali ste sa k nejakému špecialistovi alebo vám ho vykonal váš gynekológ? Platili ste zaň niečo? Moja gynek mi povedala, že prvé sono robí aj ona, takže som sa dohodla na termíne u nej a to ďalšie sono v 20tt už mám absolvovať v inej klinike, lebo na to nemá vybavenie. Len ma teraz napadlo, že to prvé sono, na to nie je teda potrebné nejaké špeciálne vybavenie len klasický ultrazvuk a vie aj ten odhaliť ak by nedajbože niečo nebolo ok? Či radšej ísť aj v 12tt na nejaké 3D sono? Ďakujem za rady

mimuska328
12. aug 2024

To sono robí aj môj doktor a spravil akurát že pozrel nosovu kostičku, sijove prejasnenie, srdiečko ci bije, kde je placenta a prietoky. Keď som bola u grochala pozrel vsetko co sa dalo aj organy ktoré videl atď. Ja som bola u grochala spokojná dokonca povedal aj pohlavie ktoré v 20tt len potvrdil

autor
12. aug 2024

@mimuska328 ďakujem, takže si bola v 12tt aj u svojho dr aj u špecialistu? Už v 12tt ti spravil aj 3D? Ide mi práve o to, aby to bolo detailné, aby naozaj všetko pozreli pre istotu čo sa dá

mimuska328
12. aug 2024

Ano u svojho aj u grochala. V 20tt som bola u grochala a poradňu mam az teraz neviem ci bude aj môj dr robiť nejaké sono. Áno v 12tt mame aj 3d fotku a určite by som išla na tvojom mieste.

autor
12. aug 2024

@mimuska328 ďakujem veľmi pekne a ešte ak sa môžem spýtať, platila si aj u svojho gynek za ten ultrazvuk? Či to si mala preplácané poisťovňou?

anavixy
12. aug 2024

3D/4D sono a morfologicke sono nie je to iste. Nema zmysel sa objednavat v 12tt na 3D sono alebo ziadat prepnutie na 3D (lebo dnes uz mnoho gynekologov na tuto moznost na svojich pristrojoch v beznych ambulanciach) z hladiska disgnostiky vvch ci syndromov. Nosova kostocka a sijove prejasnenie je zaklad utz vysetrenia v 12tt, ale to dokaze a mal by urobit kazdy gynekolog, samozrejme Grochal a dalsi specialisti maju spickove pristroje. Ja osobne by som sa na specializovane pracovisko objednala az ked by sa mojmu gynekologovi nieco nezdalo alebo by vysetrenie odflakol (ako sa spomina vyssie), inak k nemu az v 20.tt na morfologicke.

kiki68
12. aug 2024

@anavixy no prave to prejasnenie vraj moze spolahlivo merat len nejaky na to certifikovany lekar a tiez ten stroj musi byt nejak na to presne certifikovany. Ale moze to ako vidiet kazdy lekar, len to nemusi byt take presne. Ale podla mna skuseny lekar musi vediet, ze co vyzera dobre a co nie.

evcagabi
12. aug 2024

V 12tt som bola len u mojej. V 20tt moja +TN

anavixy
12. aug 2024

@kiki68 suhlasim, no tak je to ale so vsetkym, vsetko lepsie vidi specialista na spickovom pristroji, nez bezny gynekolog 🙂 no pri NT je to rozmedzie normy celkom vysoke, plus sa nehodnoti len tato hodnota samostatne a sice to percento plodov s DS, ktore maju vacsie prejasnenie je sice vysoke, ale stale je to len orientacne

mimuska328
12. aug 2024

Ano platila som u neho pretože poisťovňa to nepreplaca

kiki68
12. aug 2024

@anavixy mne to pozrel vtedy moj gyn a onc ze viete ja to nemozem ofiko urcit na tomto stroji ircit, Ale vyzera to takto. Na Combined test to uz len potvrdili, meranie malo odchylku za mna iba tym, ze uz tam bolo 5 dni medzi tym. Ale nie nejaku znacnu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre