Sono prsníkov počas tehotenstva

juliavolna
31. mar 2023

Chodili ste na preventívne sono prsníkov ak vám vyšlo počas tehotenstva ?

Dakujem za odpoved

petamich
31. mar 2023

pokial viem, na sono sa pocas tehotenstva a dojcenia nechodi, nakolko sa tam deju prirodzene zmeny aktualne a vysledky by mohli byt skreslene

juliavolna
autor
31. mar 2023

@petamich a môže to poškodiť plod?

milanemila
31. mar 2023

@juliavolna ano bola som pocas tehotenstva a aj pocas dojcenia. Nijak to plodu neublizi. Ved to kludne skonzultuj s gynekologom 🙂

54tinka54
31. mar 2023

@juliavolna áno bola som počas 1. trimestra na sone prsníkov, gyn ma ešte poslala lebo som predtým nebola dva roky a kvôli postupujúcemu tehu a následne dojčeniu (dúfam ze budem) by som nešla zase dlho… bábätku to nemá ako uškodiť.

jaskolka
31. mar 2023

Bábätku to neuškodí, ale nemá význam usg v tehotenstve a pri dojčení, lebo sa nedá posúdiť výsledok adekvátne, keďže pripadne zmeny v štruktúre a tkanive môžu byť fyziologické práve z dôvodu gravidity a laktacie.

andrea_82
31. mar 2023

@juliavolna klasické sono nemá ako poškodiť plod, veď také sono robia bežne aj vtedy, ak kontrolujú dieťa.

sabca_m3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mysiacik28
31. mar 2023

@juliavolna prave dnes som bola 🙂 lekarka vedela, ze som tehotna takze aj povedala, ze zmeny ktore tam su pravdepodobne suvisia s tym. Aj tak vsetko skontrolovala. Mozem orist aj pocas dojcenia a nasledna pol roka po dojceni. Nemas dovod tam neist 🙂

juliavolna
autor
31. mar 2023

@mysiacik28 vďaka , čiže sono neublíži babu ?

juliavolna
autor
31. mar 2023

@andrea_82 Ok vďaka

juliavolna
autor
31. mar 2023

@jaskolka vďaka

juliavolna
autor
31. mar 2023

@54tinka54 vďaka gyneko bola s tým Ok hej ? Suhlasila ?

juliavolna
autor
31. mar 2023

@milanemila vďaka

54tinka54
31. mar 2023

@juliavolna no ano, ona ma tam poslala, vypísala žiadanku

juliavolna
autor
31. mar 2023

@54tinka54 aha Oki 🙂 čiže sj počas tehotenstva je to bezpecne hlavne pre babo

mysiacik28
1. apr 2023

@juliavolna ako by mu malo ublizit? Ved na sono chodis pravidelne ku gyn pocas tehotenstva. Je to rovnake sono akurat pouzite na prsniky

juliavolna
autor
1. apr 2023

@mysiacik28 Oki vďaka

kate_cs
1. apr 2023

@juliavolna áno, bola som. Doktor mi povedal, že sú to povery. Že teraz akože kvôli porodom krátko po sebe nepôjdem 4 a viac rokov na kontrolu? Za tie roky sa môžu udiať život ohrozujúce zmeny.
Normálne mi ho urobili aj počas dojčenia a potom aj počas druhého tehotenstva.
Neublíži to, je to rovnaké sono ako ti robia na bruchu.

juliavolna
autor
1. apr 2023

@kate_cs vďaka

mima1608
1. apr 2023

Ahoj, ja som bola už počas tehu - bola som v nejakom 14-15tt už presne neviem. Na sone mi povedali, že ďalšia kontrola až keď prestanem kojiť - ale pokiaľ by sa vyskytli nejaké problémy, tak samozrejme mám prísť skôr.

juliavolna
autor
1. apr 2023

@mima1608 dakujem

zuza265
1. apr 2023

Baby pocas dojcenia sa na sono prsnikov chodi🙏🏼 ak zena dojci 5 rokov (napr 2 porody), tak neexist, aby nesla na sono tak dlho…

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre