Som v 9. týždni a už nemám tehotenské príznaky

eri1212
2. apr 2015

Ahojte. Mozete mi prosim poradit? Som v 9tt a uplne som prisla o vsetky tehotenske priznaky. Strasne sa bojim ci je vsetko v poriadku. Mala ste niektora to iste? Za odpovede dakujem 🙂

smigllik
2. apr 2015

Ahoj. Máš na mysli nevoľnosti atď? Tak to je normálne každá žena znáša tehotenstvo inak. Mne len dva krát do 8tt bolo zle a od vtedy nič. Cítila som sa super. Chodila som do práce až kým som nenastúpila na materskú. Tak ak sa cítiš dobre buď len rada a uži si toto obdobie lebo je to naozaj veľmi pekné. 🙂 Držím palce.

eri1212
autor
2. apr 2015

@smigllik Ahoj. To je super. Dakujem pekne za ukludnenie.Ano mam na mysli nevolnosti,atd. Citala som na internete,ze to tiez moze znamenat zamlknuty potrat,tak sa bojim ci je vsetko v poriadku. Dufam,ze ano

nanka3
2. apr 2015

@eri1212 ahoj, podla mna je to ok, ak by to bol zamlknuty potrat, zacala by si krvacat, alebo krce v podbrusku.... bud rada, ze "tazke" obdobie mas za sebou 😉, mimochodom, gratulujem a prajem vsetko dobre 🙂

eri1212
autor
2. apr 2015

@nanka3 Dakujem pekne 🙂 Musim zacat rozmyslat pozitivne lebo takto sa asi zblaznim 😀

mnamko
2. apr 2015

@eri1212 tehu príznaky som pri prvých mala do 6mesiaca,teraz pri malej som nemala vôbec žiadne,ako by som ani nebola tehu.

ninan2
2. apr 2015

@eri1212 Ahoj, nechcem strašiť ale u mňa vymiznutie príznakov v 10tt znamenalo práve zamklnuty potrat... Krcami a bolesťou sa práveže prejavuje spontánny potrat, to je ten rozdiel.

lavinis
2. apr 2015

Mne priznaky vymizli v 10tt a vsetko v poriadku.
Oni ku sklonku 1.trimestra zvyknu ustupit a ustupili by aj tym, ktoré o babatko prisli bez ohladu na to.
Nevolnosti sa potom este v 4.mesiaci prihlasili spat

eri1212
autor
2. apr 2015

@ninan2 A to si ani netusila,ze nieco nieje v poriadku? Ani si nekrvacala? Prave od toho sa bojim ci to nemoze byt ono. Ale dufam,ze nie a vsetko bude v poriadku. Sice aj mama mala bezproblemove tehotenstvo takze mozno som po nej. Ale sestra ta si poriadne povracala.

ukulela
2. apr 2015

@eri1212 nesmies mysliet na zle - ja som ziadne nevolnosti napr nemala, bola som len nenormalne unavena. tak neboj, za chvilu mas dalsiu kontrolu, vsetko bude ok. tes sa, ze ti uz nie je zle 🙂

silvijam
2. apr 2015

nechcem ta tiez strasit, ale mne pri prvom tehu tiez vymyzli zrazu priznaky, teda prestali ma boliet prsia, nevolnosti a potratila som, ale samozrejme tiez to nemusi hned znamenat potrat, pri druhom tehu ma tiez prestali asi v 10 tyzdni boliet a o nic sa nejednalo, len pritom prvom to bolo akekeby zo dna na den

zuzub
2. apr 2015

@eri1212 je to veľmi individuálne. ja som,ale žiaľ po vymiznutí príznakov mala dva krát zamlknuty potrat.okrem vymiznutia príznakov som sa začala cítiť tak "netehotne" proste som vedela, že niečo nie je ok, neskôr prišli bolesti, krvácanie a pod....ale ako píšem je to individuálne.ak sa necítiš dobre chod k dokimu nech ti urobí sono. všetko dobré prajem.

ninan2
2. apr 2015

@eri1212 nie netušila som, len som ešte mala taky divný pocit k tomu... To sa neprejavuje vôbec žiadnymi problémami práveže. Ale nie všetky tehotné predsa majú nevoľnosti a podobne, naozaj to nemusí vôbec nič znamenať. Kedy máš najbližšiu poradňu?

lucy125
2. apr 2015

@eri1212 ahoj ja som vracala,boleli ma prsia a aj tak som mala zamlknutý otrat a žiadne krvacanie vobec nič,musela som ist na kyret aj hcg som mala ok.

sophieeee
2. apr 2015

Bud rada ze nemas nevolnosti 😊 ja som mala asi tri mesiace cele dni..uz som myslela ze to ani nebude lepsie a zo dna na den mi prestalo byt zle.. Horsie by bolo keby si neskor necitila dlhsiu dobu pohyby ktore predpokladam ze este necitis kedze si v 9tom tyzdni

eri1212
autor
2. apr 2015

@ninan2 No dufam,ze bude vsetko ok a mam iba obavy pre nic. Uvidime. Poradnu mam iba 16 takze mozno sa dovtedy zblaznim,ale musim to vydrzat. Ale ak sa mi nebude nieco pozdavat,tak asi pojdem skor alebo zavolam svojmu lekárovi.

eri1212
autor
2. apr 2015

@lucy125 Hm to je dost zvlastne. To mi je luto ☹. A na nic ti neprisli?

lucy125
2. apr 2015

@eri1212 nie,neprišli mi na nič,len to že sa babo vyvija uplne pomaly, v 8tt malo byt srdiečko a ono bolo velke jak v 6tt.

eri1212
autor
2. apr 2015

@sophieeee Ja som aj z jednej strany rada,ale aj nie. Keby som aspon vracala troska alebo by ma troska boleli prsia bola by som kludnejsia. Mozno som jedna z tych stastnejsich zien,ktore maju bezproblemove tehotenstvo. Pohyby este necitim. To by bolo priskoro 🙂

redlola
2. apr 2015

Aj u mna vymiznutie priznakov, resp. pocitu, ze nieco nie je ok, bolo predzvestou MA. Stalo sa mi to dvakrat. No mozno sa iba prehnane sledujes, ak by to trvalo dlhsie, potom sa obrat na doktora. Bolesti a krvacanie nie su jedinym priznakom. Ja som sa uz v tych dalsich tehotenstvach sledovala dost a mala som haluz ked som sa citila netehotne len par hodin. Mozno si aj ty ten pripad, na par hodin to nachvilu ustupilo a rano budes lutovat, preco ten fajny pocit bez nevolnosti uz prestal, ked budes objimat misu 🙂)))

misaha
2. apr 2015

mne vobec zle nebyvalo...iba ked som sa zabuda najest v praci tak od hladu 😀 ..inak žiadne priznaky..to pride za par tyždnov..tie zmeny budeš citit 😉

nanka3
2. apr 2015

@eri1212 nestresuj, mne nebolo vobec nic, ziadne tehu nevolnosti, a to mi pred tehotenstvom byvalo od zaludka zle velmi casto, daco som pojedla a hned to skoncilo na WC, moj muz si casto robil zo mna srandu, ze ak budem tehu, tak sa uvracam .... a cuduj sa svete, ako som otehotnela, prestala som vracat, citila som sa super, ani bolesti prsnikov, ani vracanie..... tak sa tes a uzivaj tehotenstvo 😉

bonaqa2013
2. apr 2015

Pri 2 tehu ma prestali zrazu bolieť prsia a v tom som začala krvácať. Poležala som si v nemocnici.
Pri ďalších som nemala žiadne príznaky, žiadne nevolnosti, žiadne bolestivé prsia, nič. Podľa lekárky aj to sa stáva.

myrepose
3. apr 2015

..treba hlavne myslieť pozitívne a nebáť sa. každá žena tehotenstvo prežíva inak, niektoré ani nevedia, že sú tehotné, niektoré zas nemôžu fungovať a trápi ich všetko 🙂 ja som prežila zamlknutý potrat (MA) a ver mi, neprišlo to zo dňa na deň. už v 6tt som špinila a v 8tt sa potvrdilo, že sa plodík nevyvíja. ja som však tušila, že to nie je v poriadku. ty si len užívaj, že sa cítiš fajn, nie je vylúčené, že sa nevoľnosti, bolesti pŕs a pod. ešte vrátia 😉 veľa zdravíčka želám

magnumka6238
1. júl 2015

@eri1212 ahoj ako si dopadla? bolo vsetko nakoniec v poriadku?

magnumka6238
1. júl 2015

@redlola a zistili ti preco si mala dvakrat zamlknuty potrat?

redlola
1. júl 2015

@magnumka6238 myslim, ze autorka je v poriadku, mala asi iba nejaku chvilkovu haluz, ako som je pisala. Nezistili, po 2.ma som bola na endokrinologii a hematologii, ci nemam trombofilne vady, pripadne nieco s endokrinnym systemom. Vsetko dopadlo negativne, no aj napriek tomu mi odporucili v dalsom tehotenstve preventivne pichat fraxiparin. Na,hematologii som bola prvykrat uz tehotna, len som to este nevedela, tak si ma tam aj potom nechali v evidencii a uz ma iba sledovali kvoli tym injekciam. Babatko som normalne donosila a porodila. Otehotnela som na druhy cyklus po kyretazi. Hematologicka mi povedala, ze tych trombofilnych vad je x a vedia hladat iba urcite. Ze po dvoch potratoch je uz predpoklad, ze asi budem mat nieco so zrazanlivostou krvi a zvyknu preto tie zeny prekryvat fraxiparinom, ze maju skusenost, ze donosia deti.

magnumka6238
1. júl 2015

@redlola no pekne. len vies co ma serie? ze clovek si to musi prezit viackrat a az potom lekari nieco riesia..... ja som mala prvy MA a teraz som znovu tehotna o tyzden mam kontrolu a som jak na trnoch ci to dobre dopadne...jaj

redlola
1. júl 2015

@magnumka6238 tak oni ten prvy raz nejako neberu do uvahy, skor to beru, ze je to bezne. so psychikou to narobi veci... tebe vobec neodporucam citat taketo temy, este nic nevies a uz si kreslis scenare. zelam ti, aby ti to dobre dopadlo a aby ste sa v januari tesili z babatka 🙂 daj potom vediet ako si dopadla na kontrole 🙂

magnumka6238
2. júl 2015

@redlola no o psychike mi hovor..jak domcek z karat.....ono ked to uz raz zazijes sa bojis stale.neda sa nebat....je to v hlave...samozrejme by som bola najstastnejsia keby to male bolo ok.

redlola
2. júl 2015

@magnumka6238 ja som bola dokopy 4krat tehotna a 2krat to vyslo do stastneho konca a prezivala som presne to iste, strach az do konca 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre