Tehuľky mala z vás niektorá tak isto?
Som v 9.tyzdni a každé ráno do obeda mi je zle...
Nemôžem uvarené / upečené jedlo ani vidieť, ani cítiť... Z mäsa mi je zle, ale viem, že dieťatko ho potrebuje ☹️
Keď vidím napríklad nejaké zapečené zemiaky, na tom mäso, zelenina je mi zle, nedokážem si to predstaviť zjesť... je mi zle aj z mastných veci a to ich zbožňujem.... slanina, saláma, klobásy no nedokážem ich zjesť ☹️
Stále mám chuť na suché veci... rožok s maslom alebo sucháre, tie také polystyrénové chlebíčky... nedokážem zjesť nič iné... ☹️ Nedokázali by ste mi nejako poradiť?
@kkovacovak no ja dúfam, že tie nevoľnosti rýchlo prejdú... 😭 Od rána do obeda mi je zle... Po obede dobre aj nakúpiť ísť môžem a potom večer niekedy opäť a hlavne pred spánkom 😭 už som aj schudla... tiež mi každý hovorí, že musím jest lebo babatku treba toto, tamto a stále mám také nervy, že to naozaj proste nejde... ☹️
Klidek, je to bezne a dufaj, ze to skoro odide
Jedz to, čo môžeš a co ti (momentálne) chuti. Ja som do 14 týždňa žila na kakau, cottage a bielom jogurte. Bryndzové halušky, čo je moje najobľúbenejšie jedlo, som v tehotenstve ani vidieť ani robiť nemohla 😃myslela som, že nikdy už ich nedám do úst, a teraz po pôrode už opäť ich jedávam. Jednoducho v tehotenstve sa ti menia chute, a nasilu sa pchať nedá.
No, vidím, že nás tu bude asi viac s týmto problémom...
@vierka112 a čo ješ cez deň?... Raňajky, obed večera aké? ☹️ Ja už neviem čo jesť...
Takéto reči absolútne nepočúvaj. Nie je to pravda. Nenechaj sa tým zdeptať. Daj si čo môžeš a čo zvládneš. Ja som tiež dosť schudla ale na druhú stranu som rada lebo to aj tak potom dobehnem 😄 Sú ženy čo celé dni len vracajú a bábätko im normálne funguje. V druhom trimestri sa to upraví 🙂
Mne bolo zle aj z vody😀musis jest castejsie mensie porcie. Mastne veci vobec nemusis lutovat ze nedas Ved to Neni zdrave slanina klobasa. Hlavne sa skus najest zdravo. Ovocie zeleninu nemusi to byt varene. Syr mlieko vajicko. Ryza je tiez zdrava.. len si k nej skus pridat zeleninu alebo tofu alebo avokado ci syr..V druhom trimestri sa to zmeni a bude ti chutil vselico. Nerob si Hlavne nervy babo bude ok .
Ja som síce už v 17.týždni ale zvracať som prestala len tento týždeň. Je ti zle doobeda, užívaj si poobede. Mne bolo zle od rána až kym som nešla spať. Neudržala som žiadne jedlo. Zvracala tak 4-5x za deň. Normálne jesť som začala tento týždeň. Dovtedy som všetko vyzvracala. Musíš papať to čo ti chuti. Nejedz nasilu mäso keď ti nechutí. Možno o 2 týždne ti už bude, možno o 2 mesiace. Neboj, bábätko si bude pýtať neskôr. Ja som mala týždeň chuť len na vianočku tak som ju jedla, druhý týždeň zas na pomaranče tak som ich jedla. Toto jedine som udržala. V podstate ani teraz si neviem predstaviť že zjem niečo na čo nemám chuť.
@1medvedik1 no jedine z čoho mi nie je zle tak suché keksy a to co som písala a ešte sladkosti... 😀 Niekedy mi je naozaj až tak zle, že mám zimomriavky a napína ma, ale viem, že keď budem zvraciať tak to budem cely deň len ležať a nebudem vôbec nič jest lebo mi bude ešte horšie... 😭
klud, jedz na co mas chut, na co nemas nejedz... mne bolo zle nie len rano, ale aj naobed aj vecer aj v noci... fungovala som na zazvorovych cukrikoch, resp. kandizovanom zazvore, ak som daco citila co som nemala, toto mi ukludnilo zaludok, aby som vobec do prace dosla, lebo mi bolo zle zo vsetkeho. Mama sa smiala, ze ona ked bola tehu, tak sa schuti najdela toho co mala rada a apotom to vyg***la a aj tak bola spokojna :D ale to je extrem... a napr. vecer a v noci mi byvalo zle az do konca tehu. Som bola stihla ako nikdy ked sa mi mala narodila :D
mne zas rano bolo ok, ale poobede a hlavne vecer mi bolo zle 🙂
hlavne sa kvoli tomu nestresuj, ak neschudnes prilis vela, tak je to stale v pohode. ak mas chut iba na rozok, daj si ten, hlavne jes nieco, a nemas prazdny zaludok. este par tyzdnov vydrz 🙂
som v 23tt, a surove maso a klobasu stale nemozem ani citit 😀
a inak nie, neboj sa, babatku netreba to a hento.. to tak mozno v poslednom trimestri.. teraz mu je to fuk, ked tak vitaminy tehotenske pridaj.
Nestresuj sa ze nedavas dietatu čo potrebuje. Mne bolo zle naozaj asi do 6mesiaca. Mala som fazy, raz mi velmi chutili pomarance, raz rozky s natierkovym maslom, na zaciatku som mohla len tu hnusnu colu a slane tycinky. Jednoducho skoro cele tehotenstvo som jedla dost biedne. Mam zdravu dcerku ktora vazila takmer 4,5kg 🙂.
Ja sa tu strašne bavím na tých komentároch 😂 Aké je to všetko rôzne a divné. A potom si prečítate na nejakej múdrej stránke alebo vypočujete od rodiny ako sa máte vhodne stravovať a čo je prospešné a bla bla bla. Nech si každý trhne nohou 😄
Ahoj ja som.12tt a až tento týždeň sa to začína už zlepšovať. Toe som bola okolo 7 až 10 uplne maso smrdelo stále ma napísalo len doma.som bola ledva som niečo zjedla. A aj keď som zjedla bolel.ma hrozne žalúdok. Ale uz je to lepšie maso mi stále moc nejde ale papamm všetko
Tak to ti asi vezmem nádej, som v 7 mesiaci a ešte stále grcam.... ale pokrok je, že teraz už len ráno, nie cely den🥰😅😂
No ženy... 😀 Je náš tu naozaj viac...
Inak skúšala som aj to, že najesť sa ráno ešte predtým nez vstanem z postele tak som si dala k posteli keksíky a... nepomáha to😏 a ani najesť sa pred spánkom nepomáha...
Skúšam teraz aj tie lizatka proti nevoľnosti no pomôžu mi, ale len vtedy keď ich mám... takže tak mi je dobre a potom o hodinku alebo pol opäť to isté... A hlavne... Dokážem sa najesť normálne len keď ležím... vtedy mi nie je zle ani z jedla ani z vody 😏
Normalne pocas teho 😀co narobis ? Nic .. tes sa na babatko a Bud rada ze si tehotna. Jedno teho mi bolo uplne fajn no nedopadlo to dobre. Prve teho mi bolo zle non stop prvych 14t ako food poisoning. To co opisujes este znie ok ked to nemas 24h proste mohlo by to byt horsie .
Ja som cely prvý trimester prežila na čerstvých rozkoch (max s maslom) a suchej vianočke + cola. Nič iné som v sebe neudržala a neustále mi bolo zle. Teraz, v druhom trimestri mi je zle už len večer, takze sa snažím cez deň jesť vyvážene, ale s mäsom mám doteraz problém a sú dni, kedy som len na rozkoch. Tak sa to snažím aspoň trosku vykompenzovať ovocím a zeleninou. Ale večer aj tak flirtujem s wc misou. 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Takze toľko o ideálnom stravovaní v tehotenstve. 😅
A čo sa týka varenia, od 6. týždňa sa kuchyni vyhýbam ako sa len dá... všetko mi pachne a zo všetkého mi je zle.
Veď ja sa cítim ako na úmrtie... 😀 Ako sa potom môžte cítiť vy, ktoré zvraciate celý deň? 😭
Nedokážem ani nič spraviť, stále keď sa postavím mi je neskutočne zle... nevládzem nič...
no mne bolo do cca 13 tt zle celodenne. Chlapa som vtedy naučila variť, lebo kuchyňu som musela obchádzať 😎
Úprimne ti poviem - nerobím nič. Aktuálne som na PN, kvôli komplikáciám, takze iba ležím. Všetko rieši manžel. Keď mám lepší deň, snažím sa aspoň trosku upratať ale 99% veci robí manžel a dcérka tiež pomáha.
Mne lekarka povedala, ze prvy trimester treba prezit. Kasli na zdravu stravu, jedz to co ti chuti a z coho ti nie je zle. Vylucovania metoda, pokus omyl. Ked ti nebude zle mozes sa zamerat na zdravu a vyvazenu stravu. Mne chutil na ranajky zeleny caj a piskoty. Chlieb s maslom zachranil vzdy. Kvaskovy zboznujem. Pripadne s medom(ten je aj zdravy) cista ryza, alebo s kyslou uhorkou😜 pepsi trosku, maso varil len manzel. Polievky mi vtedy velmi chutili take zeleninove.
Mne skor zle poobede a vecer a to non stop.Do obeda mi celkom chuti jest ale poobede a vecer mi je zle aj z vody.Pred tehotenstvom som milovala polievky,najma vyvar a teraz to nemozem citit ani ziadne maso.Dokazem zjest iba hrianku s maslom,zo syrom,jablko,banan a piskoty.Tiez cakam kedy to uz prejde,lebo to uz trva mesiac a uz by som tak chcela vsetko jest a aby mi uz nebolo zle od zaludka.
@qeelli bože... 😭 Ja tiež polievky a teraz?... Nemôžem sa ani pozrieť na ňu...
No ja dúfam, že mi nebude takto zle dlho...
Ahoj, neboj, je to uplne normalne. Ja som maso nemohla ani citit, vobec ziadne. Prislo to zo dna na den asi v 7tt v nedelu, ked sme boli u svokry na obed. Dala predo mna pecene kuracie stehno a mna naplo, no dovidenia😂byvalo mi zle uplne kazdy den rano a doobeda, niekedy aj vecer. Moja strava bola sucha ryza s kompotom, nejake ovocie, sem tam pepsi😁ani pecivo som nemohla, no hroza. A ako to prislo, tak to odislo v 16tt. Tiez som schudla asi 3kg. Tak drzim palce, treba len vydrzat, potom uz by malo byt dobre😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mala som to úplne rovnako. Ale narozdiel od teba mi bolo zle nonstop nie len ráno 😄 Určite sa nenúť do vecí ktoré ti vadia. Tiež nejem absolútne mäso, vajcia, varené zjem málokedy. Istú dobu som fungovala len na toustoch,sušienkach a ovocí. Na obed som mávala len zemiaky alebo ryžu. Bez ničoho. Zeleninu len surovú. Také tie keci o tom že treba jesť vyváženú stravu mi dvíhajú tlak. Keď to nejde tak to nejde. Do ničoho sa nenúť lebo ti bude len viac zle. Daj si čo zvládaš. Časom sa to upraví. Hlavne pi veľa vody. Bábätko bude prispievať aj tak neboj sa