Ahoj. Som v 9 tt. posledné dni som začala cítiť tŕpnutie ľavej ruky, v noci sa zobúdzam , ako keby som mala kŕče v ruke.ako keď je pocit z veľmi unavených nôh.... mala som ten istý pocit pár dní, len v nohách. Som na PN, takže celý deň nič nerobím, len sem tam navarím, vyperiem. možno, že to je od toho, že nič nerobím? ako fyzickú prácu myslím.... máte s tým skúsenosti? dnes idem k lekárovi na UZV, tak sa ho spýtam .... len ma zaujíma, či je to ojedinelé?......
@angi07 nie neni to ojedinelé, nemaj strach, aj ja to mávam, chýba ti magnézium, ja na to užívam homeopatiká, tie môžu aj tehotné.
Moja známa to mala tiež, tŕpla jej ľavá ruka, pociťovala to v strede od zápästia. Jej to začalo v polke tehotenstva. Až mesiac po pôrode jej to prešlo. Nemáš problémy z chrbticou? Lekár ti určite viac poradí.
@angi07:
Urcite to spomen na prehliadke a daj si (predpisat) magnezium. Mne trpli cele paze v prvom tehu v noci. Teraz v druhom som sa tiez parkrat zobudila na bolest a trpnutia v zapasti, tiez v tom 8 a 9 tyzdni. Zacala som brat magnezium, uz to potom nebolo, klop-klop.
Ked ta boli zapastie a trpne ti od zapastia po prsty, moze to byt syndrom karpalneho tunela. Je to dost bezne v tehotenstve. Trochu pomoze magnezium, cviky, a viazat si ruky na noc elastickym obvazom.
Inak bohuzial, pretrpiet, ako pise @cerez. Moja svagrina to mala brutal, ani nekrajat maso si nemohla... Preslo to same od seba po porode.
noo dievcence preto pijem magneziu jemne perlivu 🙂)som sa tiez zoparkrat v noci zobudila na mravce v pazi 🙂)a odvtedy mam pokoj 🙂)
Neviem, či to neni začínajúca neurogénna tetánia.. Na to pomáha magnézium a hlavne kľud.. Neboj, neni to nič vážne ;)
Ďakujem za rady.Super, že sa mám kam obrátiť, kým navštívim lekára. ĎAKUJEM
Dnes ma aj lekár ukludnil, predpísal mi Magnezium. Bábo meria 3 cm, veselo pohybuje rukami. 🙂 je to úžasné 😀
@angi07 ahoj aj mne trpli rukyuz od zaciatku tehotenstva vravela som mojmu doktorovi,povedal ze je to normalne,magnezium mi predpisal neskor aj to z ineho dovodu,takze problem v tom nevidim 🙂 🙂
Mne trpli prsty na rukach,bola som na ryzykovom .To sa stava tehotnym 😀
Nie kôli trpnutu ruk som nebola na rizikovom. 😉
Ja som v prvom trimestri. Mám boľavú chrbticu, no tŕpnutie rúk som predtým nikdy nemala. Teraz sa každú noc (už je to zopár týždňov), budím na stŕpnutú ľavú ruku, od ramena až po prsty. Je to fakt dosť nepríjemné. Ale či to viac súvisí s tehu alebo s chrbticou, to neviem. S lekárom som to ešte nekonzultovala.
@alexis617 mozem sa spytat tiez mi z cassu na cas zacnu trpnut prsty na rukach az pod nechty pery nos... a komolim rec anedokazem precitat pismenka lebo - k tomu sa pridava bolest hlavy. Aku diagnozu ti pri tychto priznakoch nasli?
Dakujem"!
v kazdom pripade ja by som s takymto niecim okamzite isla k lekarovi...toto su totiz priznaky nielen ako krce v tehotenstve, ale aj inych veci suvisiacich s tehotenstvom a netreba to zanedbat...nejdem rozpisovat akych, lebo tu nechcem vystrasit mamicky 🙂
@angi07 mne trpla ruka do konca tehotenstva.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@angi07 spýtaj sa ho, či by si si nemohla dávať magnézium. potom by to malo prestať, alebo aspoň sa výrazne zmierniť.