Ahojte, mozno pre niekoho blbost ale ja mam normalne stres z toho ako oznamim sefke ze som tehotna. Je to tak ze som jej jediny zamestnanec a nastupila som minuly rok zaciatkom leta, vystriedala som jej dlhorocnu zamestnankynu, ktora otehotnela. Aj pri pohovore sme sa bavili ako co, ze jednoducho si hladam stabilnu prácu, nie som typ co strieda roboty, vsetko mi v práci vyhovuje hlavne prac.cas, nakolko uz mam 3rocneho syna. Aj ona sa mi tak zdoverila, ze hlada niekoho kto jej tam uz nejaky dlhsi cas vydrzi. Druhe dieta sme neplanovali, ale samozrejme sa tesime. Nemala som to tak ze druhe striktne nie ale kedze som si nasla robotu prestala som to riesit , nejako som uz bola nadstavena ze asi ostaneme pri jednom. Sefka je super, vie mi vyhoviet aj ja jej pomoct robotou z domu ked bola karantena atd. Som v 9tt a koncom aprila jej to chcem oznamit. Bojim sa ako zareaguje a hlavne mam taky pocit aby si nahodou nemyslela ze som to mala dopredu premyslene alebo co, že som ju podrazila ci co 🤦
Ved zaucis novú, stava sa 🙂
neporadím.... ale mám to isté :D Som v 11. týždni, mám odrobených 22 rokov u jedného zamestnávateľa, ktorý na mňa spolieha vo všetkom. A už teraz sa desím, že budem musieť s pravdou von
A keby bola tehotna sefka, tak firma skrachuje?
Asi nie... cize neskrachuje ani ked si teraz ty.
Otazne je, co planujes ty? Pises ze si robila aj z domu... dalej nemozes? Otazne je, ci chces byt doma 3 roky alebo po materskej sa chces hned vratit.
Robit mozes predsa aj pocas materskej (da ti napr. dohodu) a potom klasicky nastupis naspat do prace. Resp.vsak potom rob aj z domu.
Pokial mate taky super vztah ako pises, preco by ti nemala vyhoviet? Vsak tehotenstvo nie je choroba 😉
Ja ked som mojmu sefovi oznamovala ze som tehu, tak bol stastny ako blcha so mnou 🤣🤣🤣
Samozrejme, ze hned nato sa ale spytal, co praca, nech mu poviem moju ptedstavu a ci teda ma niekoho hladat, lebo na par mesiacov materskej pracu dokaze zadelit inym, ale ze 3 roky to urcite nepojde... ja som mu na rovinu povedala, ze doma nebudem a ak bude vsetko OK, nastupim po skonceni materskej do prace. A tak aj bolo. Tiez mi velmi vychadza v ustrety, a ja si to velmi vazim a oplacam mu to dobre odvedenou robotou.
Samozrejme moze sa stat kopec veci, zdravie je prvorade, ale to aj v pripade, ak by si nebola tehu.
Drzim ti palce 👍
@lienka.7 pracovat z domu sa dalo len vo vynimocnych pripadoch, ta najnutnejsia robota, inak musim byt fyzicky pritomna v kancelarii, lebo chodia ku mne klienti. Robit z domu popri materskej nechcem, už pri jednom to bolo psycho a to je uz celkom samostatny, casto potrebujem telefonovat a to sa neda. Myslim ze si to bude chciet vyriesit novou zamestnankynou, nakolko ma uz jednu na materskej, pochybujem ze by si nechala este aj mna. 1.6. mi konci zmluva co som mala na rok, takze predpokladam ze do materskej to este nejako natiahneme, aby som stihla zaucit novu a potom adios
Neboj sa, ja ked som otehotnela, okamzite ma dali do nemocnice, taze zo dna na den ostal sef sam a to mal mat par dni na to dovolenku. Velky problem to sposobilo, lebo ze zena otehotnie, s tym sa este rata, ale ze hned v prvy den potvrdenia tehotenstva skonci v nemocnici, s tym sa velmi nerata 😀 . Bola som ale prekvapena, ako ma vsetci podporovali v praci a nic mi nevycitali. A clovek nikdy nevie, co sa moze stat, mozes dostat lepsiu ponuku prace, odstahovat sa, mozes ochoriet, stava sa kadeco, preco ludia musia aj zo dna na den vypadnut z prace a su PN aj niekolko mesiacov. Tehotenstvo je aspon prijemny dovod na taketo zmeny a problemy. Ale kazdy zamestnavatel s tym musi ratat, ze sa moze hocico stat. Ja by som jej povedala s tym, ze je ti to luto, ze si jej nechcela robit problemy a dalsie dieta si uz ani neplanovala, ale ze sa stalo a z dietatka sa tesis. Myslim, ze to pochopi, ak je normalna.
to sa v zivote stava a ona ak je v pohode, tak to pochopi. nemoze sa predsa hnevat za to na teba, ze sa vam podarilo babatko. len hlavne z toho nestresuj, je to len praca.
ty si ako ja, tiez som sa bála🙂 v júni som nastúpila do novej práce (zástup počas md) a v auguste som otehotnela 😀
@ivanaka24 tak to si sa riadne poponahlala 😃 asi kaslem na to, co si pomysli to si pomysli, ja som mala dobré úmysly, ale ako sa tu uz pisalo, clovek mieni a ...
Uplne sa vykasli na nejaky stres zo sefky. Aspon uvidis podla reakcie aka je ako clovek, normalna zena sa zaraduje(aspon pro forma)s tebou a zagratuluje ti. Mimochodom, nic nie je dolezitejzie ako mat dieta, to jedine ma naozaj zmysel, robota nech je akokolvek potrebna je IBA robota, v ktorej by ta s kludom anglicana vymenili ak by bolo treba a ani okom by nemihli. Cize no stres, ale raduj sa!
hlavne jej tp ale oznam pisomne a jednu kopiu si nechaj podpisat pre seba, ze si to oznamila, a on ato zobrala na vedomie.
Lebo ustne, to ako by si nemala nic...
Bola som na tom tak isto 😀 bola som jej prava ruka, vsetko vybavovala. Nevedela som ako jej to oznamit, az som jej raz rano spravila kavu, doniesla kolacik a ako sme kecali, naratala som do tri a vyhrklo zo mna "som tak trochu tehotna" 😀 nevedela som ci ju neporazilo, 10 minut pozerala doblba a potom sa rozrevala co som jej to spravila 😀 dako to ale predychala, taky zivot. Ludia prichadzaju a odchadzaju. 🙂
hlavne z toho nestresuj, ze ako zareaguje 🙂 suhlasim s babami, povedz ze to nebolo planovane, holt clovek mieni.....
Tak to čo si ona o tom pomyslí asi neovplyvníš,no a čo už teraz ,stalo sa...
Ak je sefka normálna, tak ti zagratuluje. Ak nie a bude pohoršena, tak je to kus hovädzieho a jej názor ti môže byť ukradnutý. Ty a tvoja rodina ste na prvom mieste. Nikdy sa nikomu neospravedlnuj za svoje tehotenstvo. Aj ked tam cítiš svoju dôležitosť a isto si tá vazia, stale si pre nich iba "číslo". Lusknutim prstov tá vymenia za niekoho nového ale doma ta nenahradí nikto.
Dakujem zienky za vsetky rady a povzbudenia, dnes som sa presvedcila ze si z toho ozaj nic robit nebudem.
Nakolko boli moje umysli neviem ako dobre, dnes ma sefka zaskocila tym, ked sa ma pytala ze sa mi blizi koniec zmluvy, ci sa mi paci a ci chcem ostat. Povedala som ze ano, nakolko o tehotenstve jej chcem povedat az v 12tt.
Skonstatovala, ze este bude musiet zistit od predchadzajucej baby co je teraz na materskej, ci bude chciet este aj dalsie dieta alebo sa bude chciet vratit, aby mi podla toho dala novu zmluvu. Takze som z toho usudila, ze ak by sa aj vratit chcela zoberu ju naspat a mne budu len predlžovať. Podla mna aby sa vyhla tomu, ze jej raz budu musiet dat odstupne keby si mna nechali. Takze ak ma brali len na zaskok, nebudem sa ja trapit ze im odidem.
ked zacala s tym ze ci chces ostat , tak by som to na nu asi vybafla....
napriklad mna sef prekvapil, ked som mu povedala ze som tehotna, tak sa tesil, bolo vidno, ze fakt uprimne 🙂 samozrejme o dva dni mi povedal nech si najdem nahradu, ale ta prva reakcia bola velmi pozitivna a prekvapujuca 🙂
@hviera81 trhalo ma ze jej to poviem ale este je skoro, radsej pockam do konca aprila a potom jej to vysvetlim
Ja keby som šéfke o tehotenstve nepovedala tak by som nebola nezamestnaná 😡 akurát mi končila zmluva po 2 rokoch a mali mi dať zmluvu na dobu neurčitú a tým priznaním mi ju nedali a ešte to ani netajili. Pritom sme dobre vychádzali a ja som im tam dohadzovala moje známe, ktoré vedia makať a takto som dopadla. Pardon za výlev ale ja by som túto chybu už druhý krát nespravila.
@martaturi ja som tiež mala dostať zuvi na neurčito, v práci som nehovorila, že sa snažíme o bábätko, tak som dostala k 1.1. zmluvu na neurčito a podla toho aký som mala termín pôrodu som otehotnela cca 3.1., to bol sok keď som o cca 11 týždňov oznámila, že som tehotná..... Boli aj nahnevaní a boli aj tí, ktorí sa tešili so mnou. ❤️ A áno, sa nečudujem, si musela byt velmi nahnevaná. 🙄
Pises ze zmluvu mas do 1.6. zatial. Ta druha by sa mala kedy presne vratit???
Nie som si ista, ale nebola teraz zmena v ZP ze kvoli korone je mozne opatovne predlzovat zmluvu na dobu urcitu???
Cize teoreticky by ti opat mohla dat do nastupu na matersku na dobu urcitu, resp.iba na dobu urcitu 1 rok a uplynie ti tak ked budes na materskej.
A medzitym budes zaucat inu...
Aj ten najlepsi zamestnanec je u sefa najoblubenejsi, kym nedojde na platenie odmien a pod. neboj 😉
Cize bud uplne kludna... najde si za teba pohodlne nahradu. Ako teba za tu predtym.
Ty sa hlavne staraj o seba a o to malicke 🤗🤗🤗
fuu no ak si jej teraz povedala ze ostavas a o tri tyzdne jej povies ze si na konci prvejo trimestra tak ziadne predlzenie zmluvy neocakavaj to je proste podraz voci sefke najma ak si jediny zamstnanec
a eboj sa isto si najde rychlo nahradu teraz dost lidi prislo o robotu
@loginexistuje zmluvu jej nepredlzi tak ci tak... a prepac, ale clovek ma brat ohlad v prvom rade sam na seba. Detto ako to robi kazdy zamestnavatel...
@lienka.7 ale v poriadku ze mysli na seba ale ak sa jej ona rovno opytala mala jej rovno odpovedat a aj s tym ze chce predlzit zmluvu do nastupubna matersku ale tvrdit niekomu ze ide pokracovat atd a vediet ze uz je vyse dva mesiace tehotna nie je normalne jednanie takxe ani ona nemoze potom normlane jednanie ocakavat od sefky
@loginexistuje nechce sa mi to znova citat, ale myslim ze autorka tam uz napisala nieco v tom zmysle ze ano, ci chce ostat... ALE aj to ze si sefka musi prezistit, ako ta druha... cize nie je o com. Keby autorka bola pre nu taka TOP nepostradatelna, tak jej povie na rovinu ze chce ju a hentu uz nie. Tipujem ze to skonci tak, ze jej ponukne (ak) zmluvu na dalsi rok.
A jedna moja kamoska zistila az pomaly v 4 mes.ze je tehotna! Mala normalne kramy a nic nenasvedcovalo ze je tehotna... Cize su rozne pripady a cisto teoreticky by autorka tiez teraz ani nemusela vediet ze je tehotna...
@loginexistuje tak nemyslim si ze som na nu urobila podraz ked som jej dnes povedala ze chcem pokracovat, bolo to necakane a ja nemam este ani tehotensku knizku, zatial som u svojej dr este nebola, idem budúci tyzden, bola som len v jednom sanatoriu na potvrdenie tehotenstva, lebo moja dr bola PN. Takze mi to prislo skoro jej dnes nieco hovorit. Uz som raz prezila zamlcany potrat a preto som opatrna a radsej pockam do konca 1trim ze bude vsetko v poriadku. Ja necakam vôbec ze mi predlzi zmluvu, keby som bola svina tak pockam do 1.6. mozno by mi dali na neurcito a az potom im to poviem. Ale vzhľadom k tomu ze sa chovala vzdy fer ku mne, chcem byt aj ja cestna. Chapem, ze ona ako maly podnikatel nebude chciet drzat 2 baby na materskej (na neurcito) a potom riesit ktoru si necha a tej druhej davat odstupne.
@lienka.7 ta druha nastupila v septembri 2020 takze ta ma este cas. Ja som myslela, ze uz po jednom roku ti musi dat zamestnávateľ na neurcito. Ale nesledujem to teraz. Preto som zvedava co so mnou urobia, lebo este ma tam potrebuju na zaucenie ale podla mna na rok mi uz nepredlzia, to je pre nich zbytocne vela. Mozu mi dat zmluvu napriklad este na pol roka, alebo do nastupu na MD?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Taky je zivot...Ak je so zamestnancom sef spokojny, nepotesi tato sprava ziadneho😁 Kludne jej povedz, ze ste to necakali, ale clovek mieni panboh meni. Neboj, najde si nahradu, teraz vela ludi hlada pracu.