Ahojte mamičky/budúce mamičky,
Som aktuálne v 8tt podľa dátumu poslednej menštruácie a mám obavy z MA. Okrem chýbajúcej menštruácie ma začali bolieť prsia a "nalievať" sa a cítila som aj mierne bolesti v podbrušku. Tiež mi trošičku tvrdlo bruško a tak som bola spoko, že všetko ide ako má. Zle mi nebýva, len som citlivejšia na pachy a som často vyčerpaná.
Už 3. deň však pociťujem, že ma prsia bolia menej, dokonca sa zmenšili, sú stále citlivé, ale menej. Bruško tiež akoby zmizlo a bolesti v podbrušku mám len minimálne a málo. Prvú kontrolu mám až za 6 dní. Mám nájsť iného gynekológa a ísť radšej skôr? Nešpiním, nekrvácam, mám len biely hutný výtok bez zápachu, ale to mávam bežne, čiže bez zmeny.
Poraďte.Veľmi sa bojím MA. Ďakujem
ahoj, ja som v 12tt a nemám žiadne príznaky. zo začiatku ma pobolievali prsia, ale už ani to nemám, akurát sem tam cítim rozťahovanie maternice. hlavne nestresuj.
@catita tiež ma na začiatku boleli prsia extrémne a potom to okolo 9tt zmizlo. Bolia už len sporadicky. Zostali mi len veľké a tmavšie bradavky. Nevoľnosti som tiež do 9tt nemala a potom som ich mala až moc. Je to individuálne a nie každý tieto veci cíti. Brucho ma tiež raz bolelo 3 dni vkuse, potom týždeň nič a zas niekoľko dní a takto sa to strieda. Nestresuj sa lebo si len škodíš. Ani dr nemusíš vyhľadávať lebo sa reálne nič nedeje. Počkaj si pekne na kontrolu a uvidíš že všetko bude ok 🙂
nestresuj ale ani nezľahčuj.....ja som 10+5tt mala kyret pred mesiacom kvoli MA....vsetky priznaky tak ako ty....bohužial to nemas ako predvidať.......ani som nekrvacala....nic....len som sa cudovala,že preco mi zrazu priznaky miznu....prajem vela zdravicka hlavne a drzim palec
nestresuj sa hlavne, to že u niekoho sa príznaky zmierňujú alebo zmiznú nie je vždy signál toho že je niečo zle. U mňa to tak viackrát bolo, ale to neznamená že u všetkých to platí. Ak by sa aj niečo stalo, už to neovplyvníš keďže vlastne žiadne problémy nemáš. Jasné ak by si začala krvácať tak utekaj na pohotovosť ale takto ti nikto nič nedá. Prajem nech je všetko v poriadku
moze a nemusi to nic znamenat, my tu vestecku gulu nemame...u mna postupne miznutie priznakov, prave v 8.tt znamenalo bliziaci sa spontanny potrat...ale u teba to moze byt inak
@catita v prvom tehotenstve keby neocikam test tak až do prvých pohybov neviem, že som vôbec tehotná, absolútne bez priznakov. Druhé tehotenstvo som mala snáď všetky príznaky sveta, zo dňa na deň som sa cítila “netehotne”, príznaky vymizli. Bol to Missed v 11tt. Tretie tehotenstvo má na začiatku boleli neskutočne prsia, ani tričko som bez podprsenky nemohla mat, zrazu zo dňa na deň to prestavalo, už som bola zmierena s tým, že prišli sme aj o druhé. A prd, teraz mi tu aktuálne reve v kočíku 😁 v poslednom tehotenstve má tie prsia raz boleli, raz nie, proste to prichádzalo a odchádzalo vo vlnách aj po dvoch týždňoch. Čo z toho vyplýva? Že tri tehotenstva a každé totálne iné, toto u teba nemusí absolútne nič zle znamenať.
Radim vypnúť koníka, a negooglit hlúposti, lebo do pôrodu máš ešte ďaleko a dovtedy sa zblaznis. Ako ja, celých 9 mesiacov som len stresovala a mala všetky možné tehotenské choroby a diagnózy, pritom tehotenstvo bezproblémové, pôrod na termín sup sup za dve hodiny, tak nerieš hlúposti, užívaj si to, lebo to rýchlo prejde ☘️.
@catita píšeš že ideš na prvú kontrolu, tzn. že napr. akciu ti ešte nik nepotvrdil - a ak by aj nebola teraz, tak sa nevie spoľahlivo určiť či je to zvrat k horšiemu alebo proste ešte babulo rastie a objaví sa napr. za 2 dni. Koľko mamičiek sa takto už vystresovalo. Jedine ak by to naozaj nebolo nebolo ok - že bude prázdny vak... ale stresovať že čo ak nie je dobre 😉
kľud..... ja som ani nevedela že som tehu a to som bola v 15tt. Správu mi oznámila lekárka - no čo, poplakala som si a život išiel ďálej... Dcéra o mesiac ide mať 13 rokov. 🙂
ja som do 6. mesiaca nemala žiadne problémy ani príznaky. potom mi už začali opúchať a bolieť nohy lebo som mala (aj mám) prácu kde sa nedá sadnúť.
nestresuj, zavolaj keď tak lekárovi nech to posúdi.
Známa je v 12tt nemala žiadne príznaky.Len sa musí ráno najesť lebo je jej zle z prázdneho žalúdka, ale to je aj mne ako netehotnej.Len je podráždená vraj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@catita aj ja som mala take tehotenstvo bez príznakov
Prsia boleli aj mna ale inak som nemala nič žiadne príznaky že som tehotná a všetko prebiehalo tak ako malo a už mám 2 dňového krasavca