Zdravím žienky, som v 8tt, a nemôžem sa vôbec najesť, ráno som šťastná, ak čo i len čaj do seba nejako dám, a jesť začínam až na obed, a potom je to už popoludní lepšie (no nie vždy), podotýkam, že nezvraciam, sem tam má napne, ale je mi celkovo len zle od žalúdka ...
Určite tu aj strach zastáva svoju rolu, ale prosím poraďte, ak viete, či sa tomu dá nejako pomôcť, lebo predsa len ako sa vraví človek má jesť za dvoch, no mne to nejde...prosím vás veľmi pekne o radu, lebo ja už fakt neviem čo 🙏 dakujem
V lekárni majú (alebo aspoň teda pred 11 rokmi, keď som bola tehotná mali) také zázvorové lizatka proti rannej nevoľnosti. Alebo ešte Coca cola je dobrá.
@michi29 hovorí sa, že NEmáš jesť za dvoch 🙂 jedz čo zvládneš, veľa toho asi nebude. Ja som nejaký čas fungovala na piškótach a rohlíku s maslom a časom to prešlo.
@michi29 vela z nas to zazilo… mozem ti ale povedat, ze vdaka nevolnostiam som pribrala len 8kg a vsetky som nechala v porodnici. Takze malo to svoje vyhody 😉
@michi29 je to uplne normalne a nechcem strasit ale moze to byt este ovela horsie… ked ti nejde jest tak nejedz, jedz len to na co mas chut, najdi si sama co ti robi dobre… mne pomahala detska vyziva po lyzickach dom jedla cele doobedu… kym nezvracias a dostanes do seba vodu a ked poobede aj jedlo je to uplne ok… ono to prejde ale prve tyzdne su najhorsie… vela oddychuj, chod na prechadzku pi vodu a bude to fajn… len sa neopustaj a nestresuj… babatko si vypyta same co potrebuje…
Týmto sa moc netráp. Je normálne,ked ti je na zvracanie,ze ti nechutí jesť. Ja som mala to iste .Co som zniesla prve 3-4mesiace bol suchy rožok max.so salamou a dojčenská voda. Mne bolo zle aj z čistej vody z vodovodu. Ostatné mesiace to doženieš, to budeš papať aj za 10tich nie za dvoch 😊
@michi29
@simbatko ďakujem krásne za skúsenosť, ja by som sladké ani do úst nedala momentálne, tak mi dali v lekárni také zázvorové tablety, ale tak môžu sa dva na deň a keď vezmem ráno nalačno aj pred obedom potom, teraz večer už mi je ach jaj...je to iné, klamala by som ak nie, ale mám aj 7ročného drobca a normálne občas ani fungovať nevládzem...ale verím, že bude všetko ok, v akom týždni si ty, ak smiem vedieť?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@michi29 určite sa nevravi, že človek má jesť za dvoch 😊 skús si vedľa postele večer nachystat kúsok chleba/kvorky a zjesť pred tým ako sa postavis z postele. A neboj sa, bábätku nebude nič chýbať, časom bude lepšie