Som v 7. týždni a vak zodpovedá na 3. týždeň

julianocka122
5. dec 2020

Žienky prosim Vas o Skusenosť
Podla poslednej Ms som 7+2tt
Pret tyzdnom ked son bola asi 6 tt podla ms mala hodnoty krvy Hcg 57 na sone nebolo nic vidiet doki povedal ze mam prist o tyzden (bola som piatok)
Ze sono snima od 1000 hcg
Je vidno Gestačny Váčok zatial bez blodu ktory zotpoveda tehu tak na 3-4 tyzden je to nornalne?
Zatial nebolo nič vidieť nemma neake bolesti sem tam zapichnutie ako pri ms poslendy ms som mala 14 oktobra pri 33 dnovom cykle dakujem

jaskolka
5. dec 2020

Možno bola neskôr ovulácia, preto je zárodok menší. Ťažko povedať takto... Hcg pri prosperujucom tehotenstve stúpa rýchlo, je to spoľahlivejši ukazovatel, ak nestupa, alebo len pomaly, nie je to dobrý znak. Držím palce, aby šlo len o neskoršiu ovuláciu a preto je to také...ono 3 a 4 tt nie je ani vidieť na usg, veď vtedy len reálne dojde k oplodneniu, uhniezdeniu a meškani menštruácie.

budajova09
5. dec 2020

môžem prispieť svojou skúsenosťou presne spred roka. V októbri som otehotnela, všetko bolo v pohode, cítila som sa dobre, na konci 6týždňa som začala špiniť, v noci krvácať...v tom období som bola v zahraničí kde som šla len na pohotovosť, kde mi moc nevedeli pomôcť. Za 2 dni som sa vrátila na Slovensko, šla som hneď ku svojej doktorke, ktorá potvrdila začínajúci potrat a že plod sa nevyvýjal dobre. Bola som 7+3 no vačok a veľkosť tomu nezodpovedal. Povedala, že nemá význam to umelo udržiavať a že v priebehu 2 dní moje tehotenstvo skončí vypudením. Pichli mi injekciu na dočistenie - našťastie zákrok nebol potrebný. Za 5 dní kontrola - všetko bolo už v poriadku.
Povedala mi, že hneď ako mi bude meškať menzes pár dní, mám si urobiť test a hneď prísť na kontrolu.
V máji tohto roka sa nám zadarilo 🙂 V 5 týždni som šla na kontrolu, doktorka potvrdila tehotenstvo, nasadila mi liečbu na podporu a udržanie tehotenstva, v 7 ťýždni som šla na kontrolu opäť, kde už bolo vidieť aj zárodok a doktorka povedala, že všetko sa vyvíja ako má, že drobček prosperuje a malo by to byť fajn. Nasledovala kontrola v 11týždni, kde už bolo krásne videť, že dieťa rastie.
HCG hormón neriešila, keďže mi ani raz nebrala krv do tej doby, pre ňu bolo dôležité ako to vyzerá na ultrazvuku.
Sledovala ma od začiatku, momentálne končím 30ty týždeň a už sa nevieme dočkať 🙂

Viem, nie sú to zrejme dobré správy, no uvidíte...každé tehotenstvo je iné, u každej ženy sa to vyvíja inak...nedá sa na to pripraviť, príroda sama dobre vie...
DRŽÍM VÁM VEĽMI PALCE!!! 🙂

mikella912
5. dec 2020

Moje jedno tehotenstvo tiež tak začalo bol iba vacok a dlho bez žiadnej akcie srdiečka skončilo to kyretazou ja som tuším aj spinila ale nemusí to byť tvoj prípad držím palce

tata1401
5. dec 2020

@julianocka122 ja má zase skúsenosť podobnú so šťastným koncom...mne na začiatku tehu jeden gynekolog povedal na sone,že zamlčaný potrat-veľkosť gestačného vaku nesedela s plodom,riadne natvrdo lekárska správa s takýmto záverom...môj gynekolog zaujal postoj vraj počkáme ak je to tak ozaj začnem krvácať...mala som prísť o 3dni na kontrolu...a na tej už bolo vidieť srdiečko❤dcérka mala v oktobri už 4roky😘

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre