ahojte..chcem sa spytat..chvalabohu nemam nevolnosti a citim sa ok..niekedy mam pocit ako keby som tehotna ani nebola..chcem sa spytat kedy ste zacali vidiet ze sa vam brusko zvacsuje? Buduci tyzden ma caka druhe sono..kolko cca by mal mat plod a co uz by malo byt viditelne? Dakujem
Ako pise kocka vyssie, zavisi, ci je to prve, alebo dalsie babo, mne brusko vidno, dlho to neukecam. Ja som bola predvcerom na sone pri 6+2 a bilo mu krasne srdiecko... nic mi prakticky nie je, len prsia bolia, obcas trosku tlaky v podbrusku. Dalsie sono az o mesiac. Bud rada, ze to tak je, niektore zeny sa s tymi nevolnostami dost vytrapia.
Do 5. mesiaca som žiadne nemala
@jaskolka ano mne uz v 6+1 bolo vidiet vsetko aj vak, plod a bilo srdiecko....hej je to moje prve
@anjelicek26 ja viem no ze jasne som rada 🙏🙏 nic ine si vsak nezelam iba to aby bolo zdravucke...
@diaalex aha 😊😊 no jedna sa mi kvoli praci..ak tak by som to chcela az po novom roku oznamit
Mne bolo vidiet vobec nieco az po 2 tyzdnoch meskania a do 6 mesiaca som bola plocha ,uplne. Kamoska je teraz 16tyzden a ani nevie ze nejake dieta caka, ziadna nevolnost,brucho,nic vobec, keby jej nemeskala ms tak ani nevie ze je tehotna
Ako pri prvej dcérke bruško vykuklo začiatkom 6.m a pri druhej začiatkom 5.m
@diaalex dakujem 😘
@ivik4 nooo sak ja tiez tak 😊😊 no hlavne aby bolo vsetko ok 🙏🙏
Co sa tyka bruška, ja som tehotenstvo úspešne tajila do 5 mesiaca. 😊 bolo však leto, tak som mohla nosiť všelijaké voľné šaty. No a keď som bola na sone ja približne v tom 8 tt, tak to bola taká malá fazulka s nôžkami a rúčkami 🍀
@luci_ba a nepamatas su velkost babetka? Vobec neviem ake cca velke by malo byt v tom tyzdni 😊
Ved to ti lekar povie, ci babatko zodpoveda danemu tyzdnu ♥
Pre zvedavosť som pozrela do svojho denníka, čo som si viedla v tehotenstve (prvorodicka, tak jasne ze nadsene som všetko písala, tetaz už nemám čas na to 😁, aj keď som momentálne znova tehotná, v 11 týždni)
V 8+1som mala napísané, že "bije ❤️, drobec má 9 mm, začína mi byť občas poobede, zle inak všetko v poriadku"
@jaskolka super dakujem za info 😘
nechcem maľovať čerta na stenu, ale na nevoľnosti je ešte skoro. to ešte kľudne môžu dojsť, mne teraz začali až v 9 tt a bol to horor. Ale keď pominuli, v podstate 2 trimestre som tehotenstvo vôbec neriesila, nijako ma neobmedzovalo, brusko veľké nebolo, ani som nemala čas to riešiť. Až teraz v treťom si to už plne uvedomujem, so všetkým čo k tomu patrí 😉
@anjelicek26 vy sa opat rozrastiete 😊 blahozelam zo srdca ❤
@matkahelka este to trosku spracovavame (len predvcerom mi lekar vybral spiralu), ale ano, mame maleho "chucka norrisa", ktory sa proste nastahoval bez opytania 😅
ja som v 32tt a doteraz vdakabohu som nemala ziadne nevolnosti, ziadne pichanie v podbrusku, ziadne bolave prsia. kebyze mi nerastie brusko, neviem, ze som tehotna. a na vykuknutie bruska mas este veeeela casu, mne brusko vykuklo v cca 20tt, taka "naozaj tehotna" vyzeram az posledne 2-3 tyzdne
@anjelicek26 gratulujem velmi🥰kolko deti mate doma?
@leuska1991 vela 😂 2 chlapcov a 2 dievcata, vsetko uz skolaci... bude mat skoro 7 namladsia, ked sa toto narodi...
@anjelicek26 Gratulujem ❤
v 7 + 1 malo 11mm 😊
Ahoj, mne bývalo zo začiatku síce zle ale aj tak som sa do 15tt necítila byt tehotná ani brucho som ešte nemala (iba mi už chutilo jesť takže kilá pribudli). Ale mám pocit že za 3 dni sa rapídne zväčšilo 🙂 a od 16tt keď nám potvrdili pohlavie sa cítim konečne ako tehotná a nie ako keby som bola iba nafúknutá. Mna na 8tt bolo pekne vidieť základy telíčka 😍 - doktor to prepol na 3D aby som videla. Veľkosť neviem veru aká bola ale bol veľmi malý.
@adrbat jeeeeeej to je krasne 🥰🥰🥰🥰😍😍😍
@luci_ba aha dakujem..my sme v 6+1 mali 5,15 mm 😊 tak cca ked buduci tyzden pojdem tak hadam okolo 8-10 mm uz by mohlo mat
@anjelicek26 Ty si tehotna?jeej,blahozelam.Mne pre mesiacom a pol vypadla dana.Tak dufam,ze ma necaka ziadne prekvapenie.Teraz karantenujeme a kovidujeme,tak sa mi neda ist na gyndu.
@miricka77 no kamoska je gynekologicka a vravela mi, ze prave tie prve tri mesiace po vklade sa to stat moze, ale napadne to niekoho? Prvu spiralu som mala 4,5 roka a vsetko bolo v poriadku... ale to je teraz uz vsetko jedno, drobec je zavrtany a srdiecko mu bije a my sa zaciname asi aj tesit ♥
@anjelicek26 gratulujem. Uprimne verim, ze vas to zaskocilo... Mna by rovno uz j***lo. Uz tretie bol pre mna sok a teda dost dlho som to spracovavala... Ale stale vravim, ze ked je dane, tak vsetko sa spravi tak, ze bude... Drzim palce
@anjelicek26 tak bude veselo doma ,ked sa to malinke narodi. Nuz clovek mieni , Pan Boh meni🥰🥰🥰👶👶👶
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Rast bruška je veľmi individuálny. Záleží aj či si prvorodicka, alebo už si bola tehotná..aj od stavby tela, polohy plodu a podobne. Napríklad ja som silnejšia, ale bruško mi bolo vidno cca od 16 týždňa, bolo jasné že to je "tehotenske" lebo som ho nemohla stiahnuť 😁. Ale moja kamoška je o polovicu chudsia, vážila asi 45 kíl, keď otehotnela a nebolo to vidno takmer do 8 mesiaca. Aj to mala len mini bruško potom.
No a v 7 týždni by už mali byť vidno určite bijuce srdiečko, inak ešte veľmi tám niet čo "obzerať".