ahojte! Som v cca7 tyzdni tehotenstva minulý tyžden som bola u gynekologa na prehliadke urobil mi ultrazvuk a všetko je v poriadku ,len ma zarazilo jedno :/ povedal mi ,aby som aspon 6 tyždnov nemôžem mať sex.Nechapem prečo ked je všetko v poriadku som s toho veľmi nervozná mali ste to niektorá,že ste nemohli mať sex aj ked bolo všetko v poriadkuAko neni som nervozna ,že nemôžem mať sex ,ale s toho či je všetko v poriadku.Doktora som sa to spýtať nestihla ,lebo ho zavolali k pôrodu ,že prečo nemôžem mať styk..Mám sa znepokojovať,alebo mám v klude prečkať ????Po ultrazvuku povedal,že všetko je v poriadku.Dakujem za odpovede.
Doktor je len opatrny, este si v zaciatkoch a sex by mohol sposobit krvacanie, prip. ti partner ublizi a nieco sa moze stat babu, kym sa babo pevne neuhnizdi, tak je normal radsej pockat. Doki tym nemyslel nic zle, ak by nieco bolo urcite by ti to povedal. Mne to povedal tiez, tiez som nemala sex 😉
Ja by som to asi moc neriešila, ak by nebolo všetko OK tak by ťa poslal do nemocnice, ale dal nejaké lieky na udržanie 😉
presne tak ak ti nedal lieky tak je vsetko ok , ak Ta to trapi tak sa opytaj lekara aky mal na to dovod.
dr. je opatrný - pri prvom mi to tiež povedal.... pri druhom nemusel 🙂 a ako tu spomínajú.... ak by bolo niečo zlé, tak určite vyfasuješ lieky alebo pôjdeš do nemocky...
Aj mne to doporučila doktorka. Vraj aby sa plod poriadne uhniezdil 🙂
Je pravda ,že až po ukončení 12tt môžeme byť spokojné ,že čakáme mimi 😉 ja som 12+1tt a sex sme pre istotu nemali lebo keď sme chceli tak mi praskla žilka a mala som krvácanie a špinenie síce iba krátko ,ale lekárka mi dala tabletky na udržanie plodu ,ktoré našťastie pomohli ..tak si myslím ,že to vydržíš ,a naozaj sa radšej riad pokynmi lekára.Držím palce 🙂
Ja som sexovať nemohla celé tehotenstvo,pre nízko položený plod 🙂..Pre zdravie dieťatka a pokojné tehotenstvo sme s mužom našli iné alternatívy a bolo dobre aj bábu aj nám :D
Kým je malinké v poriadku,stresovať netreba 😉
no pravze mne doktor povedal, ked som bola u neho prvykrat v 6tt, ze mozme normalne sexovat...
Je to divne,skor som sa stretla s tym,ze to lekari neriesia ked nie je ziadny problem a dokonca aj ked prve tehotensgvo skoncilo potratom tak druhe neberu rizikovo a ani na PN neposielaju,lebo kazde je ine.
Dr je opatrný..aj mne to povedal taký starší..a spermie zmäkčujú kŕčok maternice..no ktovie kvôli čomu tí to povedal tvoj dr. Pokiaľ si však ty s Bábo v poriadku, tak nie je čo riešiť. Na druhej strane to už ale na maratón nie je 🙂
ja som tiež počas tehu mala zakázaný sex ale nakoniec ked som už týždeň prenášala každý do nás hustil nech otecko pomôže a pomohol 🙂 na druhý deň bola vonku 🙂
Mne tiež doktor odporučil aby sme do konca 12tt nemali sex.
my sme teiž nemali prvé 3 mes sex teiž mam všetko ok ale ide o to , že možeš krvácat, niekedy može byt aj potrat z toho a može sa nejaká infekcia dostat dnu, kedže eše nie je krčok uzavrety može sa stat všeličo ale aj nemusí, nikdy nevieš
mne dr povedala, ze do 20. tyzdna sex mozme mat, potom uz nie lebo hrozi infekcia
vidím, že čo doktor, to iný názor, my sme ho normálne mali, v 8.tt som začala krvácať, poležala som si v nemocnici 9 dní, po prepustení mi do správy napísali sex. abstinenciu, tak som to dodržiavala, až na ďalšej poradni som sa spýtala Dr. či už môžeme a on "nevidím dôvod prečo nie", čítala som, že čípok sa tvorí v 6.-7. tt a aj dr. mi potvrdil, že cezeň sa nedostane a infekcia sa môže preniesť nielen odspodu
Ahoj, záleží to asi od organizmu a stavu budúcej mamičky. Ja som v 10 tt a mne gynekológ sex úplne zatiaľ zakázal....
Hoci aj možno preto, že som mala slabučké krvácanie, resp. špinenie. Je to asi u každej individuálne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
do 12tt je plod slaby, az po 12tt mozes s istotou povedat ze cakas babatko lebo v tomto obdobi nie je plod este uplne pevne ulozeny, preto musis byt opatrna o vsetkom co robis, ja som sex nemala z pre istotu, vsetky moje pohyby boli opatrne a setrila som sa. a vlastne pri nevolnostiach ktore som mala, na sex nebola ani chut :D podla mna sa nemas coho bat. len si davaj na seba pozor 🙂 pre istotu 🙂