Som v 7. týždni a nechcem ani svojho manzela. Je to normálne?

tained
25. apr 2013

Ahojte baby, potrebujem fakt radu, alebo aspon ma prosim uistite, ze to je v poriadku.
Som v 7. tyzdni a idem vyskocit z koze. Kazdy mi ide na nervy, najviac ja sama sebe.
Ale co je horsie, tak moj muz mi ide tiez na nervy, nemam ani chut ho pobozkat, ked sa snazi dotknut mojich prs, ktore ma sialene bolia, musim sa strasne premahat aby som mu jednu nevrazila :( on je chudak nestastny ze som smutna a ze nemam chut na sex, ale nemam to srdce povedat mu ze som nasrana na to ze aj kvoli nemu som v tom... a ze nemam chut milovat sa snim ani za nic :( /co my sme sa pred tym milovali rano a vecer kazdy den/
Skoro vobec sa netesim z toho ze som tehotna. Je mi non stop zle, citim sa byt iny clovek, no co vam poviem, mam chut vystrelit sa na mesiac.
Ja verim ze to vsetko pominie a ze sa aj zacnem tesit na babatko, ale teraz ked si pomyslim na tie zivotne zmeny, tak mi je fyzicky zle.
Mam navstivit nejakeho psychologa? asi nie som normalna ze? :(

alenkaorava
25. apr 2013

Nemate v okoli nikoho kto by vas povzbudil? Prve tri mesiace v tehotenstve su tazke. Mamicky byvaju nervozne, reaguju velmi podrazdene. Ja by som sa ale s manzelom urcite o tom porozpravala. Treba mu v pokoji vysvetlit ako tehotenstvo prezivate. Moze vam aj on pomoct a tak sa pripravite na dietatko spolocne.

jankako
25. apr 2013

V pohode,to sa len hormony búria.🙂 myslím že to prejde...

saandrin
25. apr 2013

Ahooj 🙂 tak ja zažívam presne to isté... ja mám to jediné šťastie, že s priateľom ešte nebývame spolu, takže ho nemusím mať stále na očiach 😀 sex sme nemali už hádam mesiac 😀chudák, ja viem, ale tiež na to nemám chuť, ani sa ho len dotknúť. Aj mne vraveli, že to prejde, tak dúfam, že áno... ja som si už dokonca začala nahovárať, že ho už nemilujem a že čo teraz a také veci ... bude to ťažké, lebo chlap to len ťažko chápe. Ja som to môjmu vysvetlila a aj tak sa nudrží vždy a pri hocijakej príležitosti vybuchne... že tie moje nálady, že sa ma nemôže ani dotknúť a pod. Musíme to nejak vydržať 😒 Držím prstíky 😉

mirinda1
25. apr 2013

je to uplne normaly stav 🙂. Ja som toto zazivala pri obidvoch tehotenstvach a teda asi nepotesim, ale u mna tato "averzia" na manzela trvala skoro cele tehotenstvo :(. Este aj par mesiacov po porode, kym som sa nedostala do normalu ale potom sa vsetko vratilo do zabehanych kolaji, manzela "zase" lubim a vsetko je super :D. Sem tam mi este pripomenie aka som bola neznesitelna ked som bola tehotna, ale ze za tie deti to stalo 🙂. A teda poviem vam ja som bola podrazdena, nervozna zo vsetkeho, urazliva.... Takze drzim prsty, treba len vydrzat a potom bude zase vsetko super.

argyro
25. apr 2013

Si uplne normalna! V tele ženy sa počas tehotenstva dejú tak obrovské zmeny, že je len zázrak, že sme sa z toho všetky nezbláznili 🙂 Prvé mesiace sú náročné, ale to prejde! Druhý trimester si budeš neskutočne vychutnávať, ver mi 🙂 Priateľovi to vysvetli, príp.odkáž na priateľa google, ktorý mu presne vysvetlí čo a prečo sa s tehotnou ženou deje. Nerob nič, čo ti nie je príjemné, hľadaj ukľudnenie počas dlhých prechádzok v prírode, kde načerpáš potrebnú energiu a hlavne pokoj. Tvoje celé telo je zmätené, chvíľočku potrvá, než sa zosúladí, daj tomu čas 😉

oskvarka
25. apr 2013

ako ja som sa tesila a nebyvalo mi zle od zaludka ale tiez som mala take dlhodobe stavy ze opis ze by som sa rada vystrelila na mesiac a liezla som hore krkom aj sama sebe je uplne vystizny...takze mi to nepride nenormalne... muz by to mal trochu chapat a nesnazit sa o veci ktore su mimo tvojej chuti ...

li_la
25. apr 2013

Tiež by som povedala, že je to normálne, všetky tie pocity... prežívala som rovnaké. O pár dní/týždňov to určite preje a budeš sa tešiť z rastúceho bruška a pohybov dieťatka. Len musí byť tvoj partner tolerantný a ty samozrejme tiež. Ešte druhú vlnu takýchto pocitov som zažívala po pôrode...

jankali
25. apr 2013

🙂

gumidekmomo
25. apr 2013

ja si myslim ze je to normalne su to vsetko hormonalne zmeny a tie sa musia niekde prejavit ..no a schyta to vzdy tvoj muz :D ..ja som bola taka ista vsetko mi vadilo,na sex ani pomyslenie,vsetko ma rozculovalo do nepricetnosti priam no a na muza som vrieskala jak taky SHREK 😀 potom to akoby zazrakom preslo a bolo dobre 😉

nika1020
25. apr 2013

.. ja mam tehotenstvo za sebou..jedno co mozem poradit, je zacat od seba. Aj na zenu je to velka zmena. Treba to prijat ako krasny fakt, dar! Pracovat so sebou, odnaucit sa tieto vzorce spravania, vazit si, ze niekto o mna stoji. Partnerovi povedat co ti je neprijemne, ale dat mu sancu, ze objatie je ti prijeme, ze jeho pozornost ti je prijemna a ze potrebujes vela spat. Ked sa upokojiš, skus aj ty za nim prist, pritulit sa a povedat, ze je mile, ze na teba mysli.
Ziadne vybuchy, ak citis, ze to na teba ide - tak ovladat, ovladat. vymen si to, ako by si sa citila ty...
tehotenstvo je velka fyziologicka zmena, moze nastat aj fakt, ze ti nebude dobre cele tehotenstvo a budes zhnusena so všetkeho...Drzim ti palce, urob si kazdy den jednu radost a hlavne laska, laska k sebe a k dietatku, nezabudni, ze ono to citi uz teraz a pominu aj tie navaly nalad.
a so sexom sa netrap - zacnu ti vadit aj ine veci.. to este uvidis!!!...........

angua27
25. apr 2013

@tained, neboj, to prejde. ako už písali dievčatá, prvé tri mesiace sú asi najhoršie. kopec hormónov, telo sa mení a žena je nervózna. ja som to mala podobné. bábo sme plánovali, napriek tomu bolo tehotenstvo prekvapko. prsia ma boleli šialene a "štekala" som hádam na každého. vstupom do druhého trimestra, ako keby nadomnou niekto šibol čarovným prútikom, bola som zrazu pokojná, šťastná, nebolo mi zle, prsia prestali bolieť a ja by som sexovala od rána do večera. bohužiaľ priateľ sa ma bál dotknúť, lebo sa bál, že ublíži drobcovi. 😉 hlavu hore, skús manželovi vysvetliť ako sa cítiš a že hormóny sú silnejšie ako Ty. myslím, že to pochopí.

severinav
25. apr 2013

@tained ahoj, ja som v 13tt a citim sa presne tak isto ako opisujes. Nechut na sex mi trva uz vyse mesiaca, co sme spolu ani nespali. Je to najma kvoli tomu ze mi je zle fyzicky, zvraciam 2x denne ale uz aj psychicky lebo som na PNke zavreta doma a nudim sa, citim sa neatraktivne pretoze iba priberam. Moj priatel je velmi tolerantny ale uz aj on ma toho dost a casto mi hovori ze sa so mnou neda nic robit lebo stale iba knucim a ved nie som chora ale tehotna. A citi msa tiez cudne, lebo vsetko mi smrdi a dokonca aj on :D pritom vonia ale mne drazdi dokonca nos aj jeho old spice sprchovy gel...Proste ta uplne chapem a niekedy sa pytam ci mi lepsie nebolo predtym .. :(

cuculik1
25. apr 2013

U mna opak. Ja mam prave neskutocny chtic...a bojim sa cokolvek robit lebo mam za sebou opakovane potraty , ale telo si aj tak robi svoje a "O" zazivam pravidelne v spanku. Niekedy sa musim doslova nutit na to nemysliet a pri tom som pred tehu nikdy nejaka dracica nebola 😉

mimikas
25. apr 2013

si uplne normalna, vsetky tie pocity su normalne, su to hormony a trosku stres z toho aka budes matka a ci to vsetko zvladnete a ak ti este byva zle, tak to to este podporuje, neboj prejde to. Co sa tyka sexu tak ja som pocas tehu nevedela co to je, moj muz sa ma nemohol ani dotknut a tak drzal celibat (chudak, ale zvladol to 😀 )

cenculinka
25. apr 2013

tak ako pisu baby, je to zial normalne ☹ ja som mala este aj stavy uzkosti, v noci som sa budila na to, ze nemozem dychat ☹ ale to vsetko prejde, neboj sa 🙂 prvy trimester je taky cudny, sialene hormonalne procesy a to zanechava svoje nasledky 🙂 potom bude lepsie, narastie brusko a budes sa citit dobre 🙂 no a ku koncu tehotenstva, ked budes ako sudok 😀 aj manzel konecne pochopi, ze sex je to posledne, na co mas chut 😀 u mna to trvalo aj po porode, maly ma chore srdce, tak stres a panika prevladali nad pohodou 🙂 ale to sa casom vsetko utrasie a jedneho dna sa na tom budete bavit, aj ked teraz sa ti to zda neskutocne 🙂 ja som bola alergicka aj sama na seba, najradsej som bola sama, lebo tak som si liezla na nervy len ja a nie aj moje okolie 😀

marisela
2. máj 2013

Normálny stav,to sú hormony 😀 aj mne idú všetci brutálne na nervy,najradšej by som zdrhla na nejaký opustený ostrov 😀 Ale neboj sa,to prejde,takže si úplne normálna 🙂 a aj na bábätko sa začneš tešiť.Ja čakám už tretie bábätko a zo začiatku som to aj ja takto prežívala,ale prešlo to a teraz sa veľmi teším 😵 Hlavu hore,všetko bude o.k.Držkaj sa 😉

michaelka5
2. máj 2013

moj muz povedal, ze keby som bola stale taka ako ked som bola tehotna...uz sme rozvedený...🙂 1-3 a 7-9 mesiac je otrasny, tam kdesi v strede je to dobre, aj energia aj chut na sex...ale potom zase zle. takze tvoj drahy nech sa obrni trpezlivostou...vela stastia...a si uplne normalna tehulka...gratulujem.

tamarci
11. júl 2013

mna ide tiez porazit, nemam chut na sex vobec som v 8tt, a priatel ma vkuse obvinuje ze nechcem len jeho, ze podla neho by som kludne bola schopna si to "uzit" s niekym inym..a hrozne mi tymito recami ublizuje, nedokaze to vobec pochopit, ako sa citim... a kvoli tomuto sa dost vela hadame, a ja sa z toho dokazem tak rozculit ze mam potom len vycitky ze to ublizuje babatku.. ako mu mam vysvetlit, aby to konecne pochopil a prestal s hlupymi recami? ☹

dasiacik
11. júl 2013

Si normalna,neboj sa.My sme sa o babätko snazili
niekolko mesiacov,davno som po nom tuzila.A ked
to konecne prislo a uvidela som na teste dve ciarky,
tak od toho momentu som ostala uplne cudna.Vobec
som sa nan netesila,obcas som ani nevedela ci ho
vobec chcem.S muzom sme sa casto hadali,lebo som
bola stale nestastna a v depresii,o neznostiach sa mu
mohlo akurat tak snivat.Potom ta nevolnost a strasne
bolesti hlavy.Drzalo ma to asi do stvrteho mesiaca.
Potom som vysadila aj duphaston,ktory som dovtedy
brala,a mozem povedat,ze sa mi polepsilo o 100%.
Aj dnes obcas upadnem do mensej depresie,kedze
nemame vyriesene byvanie,atd.,ale babo za to nemoze.
Tak sa drz 🙂

ivetka32
15. júl 2013

ahojte dievcata presne som aj ja nervozna a nemam cut na milovanie ani na nic.nic sa mi nechce a by som len spala.a presne aj s priatelom ked sme sa naposledy milovali tak som bola taka napäta ze som mala tri dni svalouku.je to hroza ja nechcem byt taka a aj ked mam dobru naladu tak vsetci vravia ze som nervozna a to ma este viac znervozni lebo ja som nebola nervozna.mno a uz zase som nervozna.vsetko ma stve a zabudam ze si mam davat pozor.poradte mi.

prahaxx
15. júl 2013

hm, tak vies, co by si nechcela a vies aj co by si chcela? hlavne neprestavaj s manzelom "normalne" rozpravat, vysvetli mu to a popros o podporu, ostatne bude v poriadku, nech ste zdravi a nech vsetko dobre dopadne, je cas dovoleniek, uzivajte pokojne, stastne a este vcelku bezstarostne dni!

julka1106
20. júl 2013

baby, to ste ma teraz upokojili, som v 10tt a prežívam presne to isté, hlavne obrovskú nechuť na snúbenca, už som si aj ja začala klásť otázku, či ho ešte ľúbim, či je to normálne. Predtým mi TAAAAAK voňal a teraz? ledva ho pobozkám, pritúlim sa, je to pre mňa nadľudský výkon.....je mi ho ľúto, lebo vidím, aký je z toho smutný, a keď sa mu to snažím vysvetliť, tak si myslí,, že sa málo snažím ☹ z ničoho sa neviem radovať, iba keď vidím malinké na ultrazvuku 🙂 inak je tu niekto taký, kto vracia nonstop celý deň, cca 10krát do dňa? už som z toho vyčerpaná, a to užívam aj Degan proti nevoľnosti.....

misha1104
20. júl 2013

Neboj po 9mesiacoch to prejde....u mna to bolo zozaciatku dobre skor potom od 4mesiaca ziadna chut na sex a manzel to akceptoval....musi to pretrpiet....po porode je super...vsetko v starych kolajach.. 😉

saimonkaa
14. sep 2013

@saandrin Som presne na tom rovnako, tiež s priateľom nebývame ešte spolu, aj keď to nie je dobré, lebo predsa už si musíme začať zvykať na seba, ale keď ja mám teraz takú nechuť vôbec s ním byť...Nehovoriac o tom, že jeho rodičia chcú svadbu, ale z mojej strany by to bolo teraz skôr donútenie. Stále sa hádame, lebo on to nechápe, kam sa vytratila jeho stará láska, ktorá už ani pekného slova nie je schopná a trápi to aj mňa....:(((

nefertiti7
18. sep 2013

asi na tom niečo bude, lebo ke´d som bola tehotná 1x, tak mi nebolo nič, do 6 mes som nevedela, že som tehotná, len brucho rástlo, a mala som chuť na sex asi ešte viac, teraz sa konečne zadarilo 2x nerátam potraty a je mi každý deň čudne, nie nevoľnosti ale cítim, že to nie som ja, som unavená, nemám chuť sa partnera ani dotknúť, posielam ho preč, stále ma niečo pobolieva, beriem duphaston, a teším sa , kedy to skončí pôrodom, toto druhé tehotenstvo je úúúplne iné

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre