Som v 7. týždni a mám veľmi nízky tlak

zdenkalv
4. dec 2013

Caute baby, chcela by som poradit, som v 7tt a mavam strasne nizky tlak, naposledy 83/52 ( mame doma tlakomer, manzel ma vyssi tlak) kavu sa bojim pit, zeleny caj mi nezabera, a hlava mi ide nikedy prasknut.....a to ze ma moce ani nevravim...mate s txm niektora skusenosti, co pomohlo Vam, diky 🙂

evelynm
4. dec 2013

treba pit vela tekutin. A takyto nizky tlak by som uz urcite konzultovala s lekarom, to, co uvadzas, je velmi nizka hodnota. A chapem, ze ta preto boli hlava a moce. Je to urcite neprijemne.

darina1952
4. dec 2013

@zdenkalv presne ako píše @evelynm - treba zvýšiť prísun tekutín, odporúčané množstvo je 500ml tekutín na 10kg tvojej váhy denne...takže si to pekne rozdeľ na celý deň a popíjaj. Na začiatku sa to zdá síce veľa, ale dá sa na to zvyknúť a už to potom pôjde samo... a tiež sa poraď so svojím lekárom či to netreba riešiť aj medikamentmi.

ivec16
4. dec 2013

@zdenkalv tiez mam nizsky tlak okolo tych 90/60 a ozaj pomaha zvysit prijem tekutin... no ja si dam aj kavicku, ale potom mi busi srdiecko zas... takze radsej viac tekutin

moni244
4. dec 2013

@zdenkalv ja som toto mala tiež, nízky tlak mám od 15, doktorka mi odporučila jednu kávu denne, tú som si dávala hneď ráno, slabšiu a tiež mi pomáhalo sladké, keď ma už moc motalo a samozrejme veľa veľa piť a k posteli pohár vody, napiť sa kým vstaneš s postele

monikaboh
4. dec 2013

ahoj aj ja mávam nízky tlak a je to veľmi nepríjemné. som v 38 tt a mám tiež nakázané piť, piť, aj keď mi tá voda už ide hore krkom. lebo z čajov a džusov mám zasa "kyselinu". ale snažím sa aspoň 1x denne malú kavičku, alebo pijem kolu...a v noci mám vždy pri posteli pohár vody, zaujímavé ale v noci cítim aj smäd, čo cez deň veľmi nemám potrebu...

majka777
4. dec 2013

ahoj, ja som mala pocas celeho tehotenstva tlak 80/50...urcite treba pit vela tekutin...no tekutinami sa mysli voda...cista, pripadne mineralka, nejaky ten cajik...kava vraj nezvysuje tlak...iba sposobuje budenie srdca...a colu v tehotenstve urcite nie...treba sa kazdy den prejst na cerstvom vzduchu, striedat sprchovannie v teplej a vlaznej vode, ak si tehotna, tak rekreacny sport - plavanie, gravid joga a pod. 😉

ikavaradova
4. dec 2013

@zdenkalv ja mám stále nízky tlak a ešte som aj anemická a lekári mi radili doplnky ale nič mi nezaberalo a ak aj ano mala som silnú zápchu teraz už tri roky fičím no v lekárni to kúpiš železné víno alebo maltoferrochin a dam si každé ráno iba glg vystačí mi jedna fľaštička na mesiac a velmi mi to pomáha obsahuje to alkohol ale pri takom množstve je to zanedbateľné a detičky som porodila v zdraví, lebo z kávy mi bývalo strašne ťažko a toto mi dvihlo aj tlak aj železo a už konečne nemávam závraty. 🙂 😉

siska53
4. dec 2013

Ja mam stale nizky tlak,tehotna,netehotna,pokojna,rozculena,unahana,kava mi veru nepomohla a teraz ju ako dojciaca ani nepijem. Skor ta voda,ako,ako tu radia. Trochu kavy si dam,do cara len ak sa citim uplne na spanie,aby som vedela pri mojich malych roztomilych tornadach byt aktivna 🙂.
ak ti kava pomahala,tak slabucku vraj mozu aj tehotne,ale mne nechutila pocas tehu.

zemruska
4. dec 2013

poslem ti mojho chlapa? budes mat stale v norme ak nie aj zvyseny 😀

kazunomiya
4. dec 2013

Ahoj, dobra sprava je, ze to casom bude pravdepodobne lepsie (ja cim som dalej v tehotenstve, tym mi tlak viac stupa, na zaciatku som mala tiez velmi nizky, aj ked nie az takto). Myslim, ze kofein v mensom mnozstve ti neublizi, ale okrem toho tlak zvysuje: fyzicka aktivita, viac soli v jedle, mineralky s vyssim obsahom sodika, a bylinkove caje, konkretne zmes na nizky tlak (ano aj take sa da kupit, nasla som parkrat), alebo staci rozmarin, pozor, neprehnat, je velmi ucinny a tiez s nim v tehotenstve treba opatrne. Cize ak je zle, daj si kavu, alebo bylinkovu zmes na nizky tlak alebo rozmarin, ale nepi ich pricasto. Pripadne sa o tom porad s lekarom. Ak nie si zvyknuta na kofein, moze ti nasledne tlak znizit, takze si nerob tu kavu prilis silnu. A nepi ju nikdy nalacno, ani cierny a zeleny caj (moja skusenost - mne to sposobovalo nevolnost, myslim, ze mi to znizovalo glykemiu).

Treba sa naopak vyhnut beznym kuchynskym bylinkam ktore tlak znizuju (majoranka, bazalka, oregano.. vsetky tieto) ako aj mnohym bylinkovym cajom, hlavne levanduli, medovke...

Zelam pohodove tehotenstvo, uzi si ho.

zdenkalv
autor
4. dec 2013

Dakujem baby, ste zlate---takze pit a pit a pit.mne ani tie prechadzky velmi nepomahaju.ale aspom ze rano byvam v pohode, lebo klesne vacsinou poobede 🙂

zdenkalv
autor
4. dec 2013

@siska53 kavu zatial mozem, asi si ju budem pridavat do Inky, tu pijem ja 🙂

afrika
4. dec 2013

@zdenkalv ahoj, tiež mám nízky tlak - okolo 70/60.. viac ma ale trápi búšenie srdca.. také rýchle, že sa niekedy ani upokojiť neviem 😨 😨

zdenkalv
autor
4. dec 2013

@majka777 pravdupovediac si neviem predstavit ziadny sport, nakolko prve som potratila a druhe bolo MMT(teraz som uz treti krat tehotna v priehebu roka ).takze teraz radsej lezim, lebo sa bojim vsetkeho, mozno aj toho co by mi pomohlo..... ☹

zdenkalv
autor
4. dec 2013

@monikaboh smad citim aj ja v noci, ale ked sa napijem potom rano ani prsten z ruky nedam dole 🙂

dafy
4. dec 2013

@zdenkalv kludne si daj kávu ja som mala tiez problém s tlakom takze uz teraz si dávam kazdy den kávičku odporucil lekár 🙂

kikuleenka
4. dec 2013

@zdenkalv ahoj, ja som tiez v tehotenstve mala, resp. cely zivot mam nizky, mne aj v tehotenstve gyndos odporucal kavu, tie 2 denne v pohode. Samozrejme plus ten pitny rezim, kedze kava odvodnuje...aj cvicenie pre tehotne mi pomahalo 🙂

majka777
4. dec 2013

@zdenkalv ...tak to chapem ☹

zdenkalv
autor
4. dec 2013

@kikuleenka a to tehotenske cvicenie co zahrna??? je niaka dobra stranka, kde si to mozem pozriet? a od kolkeho tt je dobre zacat cvicit?

kikuleenka
4. dec 2013

@zdenkalv ja som chodila cvicit tehotensku jogu a potom take specializovane cvicenie pre tehotne (na fit loptach, zinienkach, s takymi natahovacimi gumami), neviem odkial si, ja som z BA a chodila som sem: http://studiomiracle-new.webnode.sk/maternitycare/ - tito predavaju aj nejake DVD s cvikmi, a potom sem: http://www.snop.sk/centrum_zdravia_-_cvicenia/c...) - doma by som sa nedonutila, takto som 2x do tyzdna poctivo cvicila 🙂

siska53
4. dec 2013

@zdenkalv ja som chodila na gravidjogu,no tam boli mamicky tak po 1.trimestri od 12.tt.Ale su asi aj take,co cvicia aj v prvom trimestri,ale ja by som sa bala,nemala som,sice ziadne problemy,lrn som bola pri prvom,vyplasena a pri druhom som sa zas natahovala s malym,synom,trpela nevolnostou a hroznou unavou,tak sa mi ani nechcelo.🙂.

kessinka
5. dec 2013

@zdenkalv Každý je iný, takže čo zaberá u jedného, nemusí u iného. U mňa pomáha rozhodne veľa piť a veľa sa hýbať. A samotné tehotenstvo 😎 Ja mávam tlak ako ty úplne bežne, vždy aj na začiatku tehotenstva. Potom postupne stúpa a pri minulom tehotenstve sa mi takto postupne upravil dokonca tak, že posledný trimester som mávala ukážkových 120/80 🙂 Toto tehotenstvo sa zatiaľ situácia opakuje, teraz na konci prvého trimestra som mala už 102/60 🙂 Tak snáď to bude podobné aj u teba, držím palce nech sa ti tlak upraví a hlavne nech tehotenstvo prebieha v poriadku 😉

tinki
5. dec 2013

@zdenkalv určite veľa, veľa vody čistej..aby sa zriedila krv, potom magnezium, aby nebolela hlava..

zdenkalv
autor
6. dec 2013

@tinki uz som si kupila Magnesiu, snad mi to troska zaberie 🙂

zdenkalv
autor
6. dec 2013

vcera som bola na krv a som sa na to pytala sestricky. a ze 1 taku slabu mozem....takze ste mali pravdu 😉
a dneska som sa postavila na vahu a -2kg dole. ani som si neuvedomila ze mi nechuti jest az dneska....statocne "ranne" nevolnosti od rana od 5h az doobeda.... 🙂 uf....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre