Ahojte! Pred pol rokom som potratila, teraz som momentalne v 7 tyzdni, v 5 som zacala mierne krvacat. Snazim sa len lezat, nic nerobit. Neustale sa kontrolujem, ci je vsetko v poriadku. Viem, ze musim mysliet pozitivne, ale niekedy to nejde.Myslite, ze to moze byt predzvest niecoho zleho? Mate niekto podobnu skusenost, alebo ste ju prezili ? Dakujem za kazdu informaciu....
@margarita Je to veru hrozeeeeeeeeeeee, ja som myslela, ze uz nechcem zit, ale nejako sa to vykristalizovalo. Pevne verim, ze by sa nam podarilo aspon jedno ci dve babatka, velmi si to prajem. Snazim sa mysliet pozitivne, ale niekedy to nejde, to isto poznas aj sama. Gratulujem k detickam 🙂
ja som špinila v podstate od začiatku, neskôr aj krvácala, užila som si mesiac PN-ky, aj na pohotovosti som bola, kde mi pichli injekciu (hospitalizáciu som odmietla). Veľa, veľa, veľa som ležala, málo sa namáhala a celú dobu som čítala, aj som sa modlila. Aby som na to nemyslela. A výsledok sa dostavil - syna už mám v náručí 🙂 takže nič nie je nemožné 🙂
Ale dám ti radu - mysli pozitívne, neplač, buď spokojná a veselá (ja viem, ľahko sa mi to hovorí). Aj ja som mala stavy, keď som zas začala krvácať, že to nevyjde, ale vždy som sa donútila sa upokojiť. Kvôli drobcovi. A vyplatilo sa - ja to také usmievavé slniečko. Lebo čo cíti matka, cíti aj dieťa - nezabúdaj! Nech všetko dobre dopadne 🙂
ahoj aj ja som mala presne tento problém hneď od začiatku tehotenstva ale určite by som šla na tvojom mieste na pohotovosť, tam ti pichnú injekciu... nepodceňuj to ja som šla po troch dňoch a tam ma doktorka zdrbala že kde som doteraz bola... Bola som hned od začiatku PN takže sme to nejak zvládli, pasovali sme sa aj s kadejakými inými problémami napr. tehotenská dermatitída a pod. a pokiaľ viem skoro každá žena na začiatku krváca,tak určite mysli len na to, že to dobre dopadne a že to zvládnete. Budem držať palce, aby to dobre dopadlo 🙂
@helena2248 dakujem velmi pekne
mala som 3 potraty z toho jeden v 26 tt, poviem ti nic prijemneho :( ale nevzdala som to, po vsetkom cim som si presla som si povedala, ze deti chcem a budem mat, tiez na odporucanie lekara ktory nam povedal,aby sme sa o babo posnazili hned po potrate, vyslo nam to, narodila sa mi krasna dcera. po pol roku nato sme si povedali ze chceme dalsie aby nebol velky vekovy rozdiel, prisiel dalsi potrat, o 3 mesiace nato po vsetkych vysetreniach som otehotnela a mam krasnu druhu dcerusku ktora ma uz 3 a pol mesiaca 🙂 nemaj obavy, vsetko bude fajn, pocas tohto tehotenstva som bola sicce 4 krat v nemocnici ale vdaka skvelemu lekarovi a liekov sme to dotiahli do uspesneho konca 🙂 drzim prsty a neboj sa 🙂
a to krvacanie, od 6 do 16 tt som krvacala mala som hematom, no srdiecko nam bilo 🙂 skoc na pohotovost nech ta skontroluju a pichnu ti dycinon 🙂
@melanka21 tak to muselo byt hrozne veru, dufam,ze sa mi to nestane!uz nechcem prezit ten hrozny pocit!!! verim, ze teraz to zvladnem, som velmi zvedava ked pridem na prve sono, co povie doktor. Dakujem za kazdu skusenost ci radu, potesila si ma. Co je najvacsie pozitivum je to, z emas deticky to je super! 🙂 este raz dakujem
Ahojte, som v 7tt tehu a nevedela som ze som tehotna, uzila som jednu tabletu zodac a asi 3krat ocne kvapky opatamol, ktore v pribalovom letaku by sa nemali pocas tehu uzivat.Myslite ze by to mohlo mojmu dietatku ublizit?Lieky su vraj najvacsie riziko v prvom trimestri a tak som dost prelaknuta:(
@babatko123456 nebud, vacsina liekov nie je urcena pre tehotne z toho dovodu, ze sa na nich netestuju a teda nevedia, aky ucinok mozu mat, avsak v tvojom pripade nejde o nic hrozne, jedna tableta a par kvapiek, ich dalsie uzitie konzultuj s lekarom, ale starosti by som si na tvojom mieste nerobila
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
prezila som to uz 4x. kazde jedno tehu zacnem spinit a krvacat v 6tt. dva krat som to vylezala a dozila sa porodu, 3x nie.
a jediny raz, ked som sa nadejala, ze hura, nekrvacam, vsetko je ok, som mala potom missed abort v 9tt...
z toho som usudila pre seba, ze nech robim, co robim, ak to nie je Bozia vola, mozem sa aj na hlavu postavit a usami odrazat 😀 a nepotratim, alebo lezat 24h denne a aj tak hej.
viem, ze je to tazke, ale skus sa nejako "odputat" od tych myslienok, nieco citat, skratka zabavit mozog, aby nevymyslal...ale je to hnusny pocit, zazila som, dakujem, nemusim.
drzim palce!