Som v 7 týždni a bojím sa

silinka10
12. sep 2012

Baby, je to normalne, bojim sa... som v 7 tyzdni a strasne sa bojim, ci sa to podari, desia ma clanky, ako maminy prisli o malinke babatka... len tak z nicoho... mate rovnake pochybnosti? do maja je strasne daleko a rada by som tento pocit nejak prekonala a hlavne co najskor 🙂 dakujem

zuzka38
12. sep 2012

@silinka10 necitat taketo veci, netravit hodiny na forach, nekukat zle spravy.. snazit sa prist na ine myslienky.. musis jednoducho musis mysliet pozitivne! vypln volny cas niecim zmysluplnym.. 😉

darinadaria
12. sep 2012

@silinka10 Ked sa budeš bát malinkému týmto nepomôžeš.Musíš byť silná a nenahovárať si čo sa stalo druhým tak sa to musí stať aj Tebe.Mysli na malinké,maj z neho radosť a bude všetko OK 🙂

lulu89
12. sep 2012

Ahoj......v prvom rade na to nemysli 🙂 to je najlepsia rada.........som v 14tt a tiez som si musela povedat,ze to dopadne dobre 🙂
Prve 4-5 mesiacov su tazke,lebo vtedy si musis na seba obzvlast davat pozor.....vyhybaj sa schodom,jedz vela zeleniny a nenamahaj sa,bud v psychickej pohode a nakoniec sa ani nenazdas a bude máj 🙂 🙂 treba pozitivne mysliet 🙂 🙂 🙂 🙂

lucka1987
12. sep 2012

@silinka10 ahoj.. nepotesim ta.. strach mas a budes ho mat.. ako kazda z nas... ale treba nad nim zvytazit a predostne sa tesit s tej novinky, ze mas v brusku malinkatu balbulku, strachom si nepomozes..
ako kazda matka, tehulka, sa bojis, ci je vsetko ok ci sa nic zle nestane, ked nie v tehotenstve tak sa zas bojime o nase babatka, ci nie su chore, ci su ok ....
/ sama som si to zazila. po roku a pol snazenia som otehotnea a v 10 tt prisla o bbatko a vzapati zas otehotnela/ v nemocnici ma opat posielali na cistenie, vraj babatko nezije.. a ono zilo predstav si, nesla som na kyret hned s vedomim, ze pockam, ze citim, ze je to v poriadkua tento krat to bude ine..
neriad sa strasidelnymi clankami, nepodliehaj panike, radsej sa sustreduj na materstvo, na to aby dietatko necitilo, ze si nervozna ale ze so stastim ocakavas kym pride... z vas dvoch ty mas byt ta silna, co drzi dietatko v bezpeci, tak mu daj ten pocit, ze v bezpeci je a neboj sa.. 😉

pettuska
12. sep 2012

Musíš hlavne myslieť pozitívne, tešiť sa na malinké. Nepozeraj a nečítaj zlé správy. Ak budeš stále v strachu a strese, malinké to bude cítiť s tebou. Musíš sa naladiť pozitívne. Viem, že je to veľmi skoro, ale skús pobehať detské obchody, urob si prehľad detských vecičiek. To sú také príjemné starosti a povinnosti. Držím ti palce, všetko dobre dopadne, uvidíš.

baby124
12. sep 2012

@silinka10 hlavne oddychuj a nestresuj sa a nemysli na zle veci uzivaj si to krasne tehotenske obdobie.poviem ti moj pribeh:v 24 som sa zacala otvarat 2 tyzdne som len lezala nic nerobila ale hlavne som bola doma (robila som casnicku narocne pre tehotne) na kontrolu som isla o 2 tyzdne to uz som bola na 2 prsty poslala ma do nemocnice lezat hore nohami dali mi kortikoidi skoro som v 28 tyzdni porodila ked som si myslela ze mi odteka plodova voda nikomu taky pocit neprajem.nakoniec ma pustili domov v 30 tyzdni lezala som az do 38 tyzdna a porodila som az 41tt plus 3...takze nestresuj sa hlavne sa nikam neponahlaj a co najviac oddychuj drzim palce

masinka
12. sep 2012

@silinka10 trikrat som otehotnela takmer na prvy sup, po troch tehotenstvach netusim co su to ranne nevolnosti, krcove zily, alebo ine tehotenske neduhy, tri zdrave deti som v pohode donosila do terminu, sice mam za sebou tri cisarske, ale bez komplikacii, dva dni po porode som sa sama starala o deti , vsetky som dlho a bez problemov kojila a mesiac po porode som bola na vahe ako pred otehotnenim..... 😀
a je milion dalsich maminiek, co na tom boli podobne ako ja.... ale o tom to sa tu temy nezakladaju. ved aj naco ?
ked mame problem, opytame sa, postazujeme sa , spolu s dalsimi mamickami si nase problemy porovname, navzajom sa polutujeme..... ked je vsetko OK, tak sa nebudem chvalit, lebo mi niekto bude iba zbytocne zavidiet ;-D
po precitani par tehotenskych casopisov a for potom mas dojem, ze kazda maminka minimalne raz potratila, kazde druhe dietatko ma nejaku vaznu chorobu a do toho ich este aj manzel opusti a svokra ich neznasa :-P
takze treba trosku selektovat temy, ktore budes citat - napriklad Perly nasich deticiek - pri tej urcite neprides na ziadne zle myslienky 😀 a co sa tyka strachu.... na ten si zvykaj a prilis si ho nepripustaj😉 (prvy trimester sa bojis potratu, druhy porodu, treti ci sa dokazes o babo postarat... alebo opacne, pripadne vsetko naraz... a ked sa babo narodi, tak sa on uz bojis stale....

wks
12. sep 2012

Poznám tento pocit som mala aj ja....tak viem čo prežívaš..neustále strach čo keď.(o jedno som titiž došla v 4tt,niekto možno povie šak to nič bolo to llen v začiatku ale bolesť bola obrovská)..sa niečo stane..povedala som to môjmu lekárovi a on usúdil že bude vhodné ísť na chvílku na pár týždňov na PN pokial si to všetko "uložím v hlave" na jednej strane pocit šťastia a na druhej strane obava...chce to veľa oddychu a poz.myslenia:-) dnes mám 2 krásne a zdravé detičky a som šťastná..a verím že budeš aj ty🙂

magali
12. sep 2012

prensne tak, necitaj take clanky, tebe sa vobec nic nemusi stat, ja som tiez mala vselijake pocity na zaciatku, ono je to asi normalne, ale nemala by si sa stresovat, neboj o par tyzdnov uz to bude lepsie, ja ked som dosltala tehotensky preukaz hned som sa citila lepsie, proste uz som to mala na papieri.. musis verit ze vsetko bude OK a tak to aj bude.. zabudni na hororove scenare a tes sa na babatko.. presne ako pise lucka1987 bojis sa o babo v brusku, neskor sa budes bat ked sa narodi, aby neochorelo, aby si ho dobre vychovala.. proste je to zodpovednost, uz sa budes bat do konca zivota, ale nesmies podliehat panike.. zivot je krasny a deticky su radost, vsetko bude v najlepsom poriadku

kacka1977
12. sep 2012

Ahoj, no ja te muzu jen ujistit, ze snad kazda nastavajici mamina se boji. Jezis co ja se navyvadela..😉 do toho 12 tt jsem furt vyzadovala ultrazvuk, ci mala zije a boucha ji srdicko. Kdyz se mala narodila, tak vsude strasily s tim syndromem nahleho umrti, takze ja jsem stale chodila malou kontrolovat ci je ok a to mame monitor dechu..😉 Uz ma pul roku tak jsem se casem aji ja uklidnila a nestresuju...😉
No hlavne necti zadny ty hororovy clanky, ty ti urcite nepridaji..😉 urcite bude vsecko fajn, tes se na babetko, uvidis ten cas velmi rychlo zbehne..😉

pepinka25
12. sep 2012

Ahoj ja som sa tiez bala ci bude babo zdrave v poriadku ci bude mat vsetko tak ako ma byt,necitala som ziadne clanky aby som sa zbytocne nestresovala nie je to dobre pre matku a ani pre dieta ze maju druhy nejake problemy ci uz choroby alebo im zomreli deti nemusi sa to stat aj tebe pekne papaj priberaj v norme a davaj si pozor ziadna prehnana namaha a stresy uvidis ze bude vsetko o.k. a ked sa ti narodi tvoje dietatko tak je to nieco nadherna ked ho prvy raz uvidis a vtedy zistis ako velmi ho lubis a budes ho chranit vlastnym telom a starat sa on s laskou a robit vsetko preto aby sa citilo spokojne a stastne kazda mamina ma strach o dietatko tak ako ty 🙂

janicka11
12. sep 2012

Moja zlatá naozaj sa tomu nepoddávaj,každý máme iný osud niekto sa netrápi niekto hej..Naozaj ti to nestojí za to rozmýšlať and neičím čo možno ani nepríde...Hm??Teš sa si tehotná bude tu to malé krásne babulko uvidíš..Bude super.Teš sa z bruška.

kachora25
12. sep 2012

všechno co bych ti napsala už tady bylo napsano.Ale souhlasila bych s tím názorem,že si hlavně takové věci jako je potrat atd ....nepřipouštěj..Já jsem otěhotněla téměř si myslím mladá.Ale jsem nesmírně šťasná,že mám tu čest být maminkou...Dcerka mi dělá jak starosti tak i radosti,ale to je úděl matky...Mysly na to jak vymalujete pokojíček,jaké koupíte návlečky,vybírej si oblečky...a mysly na to jak to bude nepopsatelný pocit až to malinkaté miminko uvidíš a budeš si říkat TO NENÍ MOŽNÉ JAK JE TO MOJE MIMINKO NEKRÁSNĚJŠÍ..Přeji ti hodně moc štěstí a sil...

achesa
12. sep 2012

@silinka10 prekonaj sa, vypni počítač, zavri všetky knihy, všetko, kde sa píše o potratoch, chorobách a problémoch zahoď a to hneď!!! Bola som na tom podobne a to mi ešte kde akí dobroprajníci rozprávali strašné zážitky sesterníc svojich susedov a podobne. Kašli na to, užívaj si, že si tehotná ak ti niekto bude chcieť rozrávať svoje alebo známej zážitky, pošli ho dokelu a hlavne mysli pozitívne, lebo pozitívne myslenie, je strašne dôležité, to mi ver, mám s tým svoje skúsenosti. Ja som v tehotenstve tiež myslela na všeličo zlé, potom som bola depresíva a výsledkom bolo polroka uplakané dieťatko s traumou z prenatálneho veku, takže pohodička, nohy hore a pozitívna myseľ, fakt!!!

ivon444
12. sep 2012

@silinka10 ja som v 5tt a 5 den a mam tie iste obavy, teraz si hrozne vsetko na sebe vsimam, vcera ma prsia boleli a dnes uz skoro vobec nic ine mi nezostava ako pockat na moju druhu kontrolu o 2 tyzdne a dovtedy sa zblaaaaaznim :/

silinka10
autor
12. sep 2012

@zuzka38
@darinadaria
@lulu89
@lucka1987
@wks
@magali
@kacka1977
@pepinka25
@janicka11
@kachora25
Babulky dakujem, zacnem radsej hladat ten kocik 🙂 a budem citat len pozitivne veci´, nech je babetku u mna dobre 🙂 o 2 tyzdne idem na sono, lenbo na prvom nebolo este nic vidno, len nech si tam pekne rastie... ved som sa na to tesila dlhooo takze to pojde ako ma 🙂
@achesa

silinka10
autor
12. sep 2012

@ivon444 no budeme cakat spolu, neboj o 2 tyzdne si budeme ukazovat fotky so srdieckami 🙂 boli sme tam velmi skoro obe 🙂 dala som si zavazok ze budem citat len pozitivne veci, a radsej hladat kocar a mena do uzsieho vyberu 😀

ivon444
12. sep 2012

@silinka10 no ja som sa uz tiez ukludnila a uz sa aj brusku prihovaram a stale si ho drzim :D
drzim palceky

marmete
12. sep 2012

@silinka10 Ahoj, musis pozitivne mysliet a verit si, ze vsetko bude ok 😉 a ono to tak potom skutocne bude, ziadne nervy tebe a malickemu nepomozu. Urcite podobne "trapenia" necitat a vyhybat sa negativnym clankom. Ked som cakala maleho, tiez som zacala chodit na tieto fore, kedze predtym mi to nebolo treba resp. ma to nezaujimalo, ale po roznych negativnych reakciach som forum zacala ignorovat, otazky a odpovede riesila u kamosiek, ktore deticky uz maju a vratila sa spat az pred porodom, ked som v noci z dovodu falosnych kontracii nemohla spavat 😀 Drzim palce, ani sa nenazdas a budes mamina 😉

milenka74
12. sep 2012

@silinka10 treba mysliet pozitivne ja som bola hospitalizovana este skor ako mi meskal menzes a bola som v nemocnici cely cas 8a pol mesiaca ale stalo to za to. Ale cely ten cas som myslela pozitive a prihovarala som sa drobcekovi 🙂
ja osobne som veriaca a cely cas som sa modlila ale to uz je na kazdej z nas aku cestu si vyberie.
dnes ma moj drobcek uz 6rokov a chodi do skoly 😀 😎
Drzim palceky 🙂

janicka11
13. sep 2012

@ivon444
@silinka10 nebojte baby ani sa nenazdáte a z toho malinkého bruška budete mať velku guličku štastia,a ked sa bábetko narodí zmení sa vám celý život k lepšiemu..Teším sa svami.. 😀 😀

janulienka77
13. sep 2012

@ivon444
@silinka10 kocky myslite pozitivne 😉 ,necitajte tie strasne clanky a ani sa moc nesledujte.nie je to dobre.

ivon444
18. sep 2012

tak ja som uz uplne pozitivne naladena 🙂 tesim sa aj ked dni do kontroly su dlhe, ale rozveselujem sa dobrym jedlom a vkuse volajucou rodinou a blizskymi 😀

silinka10
autor
19. sep 2012

@ivon444 Jeeej, to sa tesim 🙂 tiez ma to preslo 🙂 prisiel velky hlad a velka potreba spanku 🙂

ivon444
25. sep 2012

Veeeelka potreba spanku a jedla 😀
A aka som citliva, trpela som len ked som si davala dolu naplast po odbere krvi 😀
A dnes mam zasebou druhu kontrolu a srdiecko bilo ako o zivot 🙂
Podla posledneho 7+4

yuriko
28. nov 2012

Ja sa tiež strašne bojím, najradšej by som bola už v druhom trimestri. Teraz som v 6 tt, takže som úplne na začiatku. Každý hovorí, že "to ti tak rýchlo ubehne", ale ja mám pocit, že sa teraz dni vlečú a sú nekonečné (hlavne, keď sedím v robote). Každý deň sa bojím, bojím sa ísť aj na veľkú potrebu, aby som nejak silnejšie nezatlačila a aby mi neprasklo žlté teliesko a bolo by po tehotenstve. Manžel mi vrají, že nemám na také veci ani myslieť, ale ja sa proste bojím. Mám pocit, že tých potratov v prvom trimestri je strašne veľa. Niekedy mám pocit, že na každú ženu pripadne jeden potrat v prvom trimestri ☹ Dúfam, že to nie je pravda a že sa to k nej ani trochu neblíži.

katuska169
28. nov 2012

nevsimaj si taketo clanky a ak ich citas neber si ich k srdcu,ja mam dve krasne a zdrave deti 🙂

angel31
29. nov 2012

@silinka10 keby mali zeny take problemy ako tu pisu tak sme najnevhodnejsi a najrizikovejsi tvor na rozmnozovanie.. nic sa ti nestane..len si nevsimaj tie blbe keci o tom... to skor pride nejaky mam icakar o icka ako ty o krpca...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre