Dobry den chcela som sa uistit som v 6 tt a lekarka mi povedala ze gestacny vacok ma velkost 0,10mm a na kontrolu idem o 10dni. Aky velky vacok ma bit v 6tt. Mam uz 1 dieta no to som mala bez problemov a mam uz za sebou potrat, konzaciu a pred 2 mesiacami mimomaternicove tehotenstvo a odobraty vajcovod. Dostala som aj duphaston na udrzanien plodu.
Myslim ze je to celkom normalne. Velkost plodu v 6tt sa udava 3-5mm. Na 7tt 8-15mm. Keby bolo nieco nenormalne tak by ti to povedala aj doktorka. Hlavne pokoj a nestresuj 🙂
V tom týždni by už malo byť vidieť plod nie len gestacny vak. Ja som v 6tt už mala v gest vaku 3 mm plod s bijucim srdiečkom. A gest vak v 5 tt mal 8 mm. Nestresuj zbytočne dovtedy. Za dva dni to môže byt už inak. Držím palce do ďalšej kontroly.
@lusyke ale ona píše o gestacny vaku nie o plode
@snazilka1983 ved ja netvrdim ze to je velkost gestacneho vaku ale plodu.
@lusyke ja len tak že ona sa vak pýtala
JA som v 6tt+1 a moj gestacný vacok meria 22,1mm tak neviem posudit...ale ak by pomohla tato info
troska mimo temy, ale to si mala pred 2 mesiacmi mm tehotenstvo a odobrali ti vajcovod a si tehotna?ako super gratulujem, len ja som na tom rovnako ale mne dr. povedal ze max. po polroku sa mozme snazit, skroej v ziadnom pripade, teraz to bude mesiac...asi kazdy dr. odporuca inak...
Som v 6 tt a dnes som bola na gynde prvy krat ako tehotna. Doktorka mi urobila iba sono, potvrdila tehotenstvo, ovedala ze som v 6 tt, gestacny vacok ze je este malicky ze to nebude ani merat, ale ze je taky velky aky by mal byt a vsetko ostatne je ok. Tym to haslo a isla som dom. Viem ze niektory lekari takto skoro tehot. knizku nedavaju, ale som z toho trochu sklamana, bo som sa tesila na nove info o mojej malej fazulke a v podstate nic neviem, ani len tu velkost. Ja som tam sice isla neobjednana, mam velke problemy s chrbticou a preto som chcela vediet ci to nie je z tehoten. Vraj nie je a musim ist k neurologovi. Ok, ale cakala som podrobnejsie info o tehotenstve. A nic. Objednali ma o tri tyzdne. Je ok takyto postup? Ake mate skusenosti?
@bibix25 je to normalne. moja doktorka mi prve sono robila v 10 tyzdni. a nic mi neutieklo 🙂 niektori lekari sa zbytocne neponahlaju, ono niektore mamicky utekaju k lekarovi hned po pozitivnom teste a potom stresuju, ze na sono este nebilo srdiecko a podobne. ale tak skoro este nemusi byt vidiet nic.
takze sa neboj, o tri tyzdne ti uz povie viac ... ale napr este necakaj tehotensku knizku. ja som ju dostala az po 12tom tyzdni. (ale to tiez moze byt rozdielne od lekara k lekarovi). ja som bola mojej lekarke za jej pristup vdacna. zbytocne ma nestresovala, nestrasila.
drzim ti palce, nech to zvladnes v pohode. vybav toho neurologa, nadopuj sa vitaminmi, zeleninou, ovocim a vsetko bude fajn.
mam presne taku istu skusenost....a lekar mi je z rodiny ...tiez som cakala viac....a sla domov sklamana.... o 3 tyzdne ti uz bude bit srdiecko...potom vsetko zmeraju povedia viac...drzim palce
Dakujem 🙂 Ved toto, prvy krat v zivote som sa tesila na kontrolu na gynde a nic z toho. Tak teraz sa tesim na tu dalsiu kontrolu. Kedze mam moznost vybrat si ci pojdem k doktorke alebo k muzovi dokt. tak teraz pojdem k chlapovi. Len dnes som nemala na vyber, kedze som nebola objednana.
@bibix25 ono je jasne, ze sa tesis a mas velke ocakavania 🙂 inac muz/zena - ja som spokojnejsia so zenami gynkologickami. aj co sa porodu a vysetreni tykalo, boli jemnejsie.
q nhanbi sa a ak budes mat otazky, pytaj sa doktorov. mne moja dok vzdy pekne natocila monitor a videlasom cele sono, vzdy mi vytlacila foto (zadara - podotykam) a vsetko mi vysvetlila. len - ako som pisala - prve tyzdne sa vo mne zbytocne nerypala. a mne to aj tak vyhovovalo.
Ja mam zas lepsiu skusenost s muzom - gynekologom. Uz som bola u viacerych zien gynek. a vzdy to bolo skoro rovnake. Bez zbytocnych otazok, usecne odpovede, rychlo vybavit a dovi. Co sa tyka fyz. vysetrenia to bolo ok, boli opatrne. No chlap sa vzdy pytal, porozpraval mi co bolo treba, vysvetlil. Fyz. vysetrenie bolo ale tiez ok. Doktor mi na sone (na monitore) este ukazoval ako vyzeraju mini cysty ktore mam v prsniku. Cakala som nieco podobne aj dnes, akurat ze je to pre mna este o to dolezitejsie, ze je zo moje prve dieta. Ale nic sa nekonalo. Myslela som si ze zena ktora bude prvorodicka by mala dostat viac info o tom na co sa p. Doktorka pozera na monitore. Nie som z toho nahnevana, ale sklamana a smutna. Asi aj z toho dovodu, ze sme sa s manzelom dlhsie snazili o babo a dnes pridem dom a v podstate nic nove neviem.
@bibix25 jasne, to su vsetko hormony 🙂 dolezite je natrafit na dobreho a ustretoveho doktora/doktorku. mam kamosky, ktore maju z celeho thu horko tazko jeden obrazo zo sona (aj to zaplateny) - a men napr moja vytlacila obrazok zadku kontrolu. aj dva. a ked si bola ista pohlavim, tak aj guldy mi vytlacila a obkreslila, aby doma verili 🙂 netlacila ma do zbytocnych vysetreni, nenahanala si prachy a ozaj bola prijemna a kontroly boli vzzdy obsiahle. tak snad aj ty natrafis na takeho dobreho lekara 🙂
a dolezite je, ze vies, ze vsetko je v poriadku. v 6tt niekedy ani nebije este srdce, tak je este zbytocne mamicku stresovat. ber to tak, ze vsetko je ako ma byt 🙂
Povedala mi ze je vsetko ok. Aj vajecniky ze mam ok, maternica je ok, gestacny vacok ze je taky velky ako ma byt a to je vsetko. Samozrejme ze som za sono musela platit. Dakujem za podporu 🙂 snad to potom bude lepsie
Ahojte dievčatá.Včera som absolvovala prvú gyno kontrolu po mojim domácom tehu teste.Gynekológ mi potvrdil tehotenstvo 7tt+4 dni,však strošku ma zneistil informaciou o gest.vačku,pretože mi povedal,že má veľkosť 6,2mm - čiže je hranične zväčšený. Keď zbadal moju neistotu a počul stále viac mojich otázok 🙈 (som mierna panikárka 😱🙈😂) uistil ma,že je to v poriadku o nič mimoriadne sa nejedná.Vraj v tomto týždni tehotenstva má mať gest.vačok veľkosť od 3-5mm.
Preto sa chcem opýtať či ste niektorá mala podobný "problem" a či vývoj dieťatka aj tehotenstva bol po zvyšok tehotenstva v poriadku?
A ešte jeden pokus o pomoc výberu gynekológa.Len ored krátkym časom sme sa prisťahovali do Trenčína a potrebujem tu nájsť naozaj dobrého gynekológa/gynekologičku. Ak sa tu nájde nejaká trenčanka,budem rada,ak sa podelí o skúsenosti v tejto oblasti.
Ďakujem
Ahojte, chcem sa s vami podelit o moju skusenost a nie pozitivnu ☹ poslednu mesnstruaciu som mala 24.10 a 28.11 som zistila ze som tehotna. Podla doki na 11 tyzden, ale mala som mierne krvacanie- spinenie a tak som vcera musela utekat na pohotovost. Tam som dostala sok. Na Ultrazvuku mi povedala doktorka ze v ziadnom pripade to nie je 11 tt ale iba 6 +2 (co bol strasny sok ) a nie je akcia srdiecka ☹ . Moze to byt tym ze je malicke este ale nemusi, nieco sa jej tam nezdalo. Na buduci tyzden mam ist znovu na UZV a uvidi sa. Dali mi duphaston. mali ste niekto podobnu skusenost? nemam dobry pocit a myslim ze sa neudrzi, tak to citim...
@jozan ahoj, prepáč, ale myslím, že si sa zmýlila v tých mm. Na snímku je vidieť CRL 12. niečo (myslím, že to je veľkosť embryjka) takže veľkosť vačku musí byť väčšia. Ja som bola na kontrole v 6tt a veľkosť vačku bola 6,3mm čo je v poriadku. Tvoja veľkosť vačku je určite väčšia ako udávaš.
@jozan Ja po mojom prvom potrate som zmenila tak isto gynekologicku bo nic nepovedala nechala ma v stresa potom tam nebola isla som k druhej a ta ma davala dohromady. Knecne sa nam to podarilo no bolo to mimomaternicove a prasklo mi to v lavom vajcovode tak mi ho museli odstranit a do tretice sa nam teraz podarilo no v 6tt som dostala od cerky kiahne nakolko sme boli v tom ze som ich uz mala. No zatial je vsetko vporiadku tak dufam ze to bude nadalej aj tak pokracovat. Pri dcerke nemam ani jednu fotku zo sona ani mi nikdy nepovedali aka je velka nic iba vsetko vporiadku. Teraz mam kazde sono fotku vzdy mi vsetko povie. Tak prajem vela stastia 🙂
@loprdkaja som v 6tt a moje má 4mm a lekár mi dnes povedal, že je všetko v poriadku a o dva týždne mám kontrolu. Ešte dnes mi zobrala sestrička krv na vyšetrenie a to beriem aj antibiotiká. 🙂
@loprdka takže tak v skratke som nedodala podľa mňa to nie je nič strašné a keď na to nič zlé nepovedala lekárka nemusíš sa báť. Len mi ženy strašne hysterčime. Ja tiež sa bojím a som na to sama no čo som počula tak dôležité je sa teraz V 1.trimestri s bábätkom rozprávať. 🙂
@jozan krásne sono 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?