Som v 6. týždni a srdiečko ešte nebije. Čaká ma svadba

2. jún 2022

Dobre rano. Idem sa vás opýtať ženy, včera som bola u mojej doktorky, tehotenstvo potvrdené 5apol týždňa. Srdiečko ešte nebilo. Na kontrolu mám ísť až o mesiac a ja som zabudla povedať doktorke,🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ že o mesiac a pol nás čaká svadba. Svadbu sme pripravovali rok takze meniť by som to nechcela. Od včera mi vŕta v hlave, či jej to mám povedať vzhľadom na tehotenstvo alebo stačí pár dni pred svadbou??? Čo si myslite? Čo by ste robili vy? Dakujem za rady.

kitycat
2. jún 2022

Nechapem velmi suvislosti...? Dr mas cez tyzden a svadbu snad v sobotu? Ci co je ohrozene? Tvoja kontrola ci tvoje ano lebo v case sobasa budes sediet na koze?

eva233
2. jún 2022

Všetko je ešte veľmi čerstvé takže bohužiaľ sa ešte môže stať čokoľvek. Svadbu by som nerušia a ak sa pýtaš či povedať doktorke ze budeš mat svadbu tak tej je to úplne jedno... Či si myslíš ze ti odporučí ju zrušiť? Určite nie😁... Ak bude všetko OK nemáš dôvod to nerušiť možno len sa psychicky a Fyzicky šetriť a nestat hneď vedľa DJa 😉... A gratulujem

autor
2. jún 2022

@eva233 Dakujem ❤️ Preto sa pýtam na názor na mk lebo nechcem ju zaťažovať. Jej môže byt moja svadba ukradnutá :D Vdaka 😘😘

vso10
2. jún 2022

Vydávala som sa niekedy na začiatku tehotenstva, jedinou nevýhodou bolo, že ráno som vracala a nemala som energiu, ale rodina a kamošky mi pomohli s chystaním 🙂 potom to bolo úžasné, krásne, užila som si svadbu. akurát som nepila alkohol, čo mi absolútne nevadilo. pripila som si tuším vineou alebo citronádou (viem že niekedy ženy riešia s čím si pripijú, no nemyslím, že by na tom nejak záležalo a ani si už po rokoch nepamätám akú nealko tekutinu som použila na prípitok, len si pamätám, že som vtedy tehotensky fičala na citrónoch a citronáde 😂). večer som zaspala vzhľadom k svadbe skoro, ale nejako mi to nevadilo a celkovo som si ten deň užila ❤️
a ešte ma napadlo, jedla som koláče bez alkoholu. síce do koláčov sa pridáva len malé množstvo a niekedy len aróma, ale nechcela som riskovať a mala som lepší pocit, keď som si dala koláče bez alkoholu...
Uži si svoj veľký deň a gratulujem k bábätku ❤️

autor
2. jún 2022

@vso10 a koľko ste mali ľudí? My 90 mame. To je dosť ale odvolávať už je neskoro :D

nina19833
2. jún 2022

Podla mna akoze tehotenstvo v akomkolvek stadiu nie je dovodom na odvolanie svadby. Ci sa citis nejak zle, alebo preco by si ju chcela zrusit?

kvetinka75
2. jún 2022

tehotenstvo nie je choroba. Tehotné ženy chodia do práce, šoférujú. Prečo by si mala rušiť svadbu - pokiaľ nemáš vážne zdr.problémy? Ved nemusíš tancovať breakdance

autor
2. jún 2022

@nina19833 nechcem ju rušiť a veľmi túžim aby bolo všetko Ok 🙂 je mi zle ale to je úplne pohoda, prirodzene

autor
2. jún 2022

@kvetinka75 :D áno máš pravdu

anjelicek26
2. jún 2022

Jedine, co sa zmeni je, ze nebudes na svadbe pit a pripijes si dzusom ;) Ked to nechcete hovorit este rodine (co odporucam v prvom trimestri), tak si s muzom mente pohare, nikto si to nevsimne, ked ti naleje casnik "nieco", co vyzera ako alko a bude to nealko...

vso10
2. jún 2022

@anonym okolo 40 ľudí. v podstate išlo o menšiu/strednú svadbu. na samotný obrad prišlo asi do 30 ľudí. potom večer na zábavu prišli viacerí kamaráti, ale to už zasa starší členovia rodiny pomaly išli domov, čiže naraz nebolo moc veľa ľudí a neplánovane sa vlastne hostia "vystriedali". ale to sme dopredu nemohli vedieť, že koľkí starší sa rozhodnú ísť napr o 22hej domov, lebo už boli unavení a tak... a zasa koľkí z kamarátov prídu na zábavu ešte za svetla a ktorí až za tmy 😅 ak Ti je zle, oddychuj, papaj po malých dávkach, stále niečo malé chrumkaj. no prinajhoršom sa vyvraciaš aj počas dňa svadby, to nie je žiadna tragédia, mnohé ženy vracajú počas tehotenstva a prežili sme to 😉 ak sa nebudeš cítiť na tancovanie, nevadí, povieš, že si unavená, bolia Ťa nohy, zatancuješ si so ženíchom niečo pomalé... ak nebudeš chcieť povedať o tehotenstve, pi vineu, je podobná ako šampanské, alebo nealko šampanské. ak to správne chápem, svadbu budeš mať +- okolo 12tt, to už možno aj budeš chcieť prezradiť najbližším (mama, ocko, najlepšia kamoška...), mohli by Ti pomôcť s tajným nalievaním nealko, alebo aspoň tajnou výmenou pohárov a nech sami vypijú to Tvoje alko 😂

patusss
2. jún 2022

Ja som pila na svadbe nealko šampanské, mali sme to dohodnuté s manažérkou reštaurácie...

bronik89
2. jún 2022

no neviem ved asi by som jej na tvojom mieste normalne zavolala a opytala sa ako by sa to dalo aby si aj ty s tym bola ok 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre