Som v 6. týždni a nie je vidno akciu srdiečka

simonkagasparova
21. sep 2020

ahojte dnesk som bola u svojho gynekologa a ten mi povedal že esťe nema reakciu na srdiečko som v 5 tyždni tehotenstva , a zajtra ma chcu poslať Na vyčistenie a predoperačne vysetrenie prosim poradte mi čo mam robiť

robin30
21. sep 2020

@simonkagasparova v 5tyzdni nie je nic vidno preboha ty cakaj este minimalne dva tyzdnr a tvoj doktor nech vrati diplom

brezza
21. sep 2020

Zeny to mate preto, ze chodite ku gynekologovi skoro. Treba aspon do 8 tyzdna pockat. A neverim, ze ta v 5 tyzdni posiela na kyret.

babulka97
21. sep 2020

@simonkagasparova v 5tt mi nebol ešte ani gestacny vak vidno, až v 6tt aj to ledva bolo vidno, to čakaj až okolo7,8tt, navrhujem zmeniť doktora
A prečo si v skupine januárovky 2021 keď si v 5tt ?

miiriaam
21. sep 2020

@brezza na jednej strane okej, je to skoro.. Na druhej strane kamoška šla tiež v 5tom a šla v hodine 12tej pretože mala mimomaternicove a keby príde neskor ma krvacie do dutiny brušnej..

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
21. sep 2020

@miiriaam pri mimomaternicovom musela mat bolesti brucha, pripadne spinenie - tym padom je jasne, ze nema cakat do 8tt, ale ma ist hned.
Ak tuto zadavatelka nema ziadne tazkosti, zbytocne sla skoro.

janickadr
21. sep 2020

Blbo si sa zaradil/-a. Staci sa vratit do lavice ZS a mozno nieco pochopis. Alebo aj nie. Asi b) je spravne, kedze ste sa so spoluziakmi o nieco stavili...

miiriaam
21. sep 2020

@veronikaszabova pýtala som sa jej niekoľkokrát a povedala, že mala bolesti úplne normálne.. Nie nejaké veľké a špinenie tiež nie.. Keby jej nepovedia ani nevie ze je to mimo..

diaalex
21. sep 2020

🙈🙈milión tém ohľadom tohto na MK 🙈 načo idete k lekárovi hneď ako máte pozitívny test??? Choďte po 8tt a už to bude jasne ...

sardinka32
21. sep 2020

@simonkagasparova Ak to nemas mimomaternicove tehotenstvo, nic Ta neboli, nešpiniš, nekrvacas, ja osobne by som nesla. Ved 5. tyzden je este velmi skoro, aby to gynekolog tak rychlo zabalil.

deti95060810
21. sep 2020

načo tam žienky cupitáte tak skoro .... Však to čakaj aspoň do 8 tt. Vtedy už isto je niečo vidno... Lekár ti asi zle povedal , lebo sa mi nezdá aby ťa v 5 tt posielal na čistenie...

janynyna
21. sep 2020

Neboj. Je to ešte skoro. U mňa videl akciu srdiečka až v 7tt.

ctrl
21. sep 2020

@simonkagasparova nápis sem ráno najlepšie medzi 7-8 hod. Dostaneš 100%odpoved . https://www.gynimun.sk/poradna/

daniela1911
21. sep 2020

Ja som bol v 5+tt a bol len gestačný vak, ďalšiu návštevu mi objednal na 8tt a už krásne bilo srdiečko. Čiže názor, že načo tam ženy chodia skoro, moc nechápem. Nemyslim to v zlom, ale mňa ako pevorodičku zaujimalo, či je všetko Ok. Neviem si prestaviť, žeby mi vtedy gyn povedal, že mám ísť na predopetačné... treba si vybrať dobrého lekára.

nela6
21. sep 2020

@simonkagasparova co ti ukazoval na utz? ukazoval, ze uz vidi embryo a ziadnu akciu? ako to cele vysvetlil? si si istá, ze 5tt? neber v zlom, niektore zienky nevedia tt vypocitat, nie je to uz 5t po ovulacii?

qetka
21. sep 2020

ako si vypocitala, ze si v 6. tyzdni? Datum poslednej MS mas aky?

nini1010
21. sep 2020

Chce ta poslat na kyret ked chyba akcia srdca v 6tt???To je bud vymysleny blud alebo sialeny postup doktora.V ziadnom pripade si to nedaj urobit.O 2 dni tam uz moze byt,to je jrozne skoro!Povedz ze chces 2 tyzdne pockat.Za ziadnubcenu ti nerob.Bezne lekari cakaju aj do 8-9 tyzdna ci sa rozbehme akcia srdiecka.Mohla si mat posunutu ovulaciu.

mariska1989
21. sep 2020

Presne ako píšu baby ešte máš čas ...ani sa nad tým nezamýšľaj všetko je tak ako na byť nieje hneď všetko .a čím skôr odchod od takého dr však to akési pako .

kajka951
22. sep 2020

Mne až v 7tt prvý raz videli akciu

mima173
22. sep 2020

@simonkagasparova v prvom rade výmeň gynekológa 🤦🏻‍♀️ Aktivita srdiečka je zvyčajne v 8tt, niekedy aj už od 7tt. Určite počkaj! 🙏🏻

blondie333
23. sep 2020

Ahojte dievčatá, tak ja sa k Vam pridávam a píšem skúsenosť...po 9mesiacoch snaženia s manželom sa nám podarilo, otehotnela som - radosť preveliká... Poslednú menštruáciu som mala 21.7.2020, cyklus som mala taký šialený posledný rok (raz 32 dní, inokedy 35 a pár krát aj 39 dokonca), na kontrole som bola 7.9.2020, vyzeralo to OK, ale vraj je plod nejaký malý, ale však nevadí, mám prísť o 2 týždne.

Medzičasom som začala jeden deň krvácať, 16.9. som bola na urgente, kde mi zistili hematóm 20mmx14mm, dostala som nejaké dve injekcie a duphaston + prísny kľudový režim. Na urgente sa doktor nijako nevyjadroval k veľkosti plodu...

Včera, teda 22.9. som bola na kontrole u môjho gyn, ktorý povedal, že hematóm tam už nevidí, takže zrejme sa ozaj vstrebal, ale že plod sa mu zdá veľmi malý, že sa podľa neho nevyvíja a nevidí akciu srdiečka. Podľa tabuľky a poslednej menštruácie som mala byť 8tt, dokonca aplikácia v mobile mi podľa poslednej menštruácie píše 9tt. Doktor povedal, že plod vyzerá ako v 6+0, že vývoj je podľa neho veľmi pomalý a nevidí to pozitívne, ešte že ma pošle za jedným doktorom a potom sa rozhodneme, či ukončiť (??), no mne nebolo viac treba...

Trošku som sa opustila, ale teda išla som hneď do nemocnice za ďalším gynekológom pre potvrdenie verdiktu, ten mi povedal, že by to ešte neriešil ukončovaním, pokiaľ nemám žiadne zdravotné komplikácie aktuálne - hematóm bol preč, nekrvácam, nemám bolesti... napísal do správy údaj CRL 3,3mm, čo teda ozaj zodopvedá len nejakému 6tt, čo som si našla info na nete... a kontrola o týždeň, že sa uvidí. Akcia srdiečka teda ešte nie je.

Včerajší deň bol pre mňa peklo, ale nezostáva mi nič iné, len myslieť pozitívne. Verím, že to bude v poriadku... napíšem o týždeň ako to dopadlo.

Čítala som tu na MK veľa prípadov, kedy doktor posielal ženu na kyret, lebo plod sa vraj nevyvíja, a ozaj za to mohla len posunutá ovulácia, dnes sú z toho zdravé krásne detičky. Verím, že by to mohol byť aj môj prípad.

daniela1911
23. sep 2020

@blondie333 držím veľmi palce ❤️

blondie333
23. sep 2020

@daniela1911 Ďakujem ❤

simonkagasparova
autor
24. sep 2020

To bolo takto .. Ja som dostala krče v bruchu , a tym padom som šla do nemocnice a až na sone my zistili že som tehotna 5,tyždnou a ešte nevideli akciu srdiečka .. Bola som tam 4 dni na pozorovaní a to som sa ani nešpinila ani nekrvacala , a o dva dni som zase šla na sono a zase nič ziadna akcia .. Poslali ma domov a povedali mi aby som o tyždeň šla ku svojmu gyn.. Tak som o tyždeň šla a ten mi urobil sono na brucho a ptm od spodu a zase nevidel akciu srdiečka .. A to mi meška menstrulacia mesiac od augusta do teraz a keď mi povedal že akciu srdiečka nevidi a že v 5 tyždni ma už vidieť akciu žial umňa to tak nebolo .. A povedal mi že asi je to vo mňe mŕtve 😢 preto že nevidi akciu srdiečka .. V teň deň som bola nadné a vypisal ma na vyčistenie , ale ja som tam nešla .. Lebo ja verim a citim to že moje dieta žije preto že nevidi ešte akciu srdiečka neznamena že je dieta mŕtve vsak ? Ženy ?

blondie333
24. sep 2020

@simonkagasparova no tak toto mi príde ako absolutna blbosť, veď srdiečko má byť vidno až od 8tt najskôr. Určite nechoď na žiadnu kyretáž, kým to nebudeš mať potvrdené aj od iných doktorov, tento sa mi ozaj nezdá, čo ťa posiela na kyret v 5tt preboha... držím palce

sense
24. sep 2020

@simonkagasparova tak v 5 TT akciu neuvidí...
Počkaj do 8tt a nechaj di urobiť sono.... Bud ta poteší, alebo sa to dovtedy spustí samo... Kľudne zajdi aj k inému pre ďalší názor...
Každá žena co po dieťati túži si praje a verí... Ze predsa bude všetko ôk...

simonkagasparova
autor
24. sep 2020

Ženy keď mi meška od augusta do teraz koľko možem byť teraz 5 ? Alebo 6,tt lebo som sa ani nespitala od tolkeho stresu

simonkagasparova
autor
24. sep 2020

@blondie333 Ďakujem veľmi pekne😉

ladyloo
24. sep 2020

@simonkagasparova kolkateho ti zazacala posledna menstruacia? august je siroky pojem

simonkagasparova
autor
24. sep 2020

Od 1 augusta do teraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre