ahojte, prosim vas baby, koncim 6tyzden a každé rano sa zobudim okolo 3:30-5:00 kvoli tomu ze musim ist na malu, a uz neviem zaspat. Doteraz sommala vzdy problem s tym ze som sa nevedela zobudiť (naozaj som bola velky spac) a teraz toto. Vecer byvam velmi unavena ale skor ako o tej 21:30 nejdem spat, ze by som mala dost spánku uz o tej 4 rano. Napr dnes som isla spat az o 00:00 lebo sme na návšteve a uz o 4:40 som kukala do blba.. Mne to potom cez den chyba a neviem sa dočkať vecera kym si budem moct lahnut. Popri tom mi je trosku aj zle ked som tak skoro hore, ale nic mimoriadne len taky zvláštny pocit v zaludku. Prve tri dni po vymeskani ms som sa budila takto rano kvoli bolesti v podbrušku, co som myslela ze uz to pride, a nic.. Vtedy som chápala ze sa budím na tie kŕče ale teraz? Ved ako mam čerpať energiu ked som od 4 hore? :( neviete co by som mohla pre to spravit aby to ustalo? (Vody tiez nepijem viac ako pred tehu, a vzedy som v noci nechodila na wc)
Dakujem ;)
@cvakatko Ahoj, nespavost je pomerne normalna v zaciatkoch tehotenstva. Mozu za to zvysene hladiny hormonov a celkovo tie obrovske zmeny v tele, ktore prebiehaju. Poradit sa da len preventivne - nepit vela vody pred spanim, vetrat izbu, oddychovat aj pocas dna, kedy sa da. Po 12tt by to malo prejst, ked sa hormony trochu ustalia. Nespavost sa potom zvykne vratit v poslednom trimestri kvoli velkemu brusku, paleniu zahy, castemu chodeniu na zachod a bolestiam chrbta 🙂 Nie je to nic prijemne, ale su aj horsie veci.
Drz sa.
Pravdepodobne by to malo prejst,lebo tehotenstvo pronasa so sebou vela zmien.len potom bude brusko velke a opet ku koncu tehu sa nevyspis prenho.
@cvakatko ja som v 5tt nespala asi 4 dní vkuse takmer vôbec. Max 2-3 hodky prerusovane. Potom to zo dňa na deň prešlo. Držím palce nech prejde aj tebe.
Pri 2 a 4 tehu som mala opačný problém - kade som chodila tam som spala. nespavosť je prvý príznak depresie. Nemala si posledný mesiac veľké stresy? Ale môže to súvisieť aj s tehu a po čase to môže prejsť aj samé. Kúp si magnézium. To v tehu môžeš. Prajem príjemné tehu. 🙂 🙂
aj ja som mala podobný problém vždy, keď som bola tehotná. Pri prvom dieťati som sa tak trápila až do pôrodu, ale pri druhom a treťom som to urobila tak, že som pila doobeda veľa, poobede menej a večer, po takej 17, 18 hodine som už nepila nič. Potom som už nemusela ani v noci chodiť na malú a normálne som sa vyspala.
Dakujem za rady.. Tak asi len vydržať 🙂 zo stresu to nebude urcite... Skusim menej pit pred spaním a uvidime ;) ved nieco treba aj obetovať vsak 🙂
Ani som doteraz nevedela ze aj takyto problem je v zaciatkoch.ja som bola naopak prvy trimester taka unavena ze keby som sa na 2 minuty oprela o stenu tak zaspim a chodila som spat o pol 8 vecer a spala az do rana 🙂 🙂 potom to preslo.a potom narastlo brusko a bolo po rannom spanku 🙂
takže ja tak isto neviem spať :/ o pol 4tej hore idem cikať a potom už len čakám kedy mi budík do roboty zazvoní :( katastrófa
Ahoj miku1 aj ja som akurát v 5 mesiaci a budím sa v noci :D to je asi predpríprava na mimi 🙂
Co by som dala za to keby chodim v noci len raz cikat 😀
Dievča zvykaj si....bude to ešte zaujimavejšie. S velkým bruchom si budeš len poziciu na lezanie hladať niekolko minut. A ked sa male narodí tak o spanku celu noc mozeš len snivať, budeš hore niekolko krát za noc. Samozrejme su aj take deti čo ukazkovo spia...
Ja ked som nemohla spať tak som proste zatvorila oči a hovorila si ze to pride...a tak aj bolo, zaspala som. Dnes nemám problém zaspať, v noci ,,straším,, lebo mala chce jest a ked ju konečne uložím tak padnem ako podťatá do postele a spim...ani vhodnu polohu hladať nemusím. 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@cvakatko jaj milacik, bude to horsie. S rastucim bruskom viac "nepohody". A cez den to nemozes dospat? Skus ist na zachod so zatvorenymi ocami. Mne to obcas pomohlo aby som zaspala. 😉