Ahojte mám otázku....dnes sme boli na sone podľa lekára sme 6tt+1 no plod nevidel...vak aj zltko vraj tam je ale plod zatiaľ nie😢máte niektorá s tým skúsenosť?o 2 týždne ideme na kontrolu a uvidí sa či pojdem na cistenie abo nie😔strašne sa bojim s prvým dieťaťom.sme takýto problém nemali ale nato ze som tehu som pri malej prišla až v 8tt ...stresujem a bojím sa zbytočne či ako je to možné že by sa plod so ❤potom už objavil?
Ja osobne si myslim, ze si bola na sono velmi skoro. Nie si jedina s takouto skusenostou. Pravdupovediac, nechapem, naco sa zeny tak ponahlaju k lekarovi. Potom nie je nic vidno a zeny stresuju. Staci medzi 8-10 tyzdnom. Myslim, ze aj ty si tam bola priskoro. Je velmi pravdepodobne, ze za par dni by uz lekar nieco videl.
6tt je strasne skoro na predcasne zavery
sama si dala odpoveď....Prišla si v 8tt....tak to je všetko...nabudúce tam choď ešte o týždeň - dva skôr...😉
@luckaajurko
ahoj. Je spravne ze si sla skorej. Vzdy je potrebne skontrolovat ci je mimi v maternici. Ak nie budu ta viac sledovat. Mne skora navsteva doslova zachranila zivot. V maternici nic nebolo a bolo z toho mimomaternicove s prasknutym vajcovodom. Nikdy by som neodkladala navstevu na 8 tt alebo nebodaj neskor. Ale v tvojom pripade je tam vacok a plod sa este moze v pohode objavit. Uz aj so srdieckom. Drzim palce.
Ani u mna v 6tt nebolo este nic vidiet, len mi povedal ze som tehu.
Tak isto aj ja potvrdila mi to až neskôr neboj nič 🙂
@eliene No ja som im tam skoro v ordinácii odpadla keď mi to povedali že možno pôjdem na čistenie 🙈že žiadny plod tam nie je vidieť...a tebe kedy bolo vidieť vôbec aspon plod?ja mám teraz vydržať 2 týždne dovtedy ma aj spal trafí
No ja som bola 6 decembra tam nevidela nič az 7 januára už som dostala aj prvú fotecku takže cca som bola v 2 mesiaci 🙂
@luckaajurko Nechapem preco Ta tak vystrasili 😑 pristup jak.. naposledy ked som otehu na prvom uzv som bola 5tt+6 bol vidno vak a o 2 tyzdne 7tt+6 uz aj plod a srdiecko tak bud v pohode 😊 A ako pisala mawiya niekedy lepsie prist skoro a potom trebars o 2-3 tyzdne ako neskoro kvoli takym pripadom, nikdy nevies.. A drzim palceky ✊
@luckaajurko lekari su necitlivi.. ja som si MA presla - v piatom tt sme boli potvrdit tehu, a objednali ma na 8tt, aby pozreli potom srdiecko, a vsetko vyzeralo ok.. ale v tom 8tt mi povedal, ze bohuzial, je to take ako v 5tt, nevyvija sa, srdiecko ziadne.. ale v tom 5tt to vobec neriesil, sam povedal, ze je hrozne skoro, aby nieco bolo vidno.. a mne ani vo sne nenapadlo, ze by nieco nebolo ok.. len si mala blbeho dokiho..neboj sa, treba vydrzat do 8tt a uvidis. drzim palce!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
U mňa v 5tt nebol ani len žĺtkovy vacok a v 6+2tt už aj srdiečko bilo čiže žiaden stres 🙂