Som v 6 týždni a cítim sa chorá

trish31
4. mar 2013

Kocky,som v zahranici,k lekarovi sa dostanem az o mesiac a nemam sa s kym poradit,je to moje prve tehu a neviem,co je celkom normalne a co nie.Uz par dni sa citim chora.Stipu ma oci,mam pocit teploty ale teplotu nemam,bolia ma svaly akoby po svalovke,a to som nateraz zrusila posilku,vyhodil sa mi herpes na pere ako vzdy pri chorobe,boli ma zaludok.Prosim Vas,mali ste podobne problemy?Ja niekde citam,ze je to normalne,niekde,ze nie.Vdaka

tinka.binka
4. mar 2013

Presne v takej situacii som bola aj ja pred 2rokmi. Zili sme este v Londyne, ze som tehotna som zistila asi v 3.tyzdni, hned som isla k dr, ale ona vobec nic... Ze musime pockat do 3.mesiaca, potom ma posle na kliniku a este ma "povzbudila" ze ak sa nieco stane, nech si z toho nic nerobim, ze to sa stava... Tava;) Automaticky ma ale zaockovala proti chripke, ze som rizikova skupina a ja som potom pekne krasne ochorela na asi 2 tyzdne - a to poriadne. V UK mi nechceli dat ani v lekarni nic na nadchu, ze ked si myslim, ze som tehotna... Citil som sa strasne bezmocne, tiez nase prve dietatko, no hroza. A tiez som sa citila potom asi v 2.mesiaci chora, do konca tretieho. Mozno preto, ze som ani raz nevracala, ale bolieval ma zaludok, svaly a ta nekonecna unava!! Ale ako skoncil treti mesiac zacalo najkrajsie obdobie, ani raz som nebola chora, nebolela ma hlava.. Drzim silno palce, hlavne ziaden stres a ak sa da, cim skor k dr!! Ked som sa ja dostala na svk, hned som dostala tabletky na udrzanie. Opatruj sa

xlucia
4. mar 2013

@trish31 herpec a bolesti zaludka nemaju nic spolocne s tehotestvom. takze to ze sa citis chora nie je ok.

xlucia
4. mar 2013

@tinka.binka tehotne sa neockuju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ti pekne pomohla 😲 😲 😲 😲 😲

trish31
autor
4. mar 2013

@tinka.binka dakujem..presne tak sa citim ako mi pises.... 😒

trish31
autor
4. mar 2013

@xlucia no neviem,ved kazda druha ma bolesti zaludka,ci?

xlucia
4. mar 2013

@trish31 v 6 tt ta nema preco boliet zaludok. a herpes uz vobec. nie. mas oslabenu imunitu treba sa liecit. tehotnu nema co boliet, jedine ze by masivne vracala, co vsak ty nepises. aj na tehu priznaky mas este dost skoro, este maju pozvolna len zacinat.

trish31
autor
4. mar 2013

@xlucia nuz,ja som citala,ze v 6.tyzdni uz kludne mozem mat tehotensku nevolnost...a preco by som musela zvracat?Moja mama nevracala pri ziadnom dietati,a to sme styria.A uz vobec nie masivne.

katulka1141
4. mar 2013

trish31 ja som tak citili a to som nevedela,ze som tehotna.okrem herpesu tie nikdy nemavam.skus si urobit kapustnicu alebo jablkovo mrkvovy salat na povzbudenie.a tie bolesti zaludka ja som musela mat nieco v zaludku skoro stale.u kazdeho to je individualne. 😵

trish31
autor
4. mar 2013

@katulka1141 dakujem Kati,aspon vidim,ze nie som sama,lebo@xlucia mi tu pise,ze na priznaky je este skoro....nuz tak teraz neviem ci som blbo informovana alebo...

xlucia
4. mar 2013

@trish31 motas. ja som ti pisala ze aby ta bolel zaludok, ak nie si chora, musela by si napr. zvracat. len tak, pretoze si tehotna ta nema preco boliet zaludok.myslim ako ze tehotenstvo nie je dovod na bolest zaludka.
boli za zaludok, svaly, mas herpes. cize mas asi virozu.

sabina1975
4. mar 2013

@xlucia to je blbost ja som tiez v 6tt a nevraciam no zaludok ma boli neskutocne ako by som zjedla kamene pred tehu som tento problem nemala zaludok mam v poriadku a toto je moje 4 tehu mam uz dvoch synov a pri kazdom tehu som mala taketo stavy

trish31
autor
4. mar 2013

@xlucia nemotam.Musim zakonite zvracat aby bolest zaludka suvisela s tehotenstvom?Motas ty.Ano,ved ja viem ze mam virozu.Dakujem za objasnenie.JA sa len pytam,ci je to normalne,ci to malo viac zien v prvych tyzdnoch,alebo to mam len ja a je to nenormalne.Thats it

trish31
autor
4. mar 2013

@sabina1975 podla nej ale musis zakonite zvracat ak som to spravne pochopila..hej hej zaludok ma boli akoby mi na nom niekto sedel...

xlucia
4. mar 2013

@trish31 ok, ako myslis 😉

sabina1975
4. mar 2013

ano a mam mierne zvysenu teplotu cca 37,2 a citim sa pod psa chodim z roboty ze ledva taham nohy za sebou a vecer zaspim este pred 20.00

diusik
4. mar 2013

@trish31 ja som tiez podobne mala,teplota,trpnutie ruk herpes,podobne ako pises,podla mna to je normalne,je to velka zmena pre organizmus...a mne bolo do 5.mesiaca strasne zle od zaludna...

trish31
autor
4. mar 2013

@diusik uf,tak naozaj nie som sama ako vidim...co ti pomohlo?

trish31
autor
4. mar 2013

@sabina1975 rovnako..ja ale nemam teplotu,merala som,len citim teplotu ale nemam ju

lauritka
4. mar 2013

@trish31 na zaciatku tehu je normalne, ze si chora, vela tehuliek tak bolo, aj ja. jediene, co si teraz mozes dat su nejake homeopatika na chripku, oscillom.. neviem, ci tam tae su , a paralen. len pit cajiky, vitaminy a klud na lozku. ale take bez kofeinu samozrejme.zaludok t ako boli ?? maz tazobu ?, ako ked sa velmi najes ?? lebo to moze byt aj zaciatok tehu nebolnosti.
ah a este je vyborny silny kuraci vyvar.

diusik
4. mar 2013

@trish31 nepotesim ta,ale vobec nic mi nepomohlo ☹ od zazvorvych tabletiek cez vsemozne babske rady,vseto som skusala,proste to trebalo len vydrzat.Jaj,uz si pamatam co pomohlo 😀 nemysliet nato,upratovat,zaujat si mysel niecim inym...

willy_wonka
4. mar 2013

@trish31 ja by som riesila ten herpes....chod do lekarne,nech ti na to nieco daju,vhodne aj pre tehulky.

trish31
autor
4. mar 2013

@lauritka vies co,vecer to zacne,taka tazoba,neviem ist ani na toaletu....Snazim sa jest pravidelne,aspon troska lebo mi moc jedlo nechuti....Pojdem sa na tie homeopatika spytat.Dakujem,si ma ukludnila troska.Vela citronu pijem,stavu si vytlacim,snazim sa jest zeleninu,jem tehu vitaminy,snazim sa,aj ked mi to moc nejde do tela

trish31
autor
4. mar 2013

@diusik hej hej ved uz sa idem vytrepat z postele a daco robit 😀

lauritka
4. mar 2013

@trish31 ano, take ako zaludok v krku.. nesmies sa nechat vyhladovat, stale maj po ruke nieco na zakusnutie. teba to len predychat, aj ja som to tak mala.. na herpes si daj zubnu pastu 🙂
ja som edavno mala chripku a bolo mi hrozne, tiez do mna nic neslo.. papaj skr len take kasovite jedlaa vyvary..

trish31
autor
4. mar 2013

@lauritka hej presne....ano,robim si polievky,ale napriklad ja milujem spenat vcera som si urobila a taaaaaaaak mi z neho prislo zle ze som ho musela odlozit

lauritka
4. mar 2013

@trish31 nooo 🙂 menia sa ti chute.. mne chutila zemiakova kasa a normalne ju nemusim .. :P

trish31
autor
4. mar 2013

@lauritka presne tak,a zas som neznasala plnenu papriku,no pred par dnami som si ju aj veruze uvarila 😀 ja neviem teda,xlucia pisala ze je to skoro na priznaky....

lauritka
4. mar 2013

@trish31 nie je to skoro, ja som priznaky mala uz pred prvym testovanim.. to je velmi individualne.. niekto nema priznaky vobec, niekomu zacnu skor , niekomu neskor, nie sme stroje, to sa neda pausalizovat 🙂

trish31
autor
4. mar 2013

@lauritka zdielam tvoj nazor 😉

katulka1141
4. mar 2013

mne jedine co pomohlo bolo nemat pocit hladu,lebo akonahle som bola hladna mala som pocit ako keby som mala kamene v zaludku.musel som jest skoro kazde 2 hodiny. a co sa tyka toho,ze kedy mas prve priznaky tak je to individualne.ja som tusila,ze som tehotna este predtym ako mi test ukazal .Som si myslela,ze budem chora.vsetko ma bolelo,bola som unavena a citila som sa ako keby som mala chrpiku.aj teraz ked ide na mna viroza tak prva pomoc je kysla kapusta a jablkovo mrkvovy salat s citronom.je to aj zivotabudic a mozes to jest aj v tehu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre