Ahoj baby 🙂 prosím Vás o Vaše skúsenosti.
Včera som bola na sone a bol vidieť len gestačný váčok o velkosti 5,2 mm. Podľa prvého dňa poslednej menštruácie by som včera bola 6+1, ale ovuláciu viem, že som mala 2.5.22 (podľa ovulačného testu), mala som až 38 dňový cyklus. Mám teda za to, že tehotenstvo môzme byť mladšie, ako podľa lekárskych tabuliek.
Mam za sebou už dva potraty, kedy sa vždy objavil len prázdny gestačný váčok, preto mám teraz taký strach.
U lekára som bola hned ako som objavila pozitívny tt, boli sme tak dohodnutí.
Predpísal mi fraxeparin a ultrogestan.
Malú nadej mi dávajú silnejúce tt, aj keď viem, že to nemusí nič znamenať. Prvé dve tehotenstvá som na tt mala len slabe čiarky, teraz sú to poriadne čiary.
Ak máte podobne skúsenosti, tak mi prosim napíšte 🙂
Prikladám fotku UTZ a posledného tt.
Mne bolo vidieť až 7tt.. tak zatiaľ treba byť v kľude
@simonakralickova ja mam termin porodu podla sona posunuty oproti terminu posla menstruacie skoro o dvavtyzdne, toez na zaciatku to nesedelo ako u teba…
Ale ved si len na zaciatku piateho tyzdna...kazda mame ovulaciu inak, to nemozes takto ratat... a to ti vsetko sedi... ukludnit sa a pockat na dalsiu kontrolu.
Nebala by som sa, keby za sebou nemám dva potraty, čo je asi pochopitelné. Snáď bude všetko ok 🙂
@simonakralickova ahoj, my sme sa snažili 1.5cize sme na tom rovnako časovo 😊 ja som bola dnes na sone a mám aj skoro rovnako veľkú bublinku, 5.95mm 😍 na ďalšiu kontrolu mám ísť 3.6 že tam už by mohlo byt vidieť viac, a ty kedy? 😊 inak podľa ms som aj ja 6+4 😅
@esmee3 haha tak to budeme mať rovnaký termín pôrodu😂 teda snáď
@simonakralickova áno, ja som čítala že gestacny vak má mat v 6.týždni cca 0,3-0,7cm. Čiže sme v norme 😊
Zbytocne. Si prilis kratko tehotna na to aby tam bolo nieco vidiet. Chod na sono neskor aby ti uz mohol potvrdit lekar aj srdiecko 🙂
Inak ďalšiu kontrolu mám 30.5, tak dám vediet´, ale veľmi ste ma ukludnili.
@simonakralickova ved mas krasny tehu test❤️ a sono riesit 4+2tt je uplna strata času. Tes sa a pockaj si este 2 tyzdne. To uz bude vidno aj srdiecko.
@simonakralickova ahoj ja mam presne takuto isto skusenost a je to v poriadku aj ja som mala na 4tt bodku na utzv a to 7.3mmm a no o tyzden to uz bolo 19.mm a uz aj vak s mini plodikom takze pohode poslem fotky na porovnanie ta prva je z prveho utzv
@srdiecko99 a toto uz teraz 5tt
6+0 tiež len gestacny a zltkovy vak. Cyklus 30 dňový a ovu v strede. Teraz som už v 30 tt
@simonakralickova na výpočty by som sa nespoliehala. Ja som mala poslednú ms 14.3.a potom už nič. V apríli som mala negatívne testy a v polke mája pozitívny. Takže podľa ms by som mala byt v 11tt ale podľa Sona kde bolo vidno babo jeho veľkosť bola 0,47cm a už bije aj srdiečko mi Dr povedala ze to je 6tt. Radšej by som ešte počkala na ďalšie vyšetrenia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?