Ahojte baby ... podľa počatia by som mala byt 6tt
V nedeľu na ultrazvuku to som bola (5+5tt) mi lekárka videla iba malú bublinku... HCG som mala 1880 ... nieje to malo ? Malo by tam byt už niečo viac ? Doktorka má poslala domov s tým, že mám ešte týždeň počkať a ísť ku gyn. vtedy by už malo byt vidieť či sa tam niečo vyvíja alebo je to bezplodove tehu 😑 :( je to naše vysnívané bábätko tak mám strach, aby to bolo všetko v poriadku 🙏
@barbora0308 ďakujem, upokojila si má 🙏 tiež som išla do nemocnice s tým, že mám spinenie .. doktorka povedala že kým to nieje krvácanie nejde o nič ... a krv tam nevidela
@micaela12 podľa mňa to je ok na ten týždeň. O týždeň budeš múdrejšia. Teraz ti ostáva len veriť a dúfať, prípadne sa pomodliť. Držím palce
Ja som mala v 5tt+5 tiež len bublinku, v 6tt+6 už bolo aj srdiečko. Veľmi dlho sme malú volali bublinka 😁. Teraz má 9 mesiacov 😊. K HCG sa vyjadriť neviem, to mi snáď nikdy nebrali…
Ahoj, to je ešte veľmi skoro na videnie niečoho, mne doktor na prvej prehliadke rovno povedal, nech sa prídem ukázať až v 10.týždni, že teraz by aj tak nič ešte nevidel a mohla by som byť zbytočne v strese...samozrejme, ak by som mala nejaké problémy, tak aj skôr.
treba si nastudovat biologiu a budes hned chapat, ze v 6tt neuvidis dieta s nohami, rukami... ale presne to, co hovoris 🙏
@micaela12 ahoj. Ja som akurat vcera bola u lekara (6+1) na prve sono. A tiez mi vravel, ze je to mensie ako by malo byt, srdiecko nebilo este tak tiez mam teraz stres.Zltkovy vak tam bol a hcg mi namerali 17500. Mam prist o tyzden ci sa to vyvija a srdiecko rozbucha.strasne sa bojim 😔 prirodzene sa nam dlho nedarilo - vlastne ani nepodarilo. Toto je po inseminacii, uz som sa tesila a zase ma panika prepada 😥
@no_co_uz ahoj, hodnota HCG je už dosť vysoká ... to oproti mojej ale tiež tie hodnoty sú u každého iného a rozptýlenie je vysoké ...
Snáď za týždeň, dva už ti tam bude bit srdiečko ako zvon 🙏 viem, ako sa cítiš tiež sa stresujem, aby to bolo všetko v poriadku keďže bábätko sme veľmi chceli a podarilo sa nám po 6 mesiacoch 🙏
@micaela12 ja som uplne mimo teraz uz fakt. Hodinku po tom co som prisla domov mi volal lekar, ze : aj ked na sone to vyzera uplne, ze na prd, ako missed abort - akoby sa prestal plod vyvíjat v 4-5 tyzdni, tak HCG, ze mam dobre hodnoty vraj za 6 dni mi stuplo zo 17500 na skoro 35000. Mam prist zase vo stvrtok na krv a v pondelok na sono 😢 uz som z toho unavena. Raz to vyzera zle, potom mi daju nadej, o tyzden to vyzera zase zle, v papieroch cierne na bielom - zamlcany potrat, teraz zas mi dali nadej 😢 a o tyzden mozno zase od znova pojdem s placom od lekara. Nerozumiem tomu. Bola som "chora" cca v case 4-5 tyzdna - mala som fakt brutalne crevne problemy a neskutocne hnačky. Mohlo by toto spomalit vyvoj plodu ? ze mala by som byt v 7+0 , ale realne som este len 5+6 napr. lebo nemal plod vyzivu pocas choroby? Fakt uz neviem co si mam o tom celom mysliet.. Uz ci to bude dobre, ci zle, hlavne uz chcem vediet na com som a nie dookola nádej/sklamanie
@barbora0308 prosím vás ja by som mala byt 8tt v piatok včera som bola na Sone a povedala ze je to malinke ze max tak na 7tt a nevidela žiadnu reakciu srdiečka mam prísť o týždeň len mi ešte pripomenula ze ak v utorok bude vidieť tak sa nemám moc tešiť spinim cca od prvého mesiaca môže byť ze sa ukáže srdiečko?
Moje prvé tehotenstvo bolo v poriadku a malý mal len 2320g keďže mam len 153cm je možné že preto to mam posunuté keď nevidno srdiečko?
Dakujem
@petraseligovaplac Tak treba dufat a verit, ze sa srdiecko ukaze. Spinenie na zaciatku tehu moze naznacovat dve veci, aspon, tak mi povedal moj gynekolog. Bud zacinajuci potrat alebo uhniezdovanie plodu. Ja by som na vasom mieste nasadila vyssiu davku kyseliny listovej a urcite by som sa spytala gynekologa, ci by nebolo vhodne nasadit progesteron na udrzanie tehu. Treba hlavne ale verit, drzim palce 🤞!
@barbora0308 beriem dhufaston už druhý týždeň a špinenie ustúpilo len prečo mi to potom nevychádza keď poslednu ms som mala 5.1. Kyselinu beriem dva krát denne neviem ci môžem viac keďže Dr. Do piatku nepracuje..
Dakujem veľmi pekne
@petraseligovaplac Tak si myslim, ze z vasej strany je to aktualne maximum co viete spravit, este sa skuste pozitivne naladit a verit, ze bude vsetko okej. Ono mozno ste naozaj mali posunutu ovulaciu a babatko sa ukaze neskor. 👍
@barbora0308 len neviem ako to urobiť a svoje myšlienky tak aj nastaviť keďže ta Dr. Co mi robila sono ako keby ani nemala sajnu o tom co robí.
A tak arogantne nečakajte zázraky neviem naozaj ani spať nemôžem ale ďakujem veľmi pekne za vaše odpovede
@petraseligovaplac ahojky, ako si dopadla po kontrolnom sone?
@micaela12 ja som bola v 6tt prvý krát na sone a mala som len prázdny vak a žĺtok a dva dni na to na sone mi už bolo pekné vidno embryom 🙂
@marrycvengrosova tak ja uz som 11 tt ☺️ Tiez ked som bolą na prehliadke v 6+5 už bolo pekne vidieť srdiečko aj malú husenicku 🙏 asi sa príliš skoro neoplatí chodiť na ultrazvuk keďže tam ešte nemusí byt nič vidieť a zbytočne sa mamičky potom stresujú ako aj ja 🙈
@lucka_lullu ahoj, tak nakoniec ten plod nerástol a nevideli ani srdiečko takže bohužiaľ dali mi injekciu ale nič sa nedialo tak som šla na kyretaz aj keď mi Dr povedala ze plod tam už nieje aj keď som vôbec nekrvacala tak neviem kde ten plod zmizol takže v stredu som šla na kyretaz :(
@petraseligovaplac to mi je ľúto, veľmi 😔prajem ti, nech sa rany rýchlo zahoja❤️
@petruska3331 neplač, sám doktor povedal, že nič nie je stratené 🙂. V ktorom by si mala byť týždni? Ja som v 5tt+5 mala tiež len bublinku, až o týždeň neskôr bolo vidieť plod.. Drž sa nádeje a mysli pozitívne, aj to pomáha. Držím palce 🤗
@jazula no ultrazvuk z dneška píše 5tt +6d
@petruska3331 tak ja som mala v takom týždni rovnaký obrázok, len bublinka…v pondelok mala naša bublinka 15 mesiacov 😉. Verím, že budúci týždeň, tam už bude u teba aj fazuľka 🙂
@jazula kiež by si mala pravdu 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🙏🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@micaela12 V 6tt je este normalne ak nie je vidiet plod iba gestacny vacok. U mna to nebolo tiez inak 🙂 v 8tt uz bolo nasledne pekne vidno aj akciu srdiecka a to som od zaciatku do 10tt spinila, takze ja som mala tiez velky strach. Aktualne som v 22tt a zatial vsetko OK. Drzim palce 🤞 urcite sa babo ukaze, hlavne sa snaz byt v klude a mysliet pozitivne.