Maminy buduce maminy chcem sa spytatv som tehu momentalne 5+5
Pri gyndosovi som bola vo stvrtok avsak akonahle myvdal fotku zo sona vsetko co som sa chcela spytat som aj zabudla...takze idem si po radu k vam..vela clankov je na nete co vsetko sa nemoze jest ked je zena tehu avsak co som aj vela citala tak dost vela zien si veru neodopiera ale predsa chcem sa spytat aky mate nazor na bryndzu normalnu z obchodu plesnive syry aj blakanske..mozem nemozem?nezjem toho tonu samozrezme😎😎😎a este jedna otazka mozem sa ist dade okupat do aquaparku alebo tak keby som si dala ten ochranny tampon??? vdaka za vsetky odpovede
S kúpaním suhlasim s
@moninka666 .
Čo sa týka ostatného-si len tehotna a nie chora. Ja som ani pri jednom tehu neriešila co môžem jest a co nie. Jedla som vsetko. Aj Nivu a ine plesnivé syry-ako pises-nezjes toho tonu. Moja rada-menej čítať (teda hlavne "dobre mienene rady" od paranoidnych žien) a viac si užívat tehu.😉
dakujeeem😁
tie aquaparky a termálka by som vynechala, ak tak doma v bazéne
a ohľadom stravy môžeš jesť čo chceš, samozrejme všetkého s mierou 🙂
Kľudne jedz všetko- ale s mierou samozrejme 🙂 a čo sa týka kúpania, ja som bola v termálnych kúpeľoch v prvom trimestri. Nikto ti nezaručí, že všetko bude v poriadku, ale to nemusí byť, ani keď budeš sedieť celé tehotenstvo doma. Ja som robila relatívne všetko, kým mi ešte nezavadzalo bruško, jazdila som aj na bicykli, letela balónom a podobne. Takže podľa mňa najlepšia rada je, aby si zabudla na všetky dobre mienené rady a počúvala svoje telo. Samé ti povie, čo je ešte ok, a čomu sa radšej vyhnúť.
Pane Bože, prečo nás trestáš takýmito spoluobčanmi s takýmito otázkami....
@moninka666 aaach dieťa zlaté.. kúpať učite nie a tobôž nie v aquaparku. to ale nevydržíš cca rok bez kúpania?
Ja keď som sa pýtala na hocičo mojej gynekologicky, tak mi povedala, že som tehotná a nie chorá. Takže som radšej nič nečítala a riadila sa sama sebou. Ja som napríklad počas tehotenstva zjedla ovocia a zeleniny aj na kilá a niektorí múdri ľudia sa do mňa starali, že to nemôžem toľko zjesť, že budem mať veľké dieťa. V robote keď som si dala plesnivy syr nivu, tak ma hneď upozornili, že to nemôžem jest a ani bryndzu. Pokiaľ mi to nepovedali,tak som o tom ani nevedela a jedla to. A nič sa mi nestalo. a stým kúpaním je to ťažko povedať. Ja som chodievala a nič sa mu nestalo. Ale je to zebra riziko.
Ahoj, termal sa kvoli horucej vode a bakteriam neodporuca, ja do normalnych bazeniv chodim a davam si potom lakto na udrzanie prostredia. Mala som aj mykozu ale predtym, ako som sa zacala plackat - cize to mozes chytit hocijako hocikde. Podla mna kludne plavat mozes. Plesnive syry jem furt, hlavne nivu, a vsetko uplne ok, vraj sa to nema ale ja si davam.. Uvidis, ako sa zariadis, ja som na ine ani chut nemala 😂😂😂😂
A este k tym ochrannym tamponom - mal by ti doki povedat, ci ich mozes, mnohi v tehu ziadne tampony neodporucaju x
nejedla som jedinu vec-huby v lese zbierané,lebo čo keby náhodou tam bol nejaký zlý....kupanie si odpusť
všetko môžeš tak ako doteraz....aj bryndzu, aj syr, aj kúpanie....
@marusia12 pane boze a preco nas trestas takymito sprostymi odpovedami...ked mi nedate radu radsej neodpovedajte 😉
@mm2008 vydrzim ale vari som sa mohla spytat??pisali tu aj maminy co chodili..
Ja by som do termalov a hromadných bazénov nesla. Ja som sa kúpala len v mori a ziaden streptokok, mykoza, či iné infekcie som nemala. Plesňovým syrom by som sa vyhla, z bryndze som myslela, že umrem, ako mi bolo zle, ale tak sama si tým musis prejst.
Ja som to tiez nejako neriesila, jedla som to na co som mala chut, len som sa vyhybala hubam a majonezam v lete a zmrzlinu som jedla iba tam kde som to poznala ze maju vzdy cerstvu. Kupat som sa kupala s tamponom, termalu som sa vyhybala, lebo tam bolo plno dochodcov s koznymi chorobami a vacsinou som prelezala na lehatku lebo starsi dost vystrajal v bazene a nechtiac aj kopal tak som to nechcela riskovat . S ockom si to uzil viac 😉 hlavne tobogany
@moninka666 Ja tiež chodím plávať, aj v termály som bola 😉 Plávanie sa odporúča ako najlepší pohyb v tehotenstve. Samozrejme, ak máš nábeh na častejšie mykózy, asi by som to zvážila... Najlepšia rada je tá od
@thoughtfulweirdo - počúvaj svoje telo a riaď sa tým, čo je ti príjemné. Ja som bola milovník horúcej vody (38 stupňov a viac), ale teraz sa mi už v jej blízkosti zle dýcha, tak som tam nevliezla. V bazéne s 33 stupňovou bolo pre mňa ideálne. Tiež používam vazelínové tampóny z lekárne a mením ich vždy, keď vyleziem z vody. Čo sa týka jedla, myslím, že môžeš všetko s rozumnou mierou. Tvoje telo ti povie, čo mu vadí a čo nie 😉 Ja napríklad ani v jednom tehotenstve nemôžem nič, v čom je cesnak, lebo ma okamžite rozbolí žalúdok (a to ho inak v jedle mám rada). A asi by som sa vyhla hríbom, tie sú na žalúdok všeobecne ťažké. Inak v rozumnej miere všetko čo ľúbiš a na čo máš chuť, sama zistíš, čomu sa vyhýbať 😉
Ja chodím do aquaparku pravidelne, tým myslím dva - trikrát do týždňa, chodím vyslovene len do plaveckého bazéna plávať lebo som to robila aj rok a pol pred tehotenstvom tak nevidím dôvod prečo by som s tým zrazu mala prestať. Moje telo po všetkých smeroch si zvyklo na zloženie vody a nikdy som nemala problém s mykozou, nedávam si žiadne tampóny ani teraz, som v 6. mesiaci a všetko je v úplnom poriadku. Každé telo je ale iné a čo jedna nemala, druhá môže chytiť. Je to ťažko povedať, treba len vyskúšať a kto si na to nettrúfa, nech to ani neskúša - toľko moja rada.
Co sa tyka jedla, podla mna je fajn si davat pozor na surove potraviny zivocisneho povodu - vajcia, nepasterizovane mliecne vyrobky, nedostatocne tepelne upravene maso a masove vyrobky vratane morskych - lebo salmonela a podobne naozaj v tehotenstve nic moc. A bylinky, jasne ze trocha v jedle neublizi, ale vo vacsich davkach si treba dat na niektore pozor.
Mám 3deti,14,11,2,a doteraz som ani netušila že nivu a bryndzu som nemala jesť.a pri poslednej sme boli v besenovej mesiac pred pôrodom,užila som si to,ziadna mykoza nič.do horúcej vody som samozrejme nešla,iba plavecky bazén.Ale uz asi viem prečo je posledná ryšava😀😀😀
@moninka666 vieš hovorí sa, aká otázka taká odpoveď....😉
ale ja som ti odpovedala slušne.... s mierou môžeš všetko. mňa to v tehu nikdy netrápilo čo môžem a čo nie....nepila som, nefajčila, ani nedrogovala tak som pokračovala v zabehnutom životnom štýle aj v tehu..
@moninka666 veru, veru, nič iné človek od hlupákov nečaká 😀
Ja som sa nekupala v aquaparkoch. Ale mora som.sa nebala. Jedla som vsetko, okrem tataraku 🙂 to.surove maso a vajcia som neriskovala
Presne tak si tehotna a nie chora. Daj si co ti chuti a rob co ta tesi. Kym sa da.. 😉😊 ja som plavala cele tehotenstvo. Posledny mesiac som bola na chate v Senci a tam som kazdy den dva krat oboplavala pol jazera. V 36tt som bola aj s pupkom na Szigete na festivale tancovala pod hlavnym podiom do polnoci, letela som di Ameriky, do Mexika, kupala sa v jaskyni.. keby som pocuvala rady z konika tak asi sedim doma a sucham nozkami. A to som.nemala idealne tehotenstvo a ani dietatko zdrave a chodila do konca normalne do prace ale bic z tohto na to nemalo vplyv. Uzivaj si este kym si "sama" najviac ako to ide!
ja som pri prvom tehu jedla všetko (net som nemala a kto mal vedieť, že NIVU nemôžem???), letela v lietadle do Egypta!, jedla aj tam všetko ( a 90% z toho vyvracala), šnorchlovala v mori v neoprene, viezla sa cez púšť v jeepe a na ťave, šoférovala a pracovala do 9. mesiaca a nič mi nebolo ... ked si na o spätne pomyslím, bola som riadne odvážna, riskovala som (z nevedomosti) a všeličo sa mohlo stať. Pri druhom po 2 potratoch a dlhom snažení som si zasa dávala veľký pozor ... takže ak je to dieťa zdravé, žena zdravá, nemusí sa stať nič. Ale pri najmenšom náznaku problémov, alebo pocite diskomfortu treba radšej niektoré veci obmedziť.
Ja som v tehotenstve pravidelne plavala v plaveckom bazene,pokracovala som v tom, co som robila pred tehotenstvom.
@moninka666 Odborníci neodporúčajú mäkké a plesňové syry (z nepasterizovaneho mlieka, plus pri nespravnom skladovani plesnivych syrov sa vytvara "neuslachtila" plesen, ktora je nebezpecna) v tehotenstve. Spoločne so surovým mäsom, paštétami či surovými rybami hrozí totiž u žien riziko nákazy listeriózou. Môže spôsobiť potrat či narodenie mŕtveho plodu.
co sa tyka potravin, tak jedz vsetko. neodporucaju sa potraviny, ktore mozu byt potencialnym zdrojom plodu nebezpecnych patogenov : nepasterizovane mlieko, plesnove syry aj z pasterizovaneho mlieka, surove maso, ani pastety a masa z konzervy nie su prave idealne, surove ryby a morske plody. tieto potraviny predstavuju riziko prave koli listerii a inym mikrobom, sanca, ze nieco dostanes je sice extremne mala, preto zeny pisu "ja som jedla a som v pohode", no zalezi od Tvojej ochoty riskovat. nedovyvinuty plod moze taka listeriova infekcia velmi vazne poskodit, v takom pripade je potrat tou lepsou alternativou. s podobnymi potravinami by som pockala aspon do toho tretieho trimestra, ale dostatocnou tepelnou upravou sa samozrejme riziko straca. cize spagety s nivovou omackou si kludne daj. dalej sa neodporuca pecienka castejsie ako raz mesacne, pre vysoky obsah vitaminu A, ktory moze byt pre plod toxicky a rovnako castejsia konzumacia ryb ako tuniak, losos, meciar, zralok, markrela...pre vysoky obsah ortuti su idealne cca raz za 1-2 tyzdn.. sladkovodne ryby, treska a vacsina mensich ryb ako prazma atd, su povazovane za bezpecne. nikde nie je napisane, ze prave Ty budes mat problem z toho, ze si jedla pecienku v 12 tyzdni tri krat alebo si si raz dala tatarak. su to vseobecne odporucania zalozene na posudeni rizika. rovnako ako fajciarka nemusi mat nevyhnutne dieta s nizkou porodnou hmotnostou, alebo obezna zena nemusi mat gestacny diabetes a komplikovanejsi porod. obzvlast v tehotenstve je vsak idealne rizkia eliminovat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
okúpať sa môžeš, ale či nebudeš mať problémy, to ti nikto tu nezaručí ... ja som mala v tehu škaredé mykózy, určite by som termály a aquaparky neriskovala. Kúpala som sa v mori, tam problém nebol. Teplá voda ti môže uškodiť aj inak, spôsobiť krvácanie a tiež vo veľkých aquaparkoch hrozia aj úrazy. Ja by som spomalila a niečo si odpustila ...
Jesť môžeš skoro všetko, ale tie plesnivé syry sa neodporúčajú.