Ahojte. Dnes som začala 5tt, som 21dpo. Keďže som mala problémy moja gynekologička ma šupla do nemocnice. Pred 3 dňami mi robili ultrazvuk a bolo vidno iba gestačný vak- čo mne prišlo logické v porovnaní kedy bola ovulka (potvrdená aj lekárkou). Dnes mi lekár v nemocnici povedal, že aj keď mi stúpa HCG, tak ma pustia až keď uvidia plod. Trošku sa bojím, nakoľko si myslím, že ak ma zajtra zoberú na ultrazvuk (budem 5tt+1) nemusia opäť nič vidieť. Mal niekto podobnú skúsenosť?
Mne v 7tt nevideli nic, v 9tt zarodocny tercik
@jaga18 ja už mam celý google presledovaný. Len mám strach, že ak tam nič neuvidia, tak urobia urýchlené rozhodnutia. Snáď bude všetko ok 🙏
@maarrttina keby aj spravili ty nemusíš súhlasiť. Podpíšeš papier a ideš domov.
Do 7tt nič až v 9tt bola vidieť malá bodka.
@maarrttina ja som bola 4+5 na prvej kontrole (pred tym som mala nejake problemy, preto tak skoro) a nebolo vidno nic len prazdny vacok a potom na kontrole od dva tyzdne uz bolo srdiecko, cize aj moja skusenost hovori, ze je "normalne", ze 5tt este poriadne nic nevidno, drzim silno paste! 🤞🏻
@maarrttina schválne som si pozrela tehotenstvo predtým a na 28DPO som mala len gestacny vak na sone
@maarrttina každá to ma ináč .takže prvom rade ty nemusíš súhlasiť nie vždy je hneď dobré niečo vidieť . Prvom rade nesúhlas ak nemáš bolesti tak domov a o týždeň a pol napr sono
Mne tiez najskor doktorka viděla len vačok, až v 8tt bolo vidno aj plod...narodilo sa zdravé krasne dievcatko, takže si myslím ze je běžné v takto nízkom stadiu tehotenstvo vidieť “len” gestačny vak... aj plod bude, len to bude este chvilku trvat a doktori vedia co maju robit... případně sa vždy dá s “liecbou” nesouhlasit ...🤞držím palce
Ďakujem babule, snáď bude všetko ok. Aj by som sa ukľudnila, keby tam bolo vidieť aspoň bodku. 🙏
@maarrttina co povazujes za urychlene rozhodnutie? Napriklad navrh na kyret? Ten mozes odmietnut, nehovoriac o tom, ze v takomto ranom stadiu su procedury, to znamena bud opakovane USG s odstupom tyzden ci dva, neviem presne alebo musi byt ten gestacny vacok prazdny a vacsi ako 2-3cm, tiez neviem presne... ale to sa tak jednoducho neda. A este raz vzdy mozes odmietnut. Ale nad tym sa zatial nezamyslaj, vsetko dobre dopadne
Mne až 8+1 bolo vidno srdiečko 🙂 a dieťa vtedy zodpovedali podľa Soňa 7+4
Ak ti povedia ze nič, že čistenie a podobne srandy ako mňa strasila doktorka...tak počkaj aspoň do 9tt 🙂 ak hcg stúpa je to dobrý znak 🙂
@smirnoftka 30
Tak 30-35 dní
Dievčatá, bola tam nakoniec bodka, takže je to na dobrej ceste 😍
@maarrttina gratulujem a držím palce 🍀🤞🏽
@maarrttina je to úplne normálne ze vidia len vak 🤔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno, v 6tt len vak, po 2 týždňoch som bola na kontrole a už bolo vidieť všetko, aj plod aj ❤️