Som v 5. týždni a občas mám tlak ako pred menzesom

16. jan 2022

Baby mate aj vy takú jemnú bolest pod bruškom som 5tt nekrvacam len mam občas taky tlak ako pred MS je to v poriadku alebo radšej navštíviť gynekológa?

lenkaspalka
16. jan 2022

Ja som to mala často celý prvý trimester. Vzhľadom na to, že na začiatku tehotenstva sa prudko rozširuje maternica, sú tieto pocity úplne normálne. Pokiaľ nemáš iné problémy a nekrvácaš, malo by to byť vpohode. Keby boli bolesti prudké a začala by si krvácať, navštív gynekológa. Skús to spomenúť najbližšie na vyšetrení preistotu.

xtimkax
16. jan 2022

Myslim si to iste co pisala pani vyssie. Tiez som mala na zaciatku tehu rozne bolesti a lekarka mi povedala, ze je to normalne. Ze budu este rozne. Drzim prsty 🙂🙏❤️

wusty
16. jan 2022

Ahojte ... mozno to sem nepatri, ale do zajtra mi je strasne dlho cakat na doktora 🙂 ma niekto skusenosti s predoperacnym IVF? Maju mi odobrat krv . Doktor mi povedal ze par dni pred ms tak termin som si dala presne tak ale bohuzial uz teraz zacinam spinit a bojim sa toho ze dany termin tj v utorok uz sa mi riadne spustia... Viete ci to je problem brat krv aj pocas MS alebo musi byt pred MS, aky to ma suvis ? :( dakujem

autor
16. jan 2022

@lenkaspalka zatiaľ nemám nič mam prísť na krv tak to spomeniem, ale to mam iba na večer keď idem spať inak celý deň v pohode

lenkaspalka
16. jan 2022

možno to aj večer viac vnímaš, vieš konečne po celom dni sa uvoľníš, tak si to viac uvedomuješ. Ja som práve v druhom trimestri v 23tt a tiež sem tam cítim jemné tlaky ako pred menštruáciou, ale teraz sa k tomu pridalo aj kopanie bábätka a hlavne najväčšiu aktivitu má keď idem spať. 🙂 Neboj všetko bude ok, ja som bola v 1. trimestri riadne vystresovaná, bola som aj v nemocnici s krvácaním, doktor mi v nemocnici povedal, že dôležité je nestresovať a nepanikáriť, ak sa cítiš nekomfortne treba si ľahnúť a oddýchnuť si. Strach a stres ti môžu ešte viac uškodiť. Tvoje telo sa mení, takže tlaky ešte zažiješ často. Keď pôjdeš na krv, spomeň to v ambulancii a uvidíš, ak by sa im niečo nezdalo, budú riešiť.

7eliska7
17. jan 2022

Aj ja sa nad tým akurát zamýšľam, tiež som v 5tt a boli ma sem tam tak brucho. Ale podla mňa preto, lebo sa tam deju neskutocne veci 🤭. Ešte som nebola u lekára, počkám aspoň do 6tt aby už aj bolo niečo vidieť.

nikoletabodova
19. jan 2022

Ja už som v deviatom týždni a stále mávam bolesti v podbrušku, občas aj kríze bolia. To je všetko ok. Zväčšuje sa ti maternica všetky organy sa tomu budú prispôsobovať. Horšie by bolo keby si mala silné krvácanie alebo zapáchajuci výtok.A teda bolesti sú tiež normálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre