Som v 5 týždni a mám atopický ekzém

zimmi
10. apr 2012

Ahojte. Mám atopický ekzém, na alergológiu idem až za 2 mesiace, skôr ma ani neobjedná doktorka. Nemáte s tým niektorá skúsenosť? Lieky teraz brať nemôžem, sú utlmujúce a neviem čo by som si mohla na to dávať, čo by mohlo pomôcť a zároveň neuškodiť... 😖 (som v 5-6 tt) ďakujem.

penelope1
10. apr 2012

Atopicky ekzém mám aj ja. Tiez som tehotna. Premastujem si ruky kokosovym olejom a kúpila som si skincap krém - ten mi pomaha od svrbenia a aj bambucke maslo super premasti pokozku..

zimmi
autor
10. apr 2012

Dakujem, vyskusam ho. Uz som si to aj zapisala a zajtra behnem do lekarne. Lieky si úplne vysadila?

fitneskajanka
10. apr 2012

Ahoj ja mám atopický ekzém od detstva nie je to lahke ale zvládam to...Neviem odkial si ale kazdopadne skoc k svojmu koznému on ti poradi... Ja mám tiez s tim teraz troska väcsi problém, kedze som tehotna hormonálne masti nepouzívam ale su aj také ktoré dietatku neposkodia .. Tiez mám neake od mojej kožnej ktoré sa používaju pre batolata.. takze niesu skodlivé...🙂 nejest cokoládu atd...

penelope1
10. apr 2012

@zimmi neberie žiadne lieky. Je to ťažké, pretože mne ekzem spúšťa uz aj kontakt s vodou...
Skincap zozenies v lekárni. Bambucke maslo v bio obchode alebo v nejakom specializovanom obchode a kokosovy olej majú aj dm drogerii.

xenicka13
11. apr 2012

ja som mala aj v tehotnenstvach zarabane hormonalne maste ale tabletky nie iba fenistil

zimmi
autor
11. apr 2012

Mne tento problem doteraz liecila alergologicka liekmi, bolo to ovela ucinnejsie, nemala som skoro ziadne priznaky, (lebo kozna mi dala tiez len kortikoidnu mast a ta sa neda stale). Tak uvidim. Dnes som si kupila co ste mi radili, tak hadam to bude lepsie. Dakujem Vam za radu. 🙂

keziah
10. máj 2012

skincap udajne obsahuje kortikoidy (hoci vyrobca ich neuvadza)
cize s tym by som narabala velmi opatrne, najma teraz, ked cakas babatko

kacena4
10. máj 2012

@zimmi co sa tyka nastevy alergologicky - si akutny stav, kedze si tehotna a mas predpisane lieky, ktore brat nemozes. takze tam zatelefonuj a spytaj sa kedy mozes prist, ze si tehotna a potrebujes zmenit lieky, musi si vyjst v ustrety, alebo tam chod hned, najlepsie ked zacina ordinovat, musi ta vziat. ja som tazky astmatik alergik... tiez som to tak vzdy spravila a cele tehotenstva som brala aj steroidy, proste ked sa musi, vzdy je lepsie ich brat, ako uskodit sebe a cez seba skodis aj babatku. takze si treba vybrat mensie zlo. zmierit sa s tym, ze si atopik a ze by si mala brat lieky aj maste ako treba. lieky su aj pre tehotne (tak ako aj atb su aj pre tehotne), teda take ktore skodia najmenej a tiez aj maste. ja som sa mastila cele tehu, je to lokalne, takze to nie je az take tazke.
ber to tak, ze ked je niekto diabetik, astmatik, kardiak... tiez nemoze vysadit lieky, ale len upravit popr. zmenit liecbu, aby bola co najsetrnejsia k babatku.
drzim ti palceky a neboj - moje deti nemaju ani astmu ani exzemy a su v pohode hoci som cele tehu brala lieky.

gabikaekostyle
9. jún 2012

@zimmi ja by som sa tiez snazila k alergologicke dostat co najskor. Mne sa ekzem v tehotenstve dost zhorsil, bez liekov to jednoducho neslo. Ale su aj lieky, ktore v tehotenstve predstavuju minimalne riziko, alergologicka uz urcite bude mat prehlad. Mne este dost pomohlo, ze som brala probiotika. A mne tiez kozna povedala, ze vzdy treba zvazit vsetky rizika, lebo to, ze si vyhadzana, svrbi ta to atd. tiez nie je moc extra pre babatko, tak je niekedy lepsie brat lieky (samozrejme take s minimom vedlajsich ucinkov, vhodne aj v tehotenstve). Keby si potrebovala konkretne nazvy liekov, daj pozriet, pohladam na anglickych strankach.
A s tym skincapom som aj ja citala, ze obsahuje kortikoidy.
Dalsia vec je davat si pozor na stravu, idealne vylucit vsetky potencialne alergeny. Nosit prijemne bavlnene oblecenie, skratka, aby ta co najmenej drazdilo. Skus si vypozorovat, ci sa ti neobjavili nove alergie a pod.
V mojom pripade som mala ekzem v tehotenstve extremne zhorseny, bolo to dost narocne. Pokracovalo to aj popri kojeni a zlepsovat sa mi zacal az ked som dokojila. Teraz ho uz mam v norme.
A keby si potrebovala prijemne oblecenie z biobavlny, mozes nakuknut do mojho obchodiku.
Samozrejme, rada poradim, keby si sa chcela este nieco opytat.

katarinkam
10. jún 2012

@kacena4 ahoj pises ze si cez tehotenstvo brala steroidy, mne teraz tiez zistili autoimunitne ochorenie a mam naordinovane steroidy, tak sa trichu bojim. Dietatko sme planovali ku koncu tohto roka no zatial sme to prerusili. Mozes mi nejake skusenosti napisat aj do IP ze ako si to zvladala a tak budem ti velmi vdacna,pomozes mi 🙂

arabela55
7. júl 2012

ahoj,
mne pomohlo ked som si v kombuche plukala ruky do 3 dní boli viditelné výsledky🙂
odpíš či aj tebe tak rýchlo pomohlo🙂

marmete
7. júl 2012

Na ekzem pouzivam bylinne vytazky, ktore sa mozu poziuvat aj pocas tehotenstva, kedze su to bylinky a to konkretne pupalku dvojrocnu: http://www.klubzdravia.sk/produkty/pupalka-dvoj...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre