Ahojte podla tehokalkulacky som v 5tt a mam niekedy pocit ako pred mrchou, ale niekedy taky ako tvrdnutie brucha co take ake byva pred porodom. Je to normalne? Moze to suvisiet z roztahovanim maternice? Alebo to moze byt nieco vazne. Nie su to ziane bolesti, len ten pocit tvrdnutia. Najviac to citim ked sedim alebo ked vstanem zo sedu. Poradte. Dakujem.
@terez24 to by bolo fajn si ma ukludnila, lebo ja som po MA a teraz mam strach z kazdej blbosti co sa mi deje. Aj ty si mala take pocity?
@moonlightka - ziadne tvrdnutie maternice este citit nemozes aj keby sa stahovala. Je na to prilis mala. Takze ano roztahovanie a PMS priznaky na zaciatku tehu su normalne. Hlavne ziadnu paniku, bohuzial je pravda, kto mysli na nestastie, aj si ho privola. Hlavu hore, tvoje telo vie co robi a o par mesiacoch budes mat v naruci vonavy uzlicek a budes sa nad svojim strachom uz len usmievat.
@anjelicek26 verim ze mas pravdu a nic to nebude...ja viem ze tvrdnutie to este nemoze byt , to som len prirovnala aby bolo jasne ze takyto pocit mam, inak som to opisat nevedela. Som po MA konecne tehu a tak asi dost stresujem. Lenze je to neprijemne, a zak dufam, ze to nie je nic zle. Dufam ze bude vsetko v poriadku.
tak neuveris ale ja som bola v nemocnicic s kockou ktora mala tiez pocit ze jej tvrdne lekari ju zrusili ze to nieje mozne no ona to citila bola svalnatej sportovej postavi (fitneska)uz bola po jednom potrate 😒 v nemocnici lezala koli spineniu bola po umelom oplodneni na liekoch na udrzanie tehotenstva dotiahla to do uspesneho konca. podla mna pokial nespinis,nekrvacas nemusis sa bat.
@nibiru nie nespinim ani nekrvacam...len toto citim...
@moonlightka ano, aj ja som mavala take pocity, teraz uz mam trocha ine... Neboj sa ;)
ano ano jasneee, je to uplne v pohodičke 🙂 maternica sa pripravuje na velke veci , to samozrejme nejde len tak bez maličkej bolesti 🙂 hlavne ako hovori nibiru , ak nešpiníš, nekrvacaš, nemaš sa čoho bat !! 🙂 usmievaj sa , uživaj si to 🙂 teš sa z miminka v brušku a posielaj mu usmev , to potrebuje viac ako bezvyznamne stresovanie 🙂
@terez24 @baramborka dakujem babulky za podporu 🙂
je to uplne normalne. Si na uplnom zaciatku, telo sa brani. Oplodnenie telo povazuje za cosi cudzorode akokolvek divne Ti to moze prist. Mas v sebe maleho votrelceka, ktoreho sa tvoje telo pokusa zbavit stahmi maternice. Preto tie bolesti. To prejde, organizmus sa s tym vysporiada, tak to priroda zariadila. 🙂 Dobre je magnezium, zmiernuje stahy svaloviny maternice. Pekne si uzivaj, oddychuj, vsetko je tak kao ma byt pokial nemas ine problemy.
@moonlightka ahoj ja som na tom podobne ako ty, takisto priblizne 5 tt a mam podobne pocity ako ty, takze sa nemusis bat, je to asi prirodzene 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
podla mna je to co pises uplne normalne ;)