Som v 5 týždni a cítim, ako keby mi tvrdlo brucho

moonlightka
26. mar 2012

Ahojte podla tehokalkulacky som v 5tt a mam niekedy pocit ako pred mrchou, ale niekedy taky ako tvrdnutie brucha co take ake byva pred porodom. Je to normalne? Moze to suvisiet z roztahovanim maternice? Alebo to moze byt nieco vazne. Nie su to ziane bolesti, len ten pocit tvrdnutia. Najviac to citim ked sedim alebo ked vstanem zo sedu. Poradte. Dakujem.

terez24
26. mar 2012

podla mna je to co pises uplne normalne ;)

moonlightka
autor
26. mar 2012

@terez24 to by bolo fajn si ma ukludnila, lebo ja som po MA a teraz mam strach z kazdej blbosti co sa mi deje. Aj ty si mala take pocity?

anjelicek26
26. mar 2012

@moonlightka - ziadne tvrdnutie maternice este citit nemozes aj keby sa stahovala. Je na to prilis mala. Takze ano roztahovanie a PMS priznaky na zaciatku tehu su normalne. Hlavne ziadnu paniku, bohuzial je pravda, kto mysli na nestastie, aj si ho privola. Hlavu hore, tvoje telo vie co robi a o par mesiacoch budes mat v naruci vonavy uzlicek a budes sa nad svojim strachom uz len usmievat.

moonlightka
autor
26. mar 2012

@anjelicek26 verim ze mas pravdu a nic to nebude...ja viem ze tvrdnutie to este nemoze byt , to som len prirovnala aby bolo jasne ze takyto pocit mam, inak som to opisat nevedela. Som po MA konecne tehu a tak asi dost stresujem. Lenze je to neprijemne, a zak dufam, ze to nie je nic zle. Dufam ze bude vsetko v poriadku.

nibiru
26. mar 2012

tak neuveris ale ja som bola v nemocnicic s kockou ktora mala tiez pocit ze jej tvrdne lekari ju zrusili ze to nieje mozne no ona to citila bola svalnatej sportovej postavi (fitneska)uz bola po jednom potrate 😒 v nemocnici lezala koli spineniu bola po umelom oplodneni na liekoch na udrzanie tehotenstva dotiahla to do uspesneho konca. podla mna pokial nespinis,nekrvacas nemusis sa bat.

moonlightka
autor
26. mar 2012

@nibiru nie nespinim ani nekrvacam...len toto citim...

terez24
26. mar 2012

@moonlightka ano, aj ja som mavala take pocity, teraz uz mam trocha ine... Neboj sa ;)

baramborka
26. mar 2012

ano ano jasneee, je to uplne v pohodičke 🙂 maternica sa pripravuje na velke veci , to samozrejme nejde len tak bez maličkej bolesti 🙂 hlavne ako hovori nibiru , ak nešpiníš, nekrvacaš, nemaš sa čoho bat !! 🙂 usmievaj sa , uživaj si to 🙂 teš sa z miminka v brušku a posielaj mu usmev , to potrebuje viac ako bezvyznamne stresovanie 🙂

moonlightka
autor
26. mar 2012

@terez24 @baramborka dakujem babulky za podporu 🙂

jabadaba
26. mar 2012

je to uplne normalne. Si na uplnom zaciatku, telo sa brani. Oplodnenie telo povazuje za cosi cudzorode akokolvek divne Ti to moze prist. Mas v sebe maleho votrelceka, ktoreho sa tvoje telo pokusa zbavit stahmi maternice. Preto tie bolesti. To prejde, organizmus sa s tym vysporiada, tak to priroda zariadila. 🙂 Dobre je magnezium, zmiernuje stahy svaloviny maternice. Pekne si uzivaj, oddychuj, vsetko je tak kao ma byt pokial nemas ine problemy.

ljenka
27. mar 2012

@moonlightka ahoj ja som na tom podobne ako ty, takisto priblizne 5 tt a mam podobne pocity ako ty, takze sa nemusis bat, je to asi prirodzene 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre