Baby neviem čo mám spraviť ci chodiť do práce alebo ísť na PN.pracujem v zariadení ako opatrovateľka len ešte som len 4tt a nechcem aby to ešte vedeli 😊
4t je naozaj malo na to,zby si uz vedela zhodnotit ci mas ryzikove ... ja som v opatrovatelskom dome robila do 8mesiaca... ale tak kazda sme ina zas to tolko neprezivaj
Ved normalne pracuj dalej. Nikto nic nezisti. Knizku dostanes az po 12 tt. Tehotenstvo neni prekazka pre pracu.
@malllal 4tt ti este ani nemeska menstruacia
Ty máš hlavne právo oznámiť zamestnávateľovi tehotenstvo a on ťa potom musí preradiť na inú pozíciu ak sa nedá súčasná vykonávať aj v tehotenstve. Ale v 4 týždni by som ešte nič neriešila.
4tt je este len ze ti vynechala MS, je to dost skoro, pockaj aspon do 6-7tt kym budes mat potvrdenu akciu stdiecka. Ak mas nejake riziko, tak mozes poziadat o vypisanie na PN aj v tomto obdobi-zamestnacatel dovod PN nevidi. To ci ti je gynekolog da, nemas iste, musi mat totiz na to dovod aby ta vypisal na rizikove. Ja som PN da sa povedat od zaciatku, ale mam za sebou 2 gynekologicke operacie, resekovanu cast maternice, predchadzajuce MMT a tehotenstvo je po IVF takze nebol problem s PN, hoci moja praca bola narocna len psychicky a nie fyzicky… ak sa necitis na to chodit do prace, skus poziadat lekara a on posudi ci ta vypise alebo nie.
@monsterablue ale mešká
Ja som medzi deckami lietala ešte v 27tt ... tehotenstve po IVF, potrate, dvoch operáciách a vek 39. Mňa na PN museli donútiť. Ty máš aj nejaké problémy reálne, lebo na PN sedieť doma na zadku tiež nie je ktovie čo a hlavne 4tt je hrozne skoro, to ešte ani gynekológ nemá čo vyšetriť.
Coze by my nedal pn u som bola tak na PN a nebol problem mám veľmi dobrého Gyn.
Tak preco si zakladala diskusiu, ked si myslis, ze ti da Dr PN...a socialna poistovna ide kontrolovat aj taketo pnky od ocurania testu pomaly...nemas medicinsky dovod na pn
Tu sa niekomu už nechce pracovať nie že ma ťažkú prácu….
@malllal podľa mňa máš pravdu ze je to ťažká práca npr:dvihat starších ležiacich určite to povedz zamestnávateľovi minimálne by si nenala dvyhat. Ja som hneď v 5 t povedala ze som tehu lebo niekedy bolo treba aj 20 kg náhradné diely dvihat. To ze naše mamin robili do 8 m v práci s ťažkým neznamena ze aj mi môžeme. Kebyže ja tak robím ako moja mamina nemam ani jedno dieťa všetky som mala rizikové v podstate hneď od zaciatku
@alissa1222 áno ako povieš ty ! Nikto ti nekazala odpovedať
Ja som pracovala ako zdravotná sestra v domove a viem čo taká práca obnáša a nejedna sa len o dvíhanie ale aj o choroby a určite riziká s tým spojené. Aj keď si len takto na začiatku určite sa chod vypísať bábätko sa ešte len začína vyvíjať môže sa hocičo stať tak na tvojom mieste by som nejaký čas radšej ostala doma.
Idem k dr.5.12 a uvidím čo povie dr😊
Ak si v 4tt, tak ti menzes este nemeska. Alebo si stvrty tyzden tehotna, takze si realne v 6tt? Lebo baby sa chytili 4tt, co snad lekar ani len nepotvrdi tehotenstvo. PN neries. V praci ziadaj o preradenie na inu pracu, ak je potroblem robit tu terajsiu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@malllal Prečo by si mala ísť na PN? Si chorá?