Som v 12 týždni a je mi zle od žalúdka

anika159
1. dec 2011

Mam otazocku. Som v 12 tt a v poslednych tyzdnoch mi je velmi zle od zaludka. Je to tak posledne dva tyzdne. To, ze som tehotna som zistila az v 9 tt vobec mi nebolo zle, nevracalo som proste pohoda. Teraz cokolvek zjem mam pocit, ze som zjedla minimalne 4 big mac menu z mcdonaldu a nie polievku a 200g porciu cestovin,taky plny zaludok mam. Taktiez jaj ovocie to mozem rovno kamene si do zaludka nahadzat. Citala som ze mat kyselinu je nomalne, al toto s tym plnym zaludkom ma nici. Viete mi prosim pomoct?

tinki
1. dec 2011

@anika159 To je príznak tehotenstva. Zle nie je od začiatku, ale väčšinou od druhého trimestra. Treba to prečkať, 😒 . Môžeš jesť ľahké jedlá a v malých množstvách, piť veľa tekutín. A vydržať.Daj si piškoty, nejaké krekry alebo kukurično-ryžové chlebíčky. Mne to pomáhalo. Ja som také pocity mala pri oboch tehotenstvách. Nemohla som ani variť. V priebehu druhého trimestra sa pocit nevoľnosti postupne vytratí.. 😉

hamca7
1. dec 2011

@anika159 ja ti velmi neporadim, ale chcem sa tiez postazovat na podobny problem. Ranne nevolnosti ma obchadzaju, ale zato zaludka si uzijem statocne. Ked som hladna, tak mam brutal krce v zaludku, ked sa najem, tak zase mi je tak zle od zaludka, ze neviem, co so sebou 😒 Ale ako vravim, neporadim, lebo este sama som neprisla na to, co zabera. Len stale dufam, ze coskoro sa to dostane do normalu.

boise
1. dec 2011

@anika159 @hamca7 len vydrzat, viem o com hovorite, mne tak bolo do konca 17tt...nepomohlo nic a verte ze som vyskusala vsetko...teraz ma obcas vecer este natiahne, ale to je nebe a dudy oproti tomu co to bolo 😅

sante81
1. dec 2011

pri prvom tehotenstve som grcala celé 3 mes, 4 x v nemocnici po tyzdni na infuziach, ked mi prestalo byt zle, tak sa mi začala roztahovat od 5teho mesiaca maternica a tie krče boli neznesitelné, ale su mamičky ktroré prelezia celé tehotenstvo v nemocnici, niektoré deti mat nemôzu a dali by všetko pre to len aby boli tehotné, aj za tie najvačšie bolesti. teraz som druhykrat tehotná a je to o tom istom, zle, nevolnosti, grcanie, nespavost, ale mam 2 ročného syna a nemôžem si dovolit cely den prelezat, jednoducho to nejde, takže sa len premôzem a musím vydrzat.

tehulka21
1. dec 2011

ahojte baby no mozno je to divne..ale ja som v 36 tt. a tieto vase pocity ma drzia posledne 2 tyzdne..na zaciatku nic ani som nevedela ze som tehotna..a teraz?okrem vracania mam pocit ako vy ...som plna, páli ma žáha no citim sa akoby som vypila pohar kyseliny..a vobec neviem co s tym... ☹

anika159
autor
1. dec 2011

No nie je to nic moc... A k tomu ta zapcha to este aj umocnuje. Nemam zelezo dostala som lieky tie este zvysuju moznost zapchy. Jaj no za mnou este druhy cloviecik nebeha toto je prvy ale tiez sa snazim ored mojim terminom ( maj ) stihnut dopisat dizertacnu pracu, doucit v semestri a popritom plnohodne pracovat. Takze lezanie tiez neprichadza v uvahu. Mne bolo az divne co sa niektore zeny na to tehotentsvotak stazuju, ked to, aspon doteraz pre mna, bolo take lazi plazo.....

anika159
autor
2. dec 2011

Ateraz trosku otazka z ineho sudka . Podla vysetreni mi moj gynekolog povedal ze som teraz v 12 tyzdni a termin by som mala mat 24 .maja ale nech ratam ako ratam tak mi to nevychadza a aj ked som ai to tu zadala vyslo mi ze by som mala byt v 16 tt. Som ztohotrosku popletena....

martinjasen
2. dec 2011

Uzamykam z dovodu duplicity. Prejdite do odporucanych tem.

Asmira Team.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre