Som v 11tt a mam taky problém,že vobec nemožem vypiť ani pohár vody,čaju,proste ničoho lebo do minúty to vyzvraciam.Jediné čo ostane vo mne je šumivý celaskón,no ten možem len jeden denne.Vobec neviem čo robiť,ako dodržať pitný režim,ktorý je pre mňa aj bábo taký doležitý,keď nič v sebe neudržím...Čo robiť?
@adka0506 ja som tak na tom bola, nic absolutne nic vo mne neostalo....skoncila som v nemocnici na infuzkach, nevolnost takato silna mi presla v 5 mesiaci....takze urcite to spomen svojmu gynekologovi, lebo caste vracanie napina maternicu, ta sa potom moze zacat stahovat, nasledne moze zacat tvrdnut brucho, skracovat sa krcok atd.... moze ale nemusi, prave preto to povedz gynekologovi...
19. idem do poradne,tak mu to poviem,ked aj on je taky,ze "sama ochota".Nemozem povedat,ze neustale zvraciam,to nie.Zo stravy nie,jedine vtedy ju vyvratim,ked sa napijem.Tekutiny ostanu vo mne jedine z polievky,celaskonu no a ked jem cerealie s mliekom.Ako voda,mineralka,caj,dzus to ide hned von :(
@adka0506 ahoj, ja som tiez takmer cele tehu zvracala 😝 aj jedlo, aj napoje... 😝
bud rada, ze mozes v pohode jest 🙂 takze sa snaz jedavat viac polievok a pod. aby si si doplnala tekutiny... a neboj, babo ma urcite vsetko co potrebuje... 😵 prip. mne pomahalo, ked som si dala nealko pivo po jedle, alebo trosku koly...
pokial necitis, ze ti byva zle z nedostatku tekutin, tak je to v poriadku...
@adka0506:
Skusila si rozne druhy dzusov? Ked ti voda a caj nerobia dobre, musis v principe hladat, co ti urobi dobre. Niekomu pomoze jedno a niekomu druhe ☹
Proti zvracaniu je zazvorovy caj: kup si zazvor, osup kusok a daj si do pohara 1-2 kolieska. Zalej horucou vodou, ale pi vychladnute.
Mozno to zalezi aj od teploty, ze voda je prilis studena a preto ju hned vyvratis. A naopak, caj prilis horuci? Neviem, spekulujem. Skus menit teplotu napojov a teda aj druh. Ako ti je, ked vypijes slaby vyvar/polievku z pohara?
Ked nic nepomaha a z tekutin budes zvraciat aj nadalej, tak sa nenut pit. Proste jedz veci, ktore su stavnate. Teda stavnatu zeleninu, ovocie, polievku aj na obed, aj na veceru... Proste tekutiny dat telu "schovane" v pevnej strave.
Spomen to ale lekarovi. On ti moze predpisat lieky, ktore potlacaju reflex na vracanie. Keby si neudrzala nic v zaludku, skoncila by si na infuziach, ako vela zien. Nevolnosti a vracanie postihuju 50-75% tehotnych, co je teda dost. Ale je to tak a nic na tom nezmenime, mozme to iba zmiernit roznymi trikmi a skusat.
Vsetko dobre!
Dnes som prišla na to,že nevyzvraciam kofolu a coca colu,no aj to nemožem vypiť viac ako deci.Myslíte,že možem piť práve tieto osladené vody ?
tak si mozno este aj uzijes 😀 ja som davila do konca 7.mesiaca a este niekolkokrat v 8.mesiaci ale to uz potom bolo relativne ok v porovnani s tym vsetkym 😀 a pritom v prvom tehotenstve som davila dokopy 2-3x aj to len na zaciatku...gynekolog mi dal torrecan cipky pomohli dost, dostala som aj torrecan injekcie v nemocnici, treba povedat svojmu gynekologovi
ked som mala podobny problem, radili mi cmulat lad. Dvakrat ma to nebavilo, ale pomalinky som aspon cosi... trosinku vody do seba dostala. A zostavali vo mne este sladke, bublinkate vody typu sprite a cola.
@adka0506 ja ked som uz aj vodu zvracala tak ma brali na infuzky..potom sa to trosku zlepsilo...
inak nedavno som citala radu, co sa tyka zazvoru - ak sa bojis, ze ani zazvorovu tekutinu do seba nedostanes, skus nakrajat na kolieska a zaliat medom, odstat.
Ďakujem za vaše nazory
Ahoj....ja mam nieco podobne, akurat ,ze vraciam aj jedlo:D....doktorka mi dala uz spominane Torecan capiky....davam si ich vecer, aby som zaspala. Dost pomahaju....aj ked den bez vracania som posledne 2-3 tyzdne nemala. Teraz ma napina iba ked mam prazdny zaludok....a to niekedy aj hodinu po jedle. Tekutinu mozem iba na uplne plny zaludok...a musi byt ochutena. Cistu vodu vobec....
Ked nejde nic ine, tak aspon bublinky...
Tiez dufam, ze to coskoro prejde....necitim sa dobre, ked mi tak stahuje brusko...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adka0506 skus nieco zjest este v posteli, mne pomahali piskoty. povedz to gynekolovi, da titake cipky a inak infuzky