Som v 10tt, chcem sa opxtst, ci by ste makái dalej, alebo radsej skoncili. Pracujem 6 dni v tyzdni s cistiacimi prostriedkami, taham vysavace medzi pochodiami, pbcas pocuvam postel, gauc (snazim sa co najmenej pouzivat silu) upratujem kupelne, kuchyne, okna, prach, v domacnostiach...
@alex_zalez aspon do nejakeho 24tt by som to na tvojom mieste potiahla.
@alex_zalez makala by som dalej, peniaze treba. Ak ti vadi praca poziadaj zamestnavatela o preradenie na vhodnejsiu prac poziciu pre tehotne.
Ak ti to zdrav stav dovoluje, pracuj, kym sa da. Hlavne nezabudni oznamit tehorenstvo zamestnavatelovi. Mozno si tak uz spravila.
@alex_zalez prvoradé je zdravie, tvoje a bábätka. Takže peniaze síce treba ale nie za každú cenu. Takže pracuj dokedy sa budeš na to cítiť aj keby to malo byť už len týždeň. Keď si to môžeš dovoliť, kľudne zostaň doma a užívaj si tehotenstvo 😉
Podla seba sa rozhodni ako sa citiš. A aky je tazky ten vysavac lebo ja x krat dvihnem aj moju 16kg malu proste moje telo je na to zvyknute. Tie cistiace prostriedky si prestuduj ake su niektore ok ale tušim take na čistenie šporaka su najhorsie.
@alex_zalez tvoje a zdravie bábätká je prvoradé,pokiaľ ťa zamestnávateľ nepreloží na inú ľahšiu pozíciu radšej ísť na pn ako neskôr ľutovať
Urcite by som sa s nicim tazkym nenatahovala.
A vdychovanie chemikalii moze byt tiez problem.
Oznamit okamzite v praci.
Casom poziadat dr.o pn,prip.rizikove
V robote som sa tiez takto namahala a zacala som slabucko krvacat,take spinenie.Doktor ma dal na pn.
Ja by som sa dala na PN.... Tehotná by nemala prichádzať do kontaktu s chemikáliami a inými čistiacimi prostriedkami... Hlavne ako sú sava, domestosy, a podobne prostriedky...ide o to, že tehotná by nemala vôbec tie výpary z tých prostriedkov dýchať, môže to ublížiť ako dieťatku.. Hovorím ako zdravotná sestra... Ja som na PN hneď ako som to oznámila zamestnávateľovi... Ten mi kázal ísť na PN, kvôli bezpečnosti mňa aj dieťaťa. Nechce aby som dostala nejaké infekčné och., a taktiež kvôli s tyku s dezinfekciami
Prečo by si mala ísť na PN,ty môžeš pracovať len nie s rizikovými vecami. Bola som v podobnej situácii, samozrejme že zamestnávateľ tlačí aby si išla na PN,mne dala lekárka preradenku a hoci neradi, nakoniec ma preradili na inú prácu, menej rizikovú. Podľa zákona teba nemá čo zaujímať že ťa nemajú kde preradiť. Ostavas potom doma a normálne ti ide plat. Nenechaj sa obabrat.
@alex_zalez záleží od toho aké čistiace prostriedky používaš ! Chémia ...
@alex_zalez kamoska ma vlastnu upratovaciu firmu, ked bola tehotna normalne pracovala do 8mesiaca- citila sa fajn
Predpokladám, že túto prácu robíš už dlhšie, že si s tým nezačala teraz, čiže tvoje telo je na takúto záťaž zvyknuté, takže v tehotenstve by to tiež nemal byť problém. Skôr by som si dala pozor na tie čistiace prostriedky, overila si u lekára, či nie sú náhodou škodlivé. Určite pri všetkom používaj rukavice, dobre priestory vetraj, aby si nedýchala toľko výparov. Uvidíš, ako sa budeš cítiť s postupujúcim tehotenstvom. Skončiť sa dá vždy, ak sa už nebudeš cítiť komfortne.
@alex_zalez ak ti nie je zle a dobre sa cítiš, pracuj ďaľej a opýtaj sa zamestnávateľa či sa nedá prejsť na iné oddelenie 🙂
@alex_zalez ja som 5 týždňov pred pôrodom a, žiaľ, bežne ešte musím po lešeniach skákať pri umývaní okien 😅...to je tak, keď sa netehotným zdravým ženám nechce do práce, hold, musí potiahnuť vedúca... 🤪 Niekedy sa čudujem, že som ešte neporodila.
Moja skúsenosť
Pracovala som do 32 TT v pekárni /cukrárni.
Pozri hlavne nos napriklad rusko...cistiace prostteidky dokazu aj ublizit plodu....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A aby som dodala, nechcem posobit ako lemra, skor chcem poznat aj pohlad z druhej strany