Som v 10. týždni, maródim kvôli úrazu a v práci vraj budem ťahať celodenky

nikk3y
11. feb 2021

Ahojte , mám problém.

Som v 10tt tehotenstva a momentálne som na PN kvôli úrazu.
Dnes som si písala s kolegyňami a jedna z nich čo predtým bola zástupkyňa vedúcej, mi naznačila že budem vkuse ťahať celodenky čo u nás je 11h stať na nohách s tým že ja každých 2-3h musím jest a strašne ma bolí chrbtica (zväčšenie prsníkov a aj z dlhého statia) A keď nejem tak zvraciam ... A teraz to máme rozdelené kvôli korone že sme na skupiny a ideme obedovať tak aby sme v kuchyni neboli spolu ... Tak neviem čo mám robiť:/ na PN by som nechcela ísť

ninusa221
11. feb 2021

Tak popros doktorku nak ťa da na rizikové a maš pokoj

sissy27
11. feb 2021

@nikk3y oznámiť zamestnávateľovi tehotenstvo a požiadať ho o preradenie na inú, vhodnejšiu pozíciu (oficiálne, písomne s potvrdením o doručení).Ak takú nemá, tak zostávaš doma s plným platom bez obmedzených vychádzok.
Ak sú zdravotné problémy (bolesti chrbta, prípadne ďalšie), tak zvážiť PN.
Rozdelené obedy nie sú nič, čo by ti malo komplikovať život.

nikk3y
autor
11. feb 2021

@ninusa221 a to by som tiež bola na PN doma ?

sissy27
11. feb 2021

@nikk3y ak budeš PN, tak ano, budeš doma, s obmedzenými vychádzkami a pocítiš to aj na výplate...

nikk3y
autor
11. feb 2021

@sissy27 tak tie obedy nie ale to že ja musím jest každé 2-3h a keďže pracujem v dm-ke a spolupracujem so zákazníkmi tak to by asi nebola veľká výhra

nikk3y
autor
11. feb 2021

@sissy27 to si nemôžem dovoliť 🙂 :/

nikk3y
autor
11. feb 2021

@sissy27 a ešte to oznámenie kde by som našla nejaký formular alebo niečo? :/ a ako to budem mať s potvrdením keď to prinesiem do práce osobne? Alebo niečo kvôli čomu by mi mohol spraviť hodiny max na 8h sichty nejako neviem :(

ninusa221
11. feb 2021

@nikk3y ako nechcem byt hnusna ale v Dmkensa až tak narobíš?

miriam_s
11. feb 2021

@ninusa221 tam nemôžeš len tak postávať .... Si v kuse na nohách buď za pokladňou alebo behas po predajni / sklade, v kuse niečo ... A sadnúť si nemáš kde..to nie butik s kabelkami

suzitok
11. feb 2021

Ja by som sa normalne dohodla s veducou predajne, pokiaľ je ľudská, tak pochopí, ze sa kazde dve hodiny odbehnes najesť, alebo si na 10minut posediet...
Aj pre nich je isto výhodnejšie mat zamestnanca v praci a vyhoviet mu, ako ho mat doma na PN a vykryvat prazdne miesto...Mne sa zda, ze je na to aj presne stanovený zakon, pre tehotné zeny, ale nepoznám jeho obsah.
Ja som bola takto, robila som v Jednote, absolútne nebol problém, vylúčili mi okamzite tazsiu prácu, mohla som si ist kedykoľvek sadnut, napit sa, von sa prejst , jest....nakoniec som po dvoch tyzdnoch isla na PN az do konca tehotenstva,lebo som vkuse zvracala..

sissy27
11. feb 2021

@ninusa221 no podľa mňa baby v dmke sa namakajú, ešte som nevidela, že by sa tam špárali v nose a čumeli do blba. Naložené vozíky s tovarom, ktorý si tam musia naskladať, potom vyložiť do regálov, priebežne upratovať regále, za kasou stoja...
@nikk3y formulár nie je, normálne si to napíš vlastnými slovami. Buď pošleš doporučenou poštou a odložíš si podací lístok, alebo vytlačíš 2x a jednu kópiu pre teba podpíše ten komu to odovzdáš. Vzorov na internete je dosť, stačí použiť Google.

ninusa221
11. feb 2021

Viem že každa práca je niečim ťažka ale kedže maš tieto problemy tak by som fakt šla na to rizikové aj ked poznam vela ludi čo robili ťažšiu pracu a potom museli ist na rizikové

nikk3y
autor
11. feb 2021

@ninusa221 si predstav že áno 🤦‍♀️🤣🤣 .... vykladam 10-20kg boxi zdvihala som také ťažké boxi prenášala a prekladala, liest do výšky ak hľadáš niečo na regaloch vo výške 2-4m nosiť ťažké krabice to nieje len tak :D a ešte do toho byť príjemná celých 11h s bolesťami chrbta a zvracanim no neviem neviem ...Kedze som beauty poradkyňa a musím radiť ľuďom ohľadom kozmetiky parfemov kramov a tak ako píše aj @miriam_s tam sa nedá kde si sadnúť a mimo prestavky ani nemôžeme 🙂 všade je kamera 🙂

katka8382
11. feb 2021

Ja len pridám, že to treba poslať doporučene s dorucenkou (to je ta obálka, kde ti podpise lístok na nej, že obálku prevzala. Samozrejme sa k nej vypisuje aj podaci lístok). Lebo len doporučene bez doručenky s podacim lístkom nie je doklad o tom, že to prevzali. Je to len doklad, že si to poslala. Takto si krytá. To platí pri všetkých dôležitých zásielkach.

nikk3y
autor
11. feb 2021

@miriam_s presne tak 🔝🤗 veľa ľudí si predstaví šak tam sa nenarobí človek ale dosť sa namaka

nikk3y
autor
11. feb 2021

@suzitok pekne skúsim neviem aká je menili sa

nikk3y
autor
11. feb 2021

@sissy27 presne tak 🙂
Ďakujem pokukam to 🙂

nikk3y
autor
11. feb 2021

@ninusa221 no neviem keď som tu aj riešila že rizikove a pnka tak mi baby písali že moje dg.niesu na to aby som šla na rizikove alebo PN:D ...

A moja gynekologicka je názoru že tehotenstvo nieje choroba (to netvrdím ani ja ) ale toto mi povedala potom čo som jej vravela že ja v robote zdvyham ťažké boxi 🤔

nikk3y
autor
11. feb 2021

@katka8382 dobre ďakujem si to zapamatam

aleshka_supermama
11. feb 2021

@nikk3y ak ta gynekológ nechce vypísať môže ta vypísať obvodná. MnA tiež nechcel vypísať gynekológ išla som za mojou Dr a ta bezproblémov vypísala kým som nenastúpila na MD. Tiež som robila v obchode.

miniminka
11. feb 2021

@nikk3y áno treba oficiálne zamestnávateľovi nahlásiť tehotenstvo. Kukni si zákonník práce tam sa do čítaš na čo máš nárok. Nemyslím, že by ti nevyšli v ústrety. Každopádne, keď máš obavy rieš to co najskôr tým oznámením, vzory sú na nete, a priloz kópiu tehotenskej knižky alebo požiadaj gynekológa o vystavenie potvrdenia o tehotenstve

eskop
11. feb 2021

@nikk3y kludne mi napis spravu ak chces tiez robim pre tuto firmu a cakam babo🙂

nikk3y
autor
11. feb 2021

@aleshka_supermama to viem len ja by som radšej robila len keď za takýchto podmienok tak ja už fakt neviem čo mám robiť lebo zas prídem o výplatu 🤦‍♀️

nikk3y
autor
11. feb 2021

@miniminka ďakujem zajtra budem musieť ísť navštíviť gyn🙂

nikk3y
autor
11. feb 2021

@eskop písala som 🙂

aleshka_supermama
11. feb 2021

@nikk3y možno vydržíš týždeň dva v práci a zistíš ze ta výplata ti nestojí o to aby si sa tam nervacila a niekoho prosila stále aby si sa mohla ísť najesť ešte k tomu covid. Ja som síce prišla o peknú výplatu ale nelutovala som lebo mi bolo presnejšie to malé, na nohách 11h ťažké krabice administratíva šéfka total ujeta 🤦‍♀️. Po celý čas čo som bola na PN ani raz u mňa nebola kontrola.

nikk3y
autor
11. feb 2021

@aleshka_supermama no uvidím musím vyskúšať🙂 keďže peniazkov v dnešnej dobe treba 🙂
A s tým covidom toho sa bojím kvôli babu :/ uvidím keď nastupim čo mi povedia ake ulavy alebo niečo:/

pallovas
12. feb 2021

Ahoj ani ja nemám dg. Na to aby som bola PN ale dohodla som sa s doktorkou, že kvôli korone a tak byť v robote nechcem, že nechcem ohroziť malé...napísala ma na rizikové, napísala že krvácam atď. A som so staršou, ročnou doma v kľude bez stresu. A zamestnávateľ mi dopláca k PN zvyšok....aby som maká akoby plnú mzdu...keď nie je človek debil vždy sa dá nejak dohodnúť

dollyzv
12. feb 2021

Ja som prvých 5mesiacov bola úplne k.o. stále mi bolo zle a robila som v automobilke na nohách a zdvihala celú šichtu 15kilove hadice..môj gyn má tiež nechcel vypísať,lebo veď tehotenstvo nie je choroba pokiaľ nekrvacam..to že by som tam mala makať ( a v lete je v hale vyše 40°) s kyblom pri nohách no neviem..len čo som zdvihla niečo ťažšie hneď ma začalo bolieť podbruško..zmenila som gyn,odporučila mi svoju dr kolegyňa,len čo som jej povedala v telefone kde robím a že mi býva zle,tak hneď mi dr vravela že to je na PNku a to ma ešte ani nevidela(až keď som si prišla po PNku rovno spravila kontrolu či je všetko ok) veľké šťastie že to bol akurát prelom mesiaca...o celkovom prístupe ani nejdem porovnávať...síce za ňou cestujem 40km ale vôbec neľutujem...

nikk3y
autor
12. feb 2021

@pallovas čiže neprichadzas o veľkej peniaze aj keď si na PN?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre