Ahojte baby, som na začiatku 10tt, mam 94 kg, citim sa fajn žiadne zvracanie ani nič podobne. Chcela by som vediet či ste tu take baculky a mate uz tehu za sebou, v ktorom mesiaci vam bolo vidno tehu bruško? Bude ho vobec vidieť ale budem vždy proste iba ako najedena? 🥰🤣
@paulinkaa2 pribrali ste vela pocas tehotenstva?
@l29j38 ahoj ja som presne na začiatku tehotenstva mala 96 kg...v 10tt som mala 99 (lebo korona, obzieracky, grilovacky...ešte aj vodou som sa naliala...). Teraz v 26tt mam stále tých istých 99kg. Brucho v tom cca 14-15tt bolo vidieť ze už to nie je mäkký faldik ale tvrdé niečo a dosť to začalo zavadzat. Keď som nosila normálne veci svoje bolo mi to už neprijemne (ale vidieť to ešte moc nebolo). Okolo 16tt už som si musela nakúpiť tehotenské tričká a legíny lebo v normálnych ma všetko tlacilo - a v nich už tak nejak tehotne vyzerám odvtedy. Ľudia si to začali všímať okolo toho 16tt aj úplne cudzi. Teraz v tom 26 už to je celkom riadne vidieť. Nezapnem žiadnu bundu. Neboj ešte to porastie keď dieťa po 20tt začne naberať na dĺžke a váhe...😉
Hlavne sa snaž stravovať zdravo a s rozumom (a s mierou v objeme), nemusíš pribrať vôbec alebo len veľmi málo.
@jaass moja...ja som sa 15 rokov snažila otehotnieť. A nič. Za tie roky a x cyklov umelého oplodnenia a roky hormonálnej liečby som pribrala 30kg. Myslíš že som sa nesnažila schudnúť? Cvičím oveľa viac ako bežne chudé baby...ale proste hormóny sú hormóny.
Nakoniec som otehotnela ako 35rocna, 94 kilova 😂🤦♀️ úplne prirodzene a náhodou...teraz mam co robiť? 😂
Len si vravím....ze decko jedno...neprišlo keď som mala 60kil a 25 rokov...ale ako na just teraz 😂asi vie prečo...
@ckatka ďakujem za takýto podrobný popis, dosť ma to upokojilo 🙈🥰 uvedomujem si ze niesom modelka a vlastne som ani nikdy nebola , no som štastna ze to vobec prislo , a tesim sa na kazdu jednu zmenu na mojom tele. Jem ovela viac ovocia a zeleniny sem tam neodolam pokuseniu ale myslim ze zatial sa drzim fajn. Velka vdaka
@l29j38 bože to presne jak ja .... Aj ja som toľko mala na začiatku a asi to cítiš tak ako ja teda ja som sa dlho cítila len ako tlsta.... Jasné moja vina že som veľa pribrala pred tehu ... Teraz som už skoro na konci teda týždeň pred pôrodom ....a poviem ti bolí ma všetko a VZIVOTE nechcem toľkoto vážiť koľko vážim .... Nič v zlom je to len môj obraz ....no proste dlho dlho som sa cítila byť len tlsta a asi až v 6-7 mesiaci mi vyskočilo brucho .....ale bolo a aj je viac tlste jak tehotné a bojím sa ako bude vyzerať keď porodim ....noooo hlavne nech je bábo zdravé ja sa už nejak dokopy dám ...prajem veľa šťastia
@l29j38 nedeptaj sa kvôli váhe. Ja mám 75 kíl a keď ma niekto vidí, typuje mi o 10 menej. Aj môj tréner bol prekvapený zo mňa, že kde mám toľko kg. Moja kolegyňa má 80kg ale vyzerá na dobrých 90kg (chodíme spolu cvičiť preto viem, koľko má) takže tak. Tuk v oblasti brucha nie je síce prospešný, ale keďže neviem ako vyzeráš, zbytočne ti tu vravíme čo je veľa a čo nie. Ak máš 175cm tak vyzeráš ako krv a mlieko nie ako veľryba 😂 hlavne sa snaž papať zdravo, ale to sa týka každej ženy, bez ohľadu na váhu ☺️
@l29j38 Ahoj. Ja mam viac kg, pred tehotenstvom som aj cosi schudla, ale nestihla som schudnut tolko, kolko som chcela. Od zaciatku si preto davam pozor na vahu, lebo samozrejme cim viac kil, tym vacsia zataz na telo, tak sa snazim priberat len tolko, kolko je nutne. Nastastie sa mi to dari. Brucho som mala od 16. tyzdna, ale take, ze ja som citila, ze uz neobleciem niektore veci, nebolo ho extra vidno, presne som vyzerala ako najedena viac. Asi od 22.tyzdna mam take, ze ludia si ho uz aj vsimnu. Ale je to individalne asi, ja som cakala, ze dlhsie na mne nebude nic vidno.
@l29j38 15kg. Mala som tehu cukrovku, tak 6x denne som jedla tak ta vaha moc nesla hore.
@l29j38 v pohode. Hlavne sa nestresuj. Keby si nebola okej, tvoje telo neotehotnie...
Ja napríklad sa cítim dobre a chodím na prechádzky a raz do týždňa chodím normálne na tréningy co som chodila aj predtým (akurát si dávam pozor na brucho a nevalam sa po zemi).
Pravda je ze s každým kilom navyše trpia napríklad kolená...hlavne neskôr keď sa nebudeš vedieť po nič zohnut, budeš musieť spraviť drep. A s tak blbo vytocenymi kolenami do boku to nemusí byť ľahké...
Ak.si okej a da sa ti...aspoň zopár drepov denne si urob nech si svaly zvykaju. Alebo po schodoch behať smerom hore a tak.
@l29j38 Ahoj, ja som na začiatku tehu mala 89 pribrala som v 9 mesiaci na 105 kg. Tiež som sa cítila dobre, tlak fajn, ani cukor som nemala a to som jedla fakt veľ proste to nešli aby som si povedala ze si nedám keď ta chuť v tehu je taka zvláštna že by som aj odpadla ak by som si nedal na čo mám chuť. Teraz som 7 mesiacov po pôrode a vážim 97kg.ale prestala som jest pečivo tak hádam do roka schudnem čosi. Drz sa užívaj tehu
@l29j38 94kg som mala keď som išla rodiť
Dievčatá a je to normálne, že ja od kedy som tehotná (11tt) som schudla z 63 na 57? Vracať nevraciam no je mi zle každý deň, jem len malé porcie a často lebo keď sa prežeriem, je mi zle a keď začnem byť trocha hladná, je mi zle tiež. Ako, čítala som že je normálne schudnúť v prvom trimestri, no 6 kíl? 😳 Navyše mám problém so zápchou takže možno keby som na to wcko konečne normálne išla, tak mám kíl aj menej 😩🤦♀️
@emuska72 ahoj ano je. Ja som to mala rovnako. Moja gynekologicka povedala, ze zena nema co priberat v prvom trimestri 🙂 Nic som nejedla ako mi bolo zle 😀 2-3 trimester bol uz ok. Jedla som normalne. Mala som pred porodom okolo 61kg 🙂 Syncek sa narodil zdravy a krasny - s beznymi mierami. Do par mesiacov po porode som bola vo forme ako nic 🔥
Ja som váhu 94 mala keď som išla rodiť. Pred tehotenstvom to bolo 78. Ale na izbe bola so mnou jedna baba ktorá vazila 130
@emuska72 Je to normálne. Ja som mala pred trhu 55 kg, rodiť som išla s 54 kg. Akurát sa lekár pýtal či sú tam správne čísla. Tehotenstvo fyziologické, úplne v poriadku, mala narodená na TP.
Som 5 mesiacov po pôrode a schudla som už skoro 30 kíl. Počas tehotenstva som pribrala 15, ale pred otehotnením som kvôli hormónom nabrala asi 10. Cvičila som, jedla zdravo. Tak nech si píše každý, kto čo chce, ale hormóny až príliš ovplyvňujú našu hmotnosť. Teraz jem piate cez deviate, nekojím a kilá idú dole jedna radosť. Nestresuj sa kvôli váhe. Všetko je tak ako má byť. Hlavne nech ste zdraví 🙂
@simona232323 nebuď drzá na niekoho, kto ti nič neurobil a nestaraj sa do druhých lebo budeš celý život nešťastná 🙂 moja rada.
A aby som ti to vysvetlila keď si už taká nechápavá. Opýtala som sa to autorky v dobrom nie v zlom. Som rada, že je tehotná.
@l29j38 Ahoj a aku mas vysku? Ja mam 155 a otehotnela som ako 82 kg tiez som v tom obdobi chudla a myslela som ze dieta pride ked budem mat 70kg a stalo sa ani neviem ako po dvoch rokoch snazenia ked som to uz vzdavala teraz som 37 tyzden - deviaty mesiac pomaly idem rodit a mam 89kg, zatial ziadne opuchy a vsetko je ok mam 27 rokov tak uvidime ako to dotiahneme do uspesneho konca a kolko kg necham v porodnici 😊 drzim palce aby si to zvladla
Baby sorry ale pri 90 kilo sa dobre cítiť nemôžete. Len ste nikdy asi nemali by normálnu váhu.
@l29j38 ja som otehotnela pri vahe cca 87 kg, po hormonalnej liecbe, pri ktorej som nejakych 10 kg pribrala. V prvom trimestri som sa dostala na 84, a to som vobec nemala nevolnosti, dokonca som musela lezat doma na PN. Cele tehu mi neslo na chut sladke, rodit som isla s 92 kg. Dokonca mi pocas tehu aj celulitida zmizla. Krpec si bral asi z nahromadenych zasob 😁
No a po porode.. Z porodnice som prisla s cca 82 kg a doma sa postupne vyzrala zas na tych 87 🤦♀️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@l29j38 mne tusim az v 6-7m povedala kolegyna zw vyzeram konecne tehotne.