Som v 10. týždni a zhoršil sa mi zrak

13. okt 2020

Mam okuliare do diaľky, jedno oko 0,5 a druhe 0,75.. Nie je to také strašné ale telku bez okuliarov nemôžem pozerať, tak isto šoférujem len s okuliarmi..
Som v 10tt a už dáke 2 týždne pozorujem, že aj cez okuliare vidím trochu rozmazane.
Rozmýšľam ci zájdem do optiky a dám si zmerať zrak, alebo ci mam počkať, či sa to napraví. Máte skúsenosti s niečím podobným? Zhorseny zrak ostal alebo sa to napravili?
Čítala som, že za to môžu aj hormóny.

bociandy
13. okt 2020

Hmm, ja som to mala naopak - v tehu sa mi tak zlepsil zrak, ze som nemusela nosit okuliare, potvrdili mi to aj na ocnom, ze s okuliarmi vidim horsie ako bez nich. Povedali ze to moze byt tehotenstvom. A asi aj bolo, lebo ked som porodila tak mi zas pokazil. Mam dioptrie -0.75. Ja by som asi isla na vysetrenie.

simonah73
13. okt 2020

ja som bola v 1996 na operacii oci a vtedy mi povedali, ze zrak sa mi moze zhorsit pri tehotenstve, tehotna som bola v 2006 a nezhorsil sa mi ale asi to bude vseobecne znamae ze sa to moze stat. ved ked pojdes ocnej ona Ti povie ako to bude mozno dalej, urcite s tym ma skusenosti.

hennyinnsbruck
13. okt 2020

Áno je to hormonmy... Ja som bola opak. Ja som od 17 tích nosila okuliare a od pôrodu nič (34r)😊ešte rok po pôrode som bola na kontrole a oči zdravé 🙏🙏
Daj si ich v optike skontrolovať.

siegi
13. okt 2020

Ano, mne sa zhorsil aj pri prvom a aj teraz. Par mesiacov po porode sa to upravilo

paulinkaa2
13. okt 2020

Ano moze sa. Mne ocny dr povedal aby som prisla pol roka po porode zmerat dioptrie. A idem az po roku 🙄

pukanec123
13. okt 2020

Ja som ten odstrasujucejsi príklad. Pred tehotenstvom nič žiadne dioptrie, po prvom tehotenstve som vyfasovala okuliare. Očný vravel, že sú ženy, ktorým sa hormonalnymi zmenami proste zrak zhorší a že patrím medzi nich. Ja som teraz druhý krát tehotná, k ocnemu na premeranie sa chystám až po pôrode aby som mala konečný výsledok 😁🙏🏻

nikusiak9
13. okt 2020

zhorsil sa a uz sa to nevratilo.

damolly
13. okt 2020

Ja tak isto.. v prvom tehotenstve. Pred tehotenstvom jedno oko -0,5 a druhé -0,75 .. a tiež som to cítila cez svoje pôvodné okuliare že sú asi slabé 🤷🏽‍♀️.. a po pôrode asi 4-5 mesiacov už som mala -1 aj na jednom aj na druhom 🤷🏽‍♀️😒.. doktorka mi povedala že sa to stáva. Syn má už dva roky a nemám pocit žeby sa to zlepšilo 🤔 teraz som v 8tt a dúfam že neskončím s dajakými popolníkmi 😡🤦🏽‍♀️..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre