Mam okuliare do diaľky, jedno oko 0,5 a druhe 0,75.. Nie je to také strašné ale telku bez okuliarov nemôžem pozerať, tak isto šoférujem len s okuliarmi..
Som v 10tt a už dáke 2 týždne pozorujem, že aj cez okuliare vidím trochu rozmazane.
Rozmýšľam ci zájdem do optiky a dám si zmerať zrak, alebo ci mam počkať, či sa to napraví. Máte skúsenosti s niečím podobným? Zhorseny zrak ostal alebo sa to napravili?
Čítala som, že za to môžu aj hormóny.
ja som bola v 1996 na operacii oci a vtedy mi povedali, ze zrak sa mi moze zhorsit pri tehotenstve, tehotna som bola v 2006 a nezhorsil sa mi ale asi to bude vseobecne znamae ze sa to moze stat. ved ked pojdes ocnej ona Ti povie ako to bude mozno dalej, urcite s tym ma skusenosti.
Áno je to hormonmy... Ja som bola opak. Ja som od 17 tích nosila okuliare a od pôrodu nič (34r)😊ešte rok po pôrode som bola na kontrole a oči zdravé 🙏🙏
Daj si ich v optike skontrolovať.
Ano, mne sa zhorsil aj pri prvom a aj teraz. Par mesiacov po porode sa to upravilo
Ano moze sa. Mne ocny dr povedal aby som prisla pol roka po porode zmerat dioptrie. A idem az po roku 🙄
Ja som ten odstrasujucejsi príklad. Pred tehotenstvom nič žiadne dioptrie, po prvom tehotenstve som vyfasovala okuliare. Očný vravel, že sú ženy, ktorým sa hormonalnymi zmenami proste zrak zhorší a že patrím medzi nich. Ja som teraz druhý krát tehotná, k ocnemu na premeranie sa chystám až po pôrode aby som mala konečný výsledok 😁🙏🏻
zhorsil sa a uz sa to nevratilo.
Ja tak isto.. v prvom tehotenstve. Pred tehotenstvom jedno oko -0,5 a druhé -0,75 .. a tiež som to cítila cez svoje pôvodné okuliare že sú asi slabé 🤷🏽♀️.. a po pôrode asi 4-5 mesiacov už som mala -1 aj na jednom aj na druhom 🤷🏽♀️😒.. doktorka mi povedala že sa to stáva. Syn má už dva roky a nemám pocit žeby sa to zlepšilo 🤔 teraz som v 8tt a dúfam že neskončím s dajakými popolníkmi 😡🤦🏽♀️..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Hmm, ja som to mala naopak - v tehu sa mi tak zlepsil zrak, ze som nemusela nosit okuliare, potvrdili mi to aj na ocnom, ze s okuliarmi vidim horsie ako bez nich. Povedali ze to moze byt tehotenstvom. A asi aj bolo, lebo ked som porodila tak mi zas pokazil. Mam dioptrie -0.75. Ja by som asi isla na vysetrenie.