Som v 10. týždni a priateľ chce, aby som išla na interupciu

karamelka257
30. sep 2021

Ahojte. Mám 27 rokov a priateľ tak isto. Som v 10tt ale keď som to povedala priateľovi povedal mi aby som išla na interupciu. Pretože bývame v 1izbovom byte a financie na bábo sú teraz moc neni. Priateľ pracuje ale krátko. Nedávno sa to dozvedela moja mama a tá nebola moc z toho nadšená keďže môjho priateľa nemá rada. Neviem čo mám robiť a ako sa mám k tomu postaviť.

anjelicek26
30. sep 2021

TAk na interupciu uz mas minimum casu, babo je uz vacsie, takze je to normalne velky zakrok a aj to by ste sa museli strasne poponahlat. Priatela palicou po hlave, co on pri tom nebol?? Do porodu sa mozete prestahovat, ty dostanes tehotenske, potom matersku, rodicak. Dufam, ze ty tiez pracujes. Zasa na nule nebudete, najdite si dvojizbak, s babatkom vam to staci... ci ma/nema tvoja mama priatela rada je tiez uplne zbytocne riesit, pokial ho mas rada TY. Pri neplanovanych detoch chapem, ze priatel nevyskocil dva metre, treba si sadnut a porozpravat sa, ake su dalsie kroky - praca, byvanie, a hlavne - vy to spolu zvladnete, nie ste prvy ani posledny, ruky mate zdrave, nemate 15...

karamelka257
autor
30. sep 2021

@anjelicek26 práveže na interupciu som objednaná v Pondelok. Tak preto neviem čo mám robiť. Som trochu v strese.

meredith83
30. sep 2021

Hmm. To je zvlastny pristup priatela zacinam mamku chapat. Mas 27 rokov nie 17!! Ja osobne by som nesla na interupciu v tomto veku. Priatel by sa na miesto toho aby ta posielala na interupciu mal zmuzit a zacat rozmyslat ako vsetko zariadi. Pre mna osobne by muz ktory prvu moznost ked sa dozvie ze cakam s dieta spomenie interupciu skoncil. Hlavne ked som s nim vo vaznom vztahu. Treba si to rozmysliet. Psychicky trpiet budes hlavne ty!

stanulienkat
30. sep 2021

Bud budes na babo sama, alebo prehovoriť do duše priateľovi. Alebo 3. moznost. Deti sa majú plánovať, nie byť výsledkom náhody.

anjelicek26
30. sep 2021

@karamelka257 ale preco chces ist na interupciu? Ktory problem je najhorsi a za 7 mesiacov nevyriesitelny? Opakujem - si dospela rozumna zena.. Nie v strese - ale depke - ver mi bohuzial budes omnoho viac, ked babo bude prec, tebe dojde o rok-dva-tri, ze tie problemy boli uplne "nulitne" a ty si uz mohla mat doma skolkara... Nie som proti interupciam, v urcitych pripadoch skutocne neni svetlo na konci tunela, ale tu sa mi to zda unahlene a pod natlakom a sama nevies, ze co chces. Ziaden vztah interupciu neustoji. Takze ak to chces spravit kvoli priatelovi, to nebude fungovat tak ako tak.

zooeynka
30. sep 2021

@karamelka257 ty preco nepracujes?

karamelka257
autor
30. sep 2021

@zooeynka pretože mi ukončili pracovný pomer pred nedávnom a hľadám si daľšiu prácu.

domka222
30. sep 2021

S priateľom ste sa nikdy predtým nerozprávali na tému, čo ak náhodou otehotnieš? Aj v 1 izbovom byte sa dá vychovať dieťa. Horšie už teda s financiami

anjelicek26
30. sep 2021

@karamelka257 ale ak mas odpracovanych dost dni, tak materska ti vyjde aj tak... 270 dni za posledne dva roky... Ako tehotna si sa mohla dat vypisat PN a chodila by ti aspon nemocenska az do porodu... stacilo sa tu trosku poradit...

janetinka27
30. sep 2021

@karamelka257 to ste spolu zili len tak nezavazne? nemali ste ziadne rozhovory o buducnosti? nerozumiem, ze si sa uz aj objednala, ved v takom veku dieta urcite zvladnes. dnes existuje pomoc, davky... nebudete bohati, ale da sa normalne vyzit a aj dieta vychovat.

kiwinetta
30. sep 2021

Keby som dala ja na priateľa tak dieťa nemáme žiadne. Jeho veta dokola že ešte nemáme toto a hento .....aaaaaa a všetko uplne v pohode. Ak sa ti niečo stane pri UPT a nebudeš môcť mať deti si to budeš vyčítať. A už si dosť stará ako dievčatá píšu nemáš 17násť. Rozmysli si to. Tiež nie som proti UPT ale vek je vek....

vahcaac
30. sep 2021

Je to na tebe. Ale toto rozhodnutie môžeš ľutovať, keď to dieťa raz budete chcieť mať a nepôjde to. Môžeš samozrejme otehotnieť hneď, ale môže to trvať aj veľmi dlho.

werony_n
30. sep 2021

@karamelka257 nezabúdaj, že s tým pocitom, že si išla na interupciu budeš žiť ty, nie priateľ. A ak by si sa aj rozhodla ísť, mala by si ísť aj od neho, chlap, ktorý sa nevie postaviť čelom ku "problémom", nehľadá riešenia a ešte pošle svoju partnerku na interupciu stojí za nič.

nwnw
30. sep 2021

@karamelka257 dobre Ti tu radia. Ak si robila, tak ti materska vyjde. Zas 1i s dietatom nie je az taka tragedia. Aj tak bude spat s tebou do 3r.

Vhodna doba nieje skoro nikdy. Skor nevhodny chlap, ale krpec za to nemoze.

Vela sa vyriesi pocas a teraz su uz aj prispevky normalnejsie.

To ze ta chlap poslal na interupciu este neznamena ze tam musis ist.
Hladaj sposob ako sa k tomu postavit zodpovedne. On pracuje, Ty mozes ist na nemocensku. Ked nebude ochota u neho, tak sa dohodni s mamkou.
Od neho si budes pytat vyzivne.

V tvojom veku uz velmi nemas co vymyslat.
Lezala som cele tehu v nemocnici medzi rizikovymi a tam boli baby co 10r nemozu otehotniet alebo niekolko spontannych potratov. Potom mi je luto, ze zdrava zena nechce dieta. Nie som proti potratom ani veriaca, ale zvaz to.
Nie je terno mat krpcov v neskorsom veku.

nwnw
30. sep 2021

@karamelka257 cely zivot to budes lutovat. Poznam jednu taku 😞

andreasmola
30. sep 2021

@karamelka257 prosím ťa nechoď na interupciu nechaj to bábetko žiť ono ťa už teraz lúbí !! Neviné stvorenie ktoré si vybralo teba za maminku ….NEZABI! Prosím 🙏❤️

almia
30. sep 2021

a ty nemas svoj rozum? naco si s nim liezla do postele hlupana? chuda bejby je to dar, daj ho na adopciu ked ho nechces ... znicis si cely zivot tymi vycitkami a svedomim ze si zabila dieta, nechod na interupciu je vela inych moznosti...

domka222
30. sep 2021

@almia musíš jej hneď nadávať? Možno sama nečakala, že sa jej priateľ takto zachová

almia
30. sep 2021

@domka222 vyjadruj sa k teme prosim ta .. nie ku mne k mojmu komentaru ktory nieje adresovany tebe.. !!

domka222
30. sep 2021

@almia nebuď dôležitá ako slepé črevo. Teba sa tiež nepýtala na názor, či mala s ním líhať do postele

konikkon
30. sep 2021

@karamelka257 strašne, aby dospelí ľudia nevedeli prevziať zodpovednosť za svoje činy. Hlavne, že chrápať s tebou viet. Ale ved tvoja vec, že žiješ s neschopným chlapom. UPT z takýchto dôvodov nepodporujem a nedokázala by som žiť a chlapom, co má naň posiela. ale každý si je strojcom svojho šťastia a niektoré ženy majú fakt nízke nároky na výber partnera. Tvoja mama je múdra žena a zrejme dobre vie, prečo ho nemá rada. Škoda, že nie si po nej.

zizinicka
30. sep 2021

@karamelka257 toto som pisala jednej v inej skupinke,tak ti to tu kopirujem,ale ja som bola ba včasný potrat 7tt....
Ahoj, neviem aké dôvody ťa vedú k takému kroku,ale ak by som ti mala poradiť, nerob to🙏🙏 nejde o fyzickú bolesť, ta skoro nebolí alebo ako klasický menzes, ale psychická bolesť,to je horšie....mňa osobne psychika zoziera každý deň kvôli tomu a prisaham, že neprejde deň, kedy to neľutujem...dnes uz by som mala bábätko doma a bolo by šťastné aj napriek situácii, aká vtedy bola...tie sa menia, ale takéto rozhodnutie už nezmeníš 😔😔 pohovor s blízkymi, s niekým, kto ťa podrží ale nerob to🙏 ja mám kvôli tomu tak čiernu dušu a výčitky, že ani si to nedokážeš predstaviť...premysli si to veľmi dobre🙏🙏 dieťa je dar a radosť❤❤❤, koľké chcú mať a nemôžu 😔😔
Kľudne napíš správu ak sa chces pozhovarat .

gemina
30. sep 2021

@karamelka257 ber to ako znamenie, že si prišla o prácu. Nič, čo sa ti v živote deje, nie je náhoda. Tvoja ďalšia práca si ťa už našla... je ňou starostlivosť o dieťatko. Tvoje dieťa si ťa vybralo za mamu už dávno pred narodením. Všetky pozemské veci, ako je malý byt a financie sa dajú zmeniť. Ak si povieš, že to zvládneš, tak to zvládneš... ak si povieš, ze to nezvládneš, tak to nezvládneš. Si dosť silná na to, aby si túto situáciu zvládla. Tvoj partner ťa teraz školí...či máš úctu k sebe a k životu. Prejdeš skúškou, ktorú si si sama naplánovala alebo sa ti lekcia bude opakovať?

terina25
30. sep 2021

@karamelka257 ja som presne v tvojom veku cakala svoju dceru . Vek na dieta mate. My sme tiez byvali v jednoizbaku a dokonca som ja pracovala len mesiac ked som otehotnela. Myslim ze nie je co vahat. Babo si nechaj.

maria898
30. sep 2021

@karamelka257 prosim nerob to... Zamyslibsa, je to uz dieta... Vies kolke zeny deti mat nemozu a mozno aj koli takejto veci ze boli predtym na potrate? Je to fakt velky zakrok, vselico sa moze stat. Vies si predstavit ze bybsi uz nikdy nemohla mat deti? Vies co by som ja na tvojom mieste spravila? Odisla od debila ktory chce zabit vlastne dieta len preto ze je neschopny sa o vas postarat. Zvladnes to aj sama a verim ze rodicia ta v tom nenechaju. Prosim premysli si to. Aby sibto neskor nelutovala. A ver mi ze chlap co ta bezcitne posle na interupciu nestoji za to!!

kiwinetta
30. sep 2021

Smutné na tom je že muži vôbec nevedia čo ženy prežívajú keď tam sú. Berú to ako keby išli iba vyložiť nákupný košík 😠

simona139469
30. sep 2021

@karamelka257 a ty chceš ist na potrat? Lebo ja by som to nikdy kvôli niekomu inemu neurobila.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panda21
30. sep 2021

A ty chceš čo? Nie čo chce tvoj priateľ, nie čo chcú konikovske mamičky ale čo chceš ty? Ak si babo necháš, a priateľ ťa opustí, druhé mamičky za teba nebudu platiť podnájom ani stravu ani plienky. Koľko máš odpracované? Vzniká ti nárok na materskú? Máš kam ísť keby niečo? Či máš alebo nemáš ísť na interrupciu ti hovoriť nebudem, na to nemá nikto právo ani túto mamičky.. Urob tak, ako to cítiš ty. Držím palce 🤞

dzejsik
30. sep 2021

novorodeniatko aj tak spi pri rodicoch, takze dokonca ten jednoizbak mate cas zmenit nie len najblizsich 30t tehotenstva, ale este aj dalsich niekolko mesiacov, pokial mas za posledne dva roky odpracovane a nemocenske hradene 270 dni, vyjde ti tehotenske, materska aj vyssi rodicak, popri rodicaku uz mozes kludne aj pracovat, vybavicku kupis tuna na bazariku za par supov ked chces, este aj kvalitnu… 27rokov je uz dost na to, aby sa clovek zbavil chceneho babatka (aspon myslim z tvojej strany) pre taku blbost ako je jednoizbovy byt

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre