Som v 10. týždni a doktor mi nedal žiadnu fotku bábätka

4. okt 2024

Je normálne, ak som tehotná v 10tt. A doktor mi nedal ziadnu fotku bábätka ? A nerobil mi ani ultrazvuk ešte .. iba z dola mi dal ultrazvuk a tak vždy pozerá bábätko. Je to ok? Nabudúci týždeň už mi ide brat krv, aby mi dal knižku už. Tak snad už ah bude ultrazvuk.

pribinak
4. okt 2024

Tak si vypytaj

valentinaaa5985
4. okt 2024

Tú fotku si treba pýtať a platí sa za ňu... Aspoň u môjho som platila za foto 5€.... A ano do 17 týždňa cca sa ultrazvuk robi zo spodu potom už cez bruško....

autor
4. okt 2024

No ja som sa pýtala, ale doktor hovoril, že to sa robí až v 11tt .. no ale nechápem, že ako vie , že je bábätko v poriadku

ns994
4. okt 2024

Zo zaciatku sa robi zo spodu. Nepamatam si dokedy ale v 10t mi este urcite robila zospodu a nie cez brusko. Co sa tyka fotky. Tak sk vypytaj. Ja som mala uz od zaciatku a sama mi dala. Asi aj zavisi od dr

danyelia
4. okt 2024

Tak v 10 tt to ešte nie je ,,bábätko,, ale iba malý fliačik, ktorý na tých starších ultrazvukoch nie je veľmi dobre vidieť, fotku zvyknú dať až neskôr, keď je to bábo už viac viditeľné, resp. jeho tvar a črty. A je bežné, že sa robí zdola, cez brucho by toho ešte veľa nevidel predsa. A tehotenskú knižku dostaneš tiež, u mňa to bolo až neskôr, cca okolo 13 tt...

banalu
4. okt 2024

Ako bolo napisane, vysetrenie zospodu sa robi v prvom trimestri, lebo je lepsie vsetko vidiet ako cez brusko. Mne aj prvy velky UTZ museli zospodu, lebo nebolo cosi vidiet cez brucho.
Cize to co robi, robi dobre.
Co sa tyka foto, ked dava az neskor tak s tym asi nic nepravus, moja mi davala vzdy a zadarmo, kazdy lekar to ma inak.

ns994
4. okt 2024

Ako vie, ze je babo ok ? Ved robi ultrazvuk zo spodu. Prave preto ho robi tak aby vedel. Cez brusko by teraz nic nevidel. Zo zaciatku sa to robi takto. Az neskor cez brucho. A ako som pisala. Ja som mala foto hned. Aj ked tk bol len fliacik A nic nebolo vidno. Dala mi. Skus si vypytat. Za opytanie nic nedas. A uvidis no. U kazdeho to zrejme funguje inak

autor
4. okt 2024

Ďakujem krásne všetkým za odpovede.
@ns994 Super vďaka ❤️. Spýtam sa.

pribinak
4. okt 2024

Baby, nemusí robiť vyšetrenie zo spodu, mize aj cez brušnú stenu, závisí aké moderne a kvalitne sono doktor má

V zahraničí sa už áno inak ako cez brušnú stenu v moderných nemocniciach či ambulanciu nerobí, kvôli možným infekciám

svetlonos
4. okt 2024

@pribinak
presne podobne som chcela napísať. A mne moja dr vzdy otočí aj monitor aby som videla aj ja všetko. Foto mi dá vždy a nie len jednu. Mam ale súkromnú, a ten prístup ma iný.

autor
4. okt 2024

@svetlonos tak to je super.. tebto doktor úprimne mne nesedí. Takže chcem určite zmeniť. Veľmi sa ponáhľa iba mi povie, že je všetko ok a že sa vidime o dva týždne. Neviem, ale ako tehotna by som asi potrebovala niekoho kto ma ten prístup naozaj iný. On sa vkuse ponáhľa a veľakrát aj zabudnem kvôli tomu, že niečo som sa chcela spýtať , keď som tam reálne dve minúty .. 🙂🙂

autor
4. okt 2024

Ešte mi ani napríklad nepovedal, čomu by som sa mala vyhnúť. Kamoske všetko vypísali aké čaje nie ale Ano. Mne zatiaľ vôbec nič

evcagabi
4. okt 2024

Mne teda moja gyn ani raz nepovedala, comu sa vyhnut a to ju povazujem za velmi schopnu. Zijeme v dobe, kedy ti staci par sekund na vyhladanie informacii

glade22
4. okt 2024

Do 16.tt mi robili sono od spodu, to je v poriadku. Bábätko je ešte veľmi maličké, cez brucho ho nie je tak dobre vidieť.
V 12.tt bude prvý veľký ultrazvuk (tiež od spodu), vtedy ti určite dá aj fotku.

michaela789
4. okt 2024

Mne ultrazvuk robil zo spodku len na úplne prvej kontrole, keď mi potvrdil tehotenstvo. Odvtedy vždy cez brucho a normálne videl všetko, pomeral, skontroloval... Ale to asi závisí aj od kvality vybavenia, neviem.
Fotku si treba pýtať. Môj dr ponúka dve varianty - jednu tú mäkkú a jednu na fotopapieri. Za tú jednoduchú mäkkú sa neplatí. Ale treba si ju jednoducho vypýtať. Ak je už čo fotiť, tak bez problémov odfotí.
A čo sa týka toho, že ti nepovedal čomu sa vyhnúť, aj na to sa treba pýtať. Keby mal každej pacientke odrapotat zoznam tak by vás za deň vybavil tak 4.
Ak ťa niečo zaujíma, musíš sa jednoducho pýtať.

ronie338
5. okt 2024

Mne gynekológ aj na bežnej prehliadke vždy ukazuje všetko, kde čo je, ako to vyzerá. Pri prvom vo vyšších štádiách aj mne robil zospodu lebo nevedel krok zmerať, mám konizaciu za sebou, ale pekne koľko má aký je všetko mi vždy vysvetlí

bejbs123
6. okt 2024

Treba si dopredu zistit zmenu doktora,vela doktorov neberie tehotne pacientky a vela sukromnikov ma hradene programy pre tehotne…moje kontroly u gynekologa boli tiez vzdy ako z rychlika,kazdy trimester som chodila k doktorovi Grochalovi do Martina na velke vysetrenie

autor
6. okt 2024

@bejbs123 viem, mám vybaveného už.

domininini
6. okt 2024

Tak ja mam prvu fotku 5+6tt, a potom na kazdej poradni som dostala 🙂

3petka
6. okt 2024

No mne v 10 týždni tiež nedal. Dal mi až v 12-tom. Ale v 10-tom som bola akurát na pohotovosti kvôli krvácaniu tak tam mi spravili.
@danyelia v 10-tom už bolo pekne vidieť bábätko. Jasne a zretelne

autor
6. okt 2024

Tak asi to je o tých doktoroch ..
v 10tt už nie je len “fliačik”, ako píše
@3petka už bolo vidieť veľmi zreteľne.

amelie22
10. okt 2024

Ja mam tiež veľmi stroheho a keď som čítala recenzie na neho niekde písali až odmerameho gynekológa, ale mne to zase úplne vyhovuje. Tiež všetko sup sup, iba fakty, žiadne zbytočne keci ani omáčky, ani keď som bola tehotná. Tiež mi nič nepovedal co sa týka co môžem nemôžem bla bla bla, ale vždy povie "mate otázky, pýtajte sa. Tak čo som chcela vedieť som sa pýtala. Mam skúsenosti, že niekedy ti "kecalkovia" lekári si vedia získať pacientov, ale zase chyba niekde inde. Ale samozrejme nemusí to tak byt vždy.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre